⁉️آیا خوردن ناهار به طور مطلق ممنوع است؟!
✍🏻باتوجه به روایات، ناهار خوردن به طور مطلق نهی نشده بلکه در مواردی به آن توصیه نیز شده است!
ناهار خوردن تنها برای افرادی ممنوع است که در آن شبانه روز هم صبحانه و هم عصرانه را در حد یک وعدهی غذایی خورده باشند. در این صورت نه تنها ناهار، بلکه خوردنِ هرچیزی بین صبحانه و عصرانه ممنوع است و موجب فساد و تباهی بدن میشود حتی میوهها و خشکبار! (به خاطر روایت امام صادق علیه السلام: کافی، ج ۶، ص ۲۸۸؛ المحاسن، ج ۲، ص ۴۲۰)
📜متن روایت:
و الذي يجب أن يكون أكلك يا أميرالمؤمنين في كل يوم عند ما يمضي من النهار ثمان ساعات و خير من ذلك ثلاث أكلات في يومين و هو أن يتغدي في أول نهار أول يوم ثم يتعشي و اذا كان يوم الثاني عند مضي ثمان ساعات من النهار أكلت أكلة أخري و لم تحتج الي العشاء و ليكن ذلك قدراً لا يزيد و لا ينقص.
📝ترجمه روایت:
امام رضا علیه السلام خطاب به مأمون ملعون میفرمایند: «و آنچه واجب است این است که ای امیر! غذا خوردنت در هر روز، هنگام گذشتِ هشت ساعت از روز باشد. و بهتر از آن، سه وعده در دو روز است و آن اینکه در اول روشنی و آغاز روز صبحانه خورده شود سپس عصرانه میل شود و هرگاه روزِ دوم شد، هنگام گذشتِ هشت ساعت از روز، یک وعدهی دیگر نیز خورده شود. و (در روز دوم) نیازی به عصرانه نیست. و این باید به اندازهای باشد که نه زیاد شود و نه کم.»
منبع:
📙الرسالة المذهبة، نسخهی مروی از نوفلی، به شمارهی ۵۹۲۳ در دانشگاه تهران، ص ۵
📜همچنین در فرازی دیگر از
#رساله_ذهبیه، امام رضا علیه السلام میفرمایند:
«من أحب أن تکون طبیعتة لینةً فلیتعشی بالنهار دون اللیل.»
📝ترجمه:
«هرکس دوست دارد که طبیعتش،( تر) شود پس باید در
روز عصرانه بخورد نه شب (که شام باشد).»👉🏻خیلی مهمه
منبع:
📙الرسالة المذهبة، نسخهی مروی از نوفلی، به شمارهی ۲۱۲۸ در کتابخانه ملی فرانسه، ص ۱۶
ادامه دارد...
@siyahdune