#پرونده_ویژه 2
#روانشناسی_تاریک 7
آشنایی با
#روانشناسی_تاریک 1
#متن_پیاده_شده
#سلمان_قاسمی
✅ پست دوم
... این قسمت بیشتر نوعی سوءاستفاده از یافته های روانشناسی است که امروزه با عنوان روانشناسی تاریک یا دارک سایکالوژی مطرح هست.
یک تبلیغ تلویزیونی را در نظر بگیرید با جلوه های ویژه به شما القاء می کند که روی سطوح اطراف شما پر از میکرب و ویروس هست و با انیمیشن این موجودات نادیدنی را به شکل چندش آوری برای شما نشان میدهد دقیقا احساس امنیت شما را در حیطه سلامتی هدف می گیرد. امنیت در هرم نیازهای مزلو از پایه ای ترین نیازهای انسان هست وقتی ذهن شما احساس عدم امنیت کرد بلافاصله راهکار بازگشت به شرایط ایمن ارائه می شود، شستن دست ها با مایع دشتشویی فلان یا ضدعفونی با اسپری فلان. از لحاظ روانشناسی فیزیولوژیک، هیچ کس در آن شرایط یعنی وقتی انسان احساس عدم امنیت می کند فرصت تحلیل ندارد. پیام ناخودآکاه ثبت میشود و احساس ایمنی که یک احساس خوب و مثبت هست به آن برند تعمیم پیدا میکند و در اولین مواجهه شما با آن برند حس مثبت باعث میشود بین برندهای دیگر توجه شما به آن جلب شود چون قبلا شما آن را دیدید و حس خوبی از آن گرفته اید و به همین خاطر بدون هیچ دلیل قانع کننده ای آن را انتخاب می کنید.
این ، نوعی دستکاری پنهان عاطفی یا سوءاستفاده پنهان عاطفی است. ایجاد احساس ناامنی کاذب از طریق فریب ذهنی و پاسخ عینی به آن.
یه تبلیغ دیگر
این بار فعالسازی احساس گناه و عذاب وجدان برای رسیدن به هدف.
یک کودک تپل سرزنده و شاد که به صورت مبالغه آمیزی سالم و سرحال هست را نشان میدهند، ناخودآگاه شما آن کودک را با بچه خودتان مقایسه می کنید، احساس گناه و عذاب وجدان میگیرید که شما در حق کودک خودتان کم کاری کرده اید سپس احساس وظیفه می کنید و ذهنتان دنبال راه حل می گردد با تبلیغ محصول، ذهن شما فریب می خورد و با ارتباط دادن محصول تبلیغ شده با ویژگی های مثبت کودک، وظیفه خودش می داند که آن محصول را برای کودکش تهیه کند یا به دیگران پیشنهاد دهد.
البته تکنیک های روانشناسی تاریک همیشه اینقدر لطیف نیست استفاده از تلقین یا هیپنوتیزم گاهی به شدت آسیب زا و حتی منجر به جنایت می شود. فیلم سینمایی تلقین یا اینسپشن نمونه کاملی از خطرناک بودن این تکنیک هاست.
❤️ سپاس از همراهیتون
🆔
https://eitaa.com/slmnghsmi
•┈•✾•🌿
عضو شو 👆
قوی شو 🌿•✾•┈•