🦋 نفحات بهشتی جزء ۳۰
۱. 🍇 آیه۱تا۱۰/ عبس :
هیچ کس حق ندارد نسبت به کس دیگری که عیبی در جسمش دارد، بی ادبی کند. هر چند در حد رو ترش کردن باشد. ما نمی دانیم شأن او از نظر خدا چیست. ضمن آن که از کجا معلوم خودمان همیشه سالم بمانیم. قطعا این بی ادبی از ساحت رسول خدا سر نزده. چرا که سوره قلم که صراحتا می فرماید و انک لعلی خلق عظیم قبل از سوره عبس نازل شده. بنابراین حتما پیامبر نسبت به فرد نابینا، بی محلی نکرده اند.
۲. 🍇آیه ۴تا۸/ بروج :
سابقه یهودیان در سنگدلی خیلی زیاد است. ذونواس که پادشاه حبشه و یهودی بود، شنید که در نجران هنوز مسیحیانی باقی مانده اند. به نجران حمله کرد تا آن ها را وادار کند یهودی شوند. آن ها نپذیرفتند. پافشاری کرد. باز هم قبول نکردند. لذا گودالی پر از هیزم درست کرد. بعضی را زنده در آتش انداخت. بعضی را با شمشیر
کشت و مثله کرد. یعنی بینی و انگشت و چشم و عورتشان را برید تا جایی عدد کشتگان و سوختگان به ۲۰ هزار نفر رسید.
در مقایسه با جمعیت آن زمان و عدد کشتگان غزه، می توان اوج فاجعه را لمس کرد.
۳. 🍇 آیه ۱۵و۱۶/ فجر :
دادن و ندادن روزی همگی جزء امتحانات خداوند است. گاهی به کسی که ظاهرا اصلا لیاقت نعمت ندارد، خداوند آن قدر سلامت، پول، بچه، ازدواج و غیره می دهد که دلیلش را نمی فهمیم. بعد برعکس به آدم های خوب هم آن قدر نداری و مریضی و فقر می دهد که معنی این را هم نمی فهمیم. این دنیا سرای امتحان است. هر کس باید گوهر وجودی خودش را نشان بدهد. بعضی ها باید درجه بگیرند و ارتقا پیدا کنند. بعضی ها چوب کار خودشان را می خورند. خلاصه کسی پسرخاله خدا نیست که زد و بندی در کار باشد و این طوری نعمت بگیرد.
۴. 🍇 آیه ۱تا۴/ عادیات :
این سوره در شأن امیرالمؤمنین است. آن زمان که حضرت در جنگ ذات السلاسل پیروز شدند. بعد از که چند نفر دیگر که فرماندهی سپاه را داشتند شکست خورده بودند. قبل از این که حضرت به مدینه برگردند سوره عادیات نازل شد و خبر پیروزی را داد. در این سوره به نفس های اسبانی که در جهاد شرکت کردند و جرقه هایی که از سم های اسبان که می دویدند ظاهر می شد و گرد و غبار زیر پای اسبان قسم خورده شده.
گاهی بعضی چیزهای به ظاهر بی اهمیت به جهت هدف مقدس، قداست پیدا می کند.
۵. 🍇 آیه ۹/ قارعه :
افرادی که میزان اعمالشان در قیامت سبک باشد، در قیامت به هاویه می افتند. هاویه از هوی به معنای سقوط است. از باب مجاز، می فرماید آتشی که سقوط می کند. در حالی که این دوزخیان هستند که سقوط می کنند. نکته این جاست که این آتش دربرگیرنده است. مثل مادری که فرزندش را در آغوش می گیرد، جهنمیان در پناه آتش قرار می گیرند. تا وقت هست ترازوی عمل را سنگین کنیم. حق الناس و حق الله را ادا کنیم. به خصوص مسائل مالی را دقت کنیم.