.
#طب_اسلامی
🧀
انواع پنیر و مزاج های آن
🔹 طبع پنیر تازه، در درجه دوم سرد و تری است. مقوی معده، روده، کلیه، ملین طبع (اخلاط) و مولد خلط صالح است. دیر هضم است و بعد از هضم، به سرعت در اعضای بدن پدیدار میشود و به همراه مغز گردو و آویشن بسیار چاقکننده است. مضر برای طبایع سرد است و باعث کم اشتهایی میشود. اگر هضم نشود، باعث گرفتگی عروق و مجاری بدن و قولنج میشود. مصلح آن عسل، نعناع و آویشن است.
🔸پنیر نمک سود کهنه، در درجه دوم گرم و خشک است. برطرفکننده بلغم، مقوی اشتها و رودهها و خشککننده رطوبات میباشد، اما لاغرکننده است و مصلح آن مغز گردو است. اما بسیار کهنه آن، متعفن(بسیار خشککننده که باعث فساد عضو میشود) و نزدیک به سمی بودن است. مصلح آن در مزاجهای مرطوب مغز گردو و در مزاجهای گرم میوهها و ترشیها است.
🍃 بهترین پنیر نمک سود آن است که تازه نمک زده و چرب باشد و زیاد کهنه نباشد و طعم و رایحه آن تغییر نکرده باشد و بعد از خوردن، رایحه آن در آروغ تا مدتی از دهان نیاید.
🥞 پنیر غیر چکیده، که به فارسی دلمه نامند در نهایت رطوبت و خوابآور است و برای تب دق (تبی که حرارتش کم است اما باعث لاغری میشود)، سل، التهاب معده، خشکی پوست، یبوست طبع، وسواس، امراض صفراوی و التهاب خون مفید است. اما برای سرد مزاجان (طبایع سرد) مضر است و باعث بروز بیماریهای بلغمی میشود.
#پنیر
#اصول_مزاجی
✍
گروه تولید محتوای جواهرالحیاة
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📕شرح ساده کتاب حفظ الصحه ناصری، ص۲۳۲
🌺
@sofrebanovanbeheshti