❇️
توسعه هیدروژل جدیدی که میتواند تزریق روزانه داروی دیابت را به تنها سهبار در سال کاهش دهد
برای کنترل دیابت معمولاً باید روزانه انسولین یا سایر داروها را به بدن تزریق کرد؛ رویکردی که شاید بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت آن را فراموش کنند. در همین راستا محققان استنفورد موفق به توسعه یک سیستم دارورسانی مبتنی بر هیدروژل شدهاند که نیاز به تزریق دارو را به سهبار در سال کاهش میدهد و داروها را به مرور درون بدن آزاد میکند.
⭕️ هر چهار ماه یک تزریق
تیمی از محققان دانشگاه استنفورد یک هیدروژل جدید ساختهاند که حاوی داروی چهار ماهه برای یک بیمار دیابتی است. این بدان معناست که بیمار مجبور نیست روزانه داروهای دیابت مصرف کند و هیدروژل داروها را در دوز مناسب برای مدت زمان طولانی آزاد میکند.
هیدروژلها به اندازه کافی مایع است که به راحتی با سوزنهای معمولی تزریق شود و به اندازه کافی جامد و پایدار است که بهمدت چهار ماه در داخل بدن دوام آورد. این هیدروژل میتواند مصرف داروها را برای افراد آسانتر کند، کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشد و عوارض مرتبط با مدیریت دیابت را کاهش دهد.
⭕️ آزمایش در مدل حیوانی
محققان این مطالعه را در مدل حیوانی موش انجام دادند. آنها دریافتند که فناوری جدید دارویی میتواند داروهای دیابت و کنترل وزن مانند داروهای GLP-1 را حمل کند. این داروها نه تنها قند خون را کنترل میکنند، بلکه فواید دیگری مانند کاهش خطر بیماری قلبی و کمک به کاهش وزن هم دارند.
⭕️ در آزمایشهایی که روی موشهای مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد، تزریق هیدروژل حاوی دارو هر 42 روز یکبار منجر به مدیریت بهتر قند خون و وزن نسبت به تزریق روزانه داروهای معمولی شد. به گفته این تیم، این روال 42 روزه در موشها معادل چهار ماه در انسان است.
⭕️ محققان در مطالعه خود توضیح دادهاند که ذرات ریز درون هیدروژل ساختاری شبکهمانند را تشکیل میدهند. این توری دارو را نگه میدارد و هنگامیکه زمان پخششدن دارو فرا میرسد، به آرامی حل میشود تا در بدن تکثیر شود.
⭕️ حدود 500 میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت یا پیش دیابت هستند. تنها در ایالاتمتحده بیش از 130 میلیون بیمار وجود دارد. درمان دیابت سالانه حدود 400 میلیارد دلار برای دولت ایالاتمتحده هزینه دارد که آن را به یکی از گرانترین بیماریها در جهان تبدیل میکند.
⭕️ محققان قصد دارند طی 1.5 تا 2 سال پس از آزمایش موفقیتآمیز فناوری جدید خود در خوک، آزمایشات و تزریق انسانی را شروع کنند. نتیجه کار محققان در ژورنال منتشر شده است.
🟢 مترجم: سرکارخانم
زینب جعفری
🟢منبع» مجله Cell (
اینجا)
#اخبار #علمی
💠 روابط عمومی کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
🔗
فرم عضویت در کمیته 🆔
🔗
کانال تلگرام کمیته 🆔
🔗
صفحه اینستاگرام کمیته 🆔
🔗
کانال ایتا کمیته 🆔 🔆🔆
✉️ ایمیل کمیته:
skums.src.2023@gmail.com
📞 شماره تماس کمیته: 33349508