🌷
#دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان!🌷
🌷اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَةِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین!.
🌷
#خدایا بپوشان در آن بامهر و رحمت، و روزى كن مرا در آن توفیق، و خوددارى و پاك كن دلم را از تیرگیها و گرفتگىهاى تهمت؛ اى مهربان به بندگان با ایمان خود!.
🌷
#شرح دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان🌷
#در این دعا سه خواسته از درگاه الهی مسئلت شده است:
🌷 1- خواسته اول این است که خداوند رحمت واسعه خویش را در این ماه نصیب ما کند. همچنانکه قبلاً عرض کردیم ماه رمضان ماه رحمت است و گستره رحمت الهی در این ماه بیش از هر زمان دیگر می باشد.
🌷خداوند دو نوع رحمت دارد: رحمت عمومی و رحمت خاصه. رحمت عمومی خداوند شامل همه بندگان می گردد و تمامی انسانها اعم از کافر و مسلمان از آن بهره مند می شوند. رحمت خاصه فقط شامل مؤمنان و افراد متقی می گردد. صفت رحمن خداوند اشاره به رحمت عامه دارد و صفت رحیم اشاره به رحمت خاصه!.
🌷در ماه رمضان رحمت خاصه الهی برای مؤمنان بسیار فراوان است بشرط اینکه کسی از آن به خوبی استفاده کند. اگر کسی نتواند از رحمت واسعه الهی در این ماه بهره جوید ضرر زیادی نموده است. وسایل کسب رحمت الهی، انجام فرائض و نوافل و رفتار شایسته است و رحمت الهی با اعمال نیک و عبادات خالصانه میسر خواهد بود.
🌷2- خواسته دوم این است که خداوند توفیق عبادت و بندگی و خویشتن داری را نصیب ما گرداند. عبادت و بندگی خدا و اطاعت از دستورات الهی نیاز به توفیق الهی دارد و خداوند نیز به کسی توفیق خواهد داد که خودش را آماده برای بندگی نموده باشد و در مسیر درست قدم بردارد. گناهان موجب سلب توفیق عبادت خالصانه از انسان می شود و حالت دعا، مناجات و راز و نیاز را از انسان می گیرد.
🌷به همین جهت است که در این دعا بعد از درخواست توفیق، از خداوند تقاضا شده است که بما کمک کند تا خویشتن دار باشیم و اعضا و جوارح خودمان را از گناهان و معاصی بازداریم.
🌷3- در خواسته سوم از خداوند درخواست شده است که ما را از گناه تهمت که از گناهان کبیره و بزرگ است بازدارد تا در اثر تهمت زدن به دیگران قلب و دل مان مکدر، تیره و سیاه نشود. تهمت از گناهان بزرگی است که در متون دینی ما مورد نکوهش شدید قرار گرفته است.
🌷تهمت دو نوع است: گاهی تهمت به خدا، پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) و دین است یعنی انسان عمداً چیزهای ناروا را به خدا، پیامبر(ص) و ائمه(ع) و دین مبین اسلام نسبت دهد. این نوع تهمت بزرگترین گناه و معصیت نابخشودنی است که از نظر حکم شرعی موجب ابطال روزه هم می شود. خداوند در آیات متعددی تهمت زننده به خداوند را ستمکارترین افراد معرفی نموده است و می فرماید: چه کسی ستمکارتر از کسی است که بر خدا دروغ بسته یا آیات او را تکذیب نموده، مسلماً ظالمان روز رستگاری نخواهند دید. (انعام/21).
🌷نوع دیگر تهمت، تهمت به افراد دیگر است. این نوع تهمت نیز از گناهان بزرگی است که عقوبت شدید اخروی را در پی خواهد داشت. قرآن کریم در این زمینه می فرماید: و کسی که خطا یا گناهی مرتکب شود سپس بیگناهی را متهم سازد بار بهتان و گناه آشکاری بر دوش گرفته است. (نساء/ 112).
🌷گناه تهمت آنقدر بزرگ است که در برخی روایات سنگین تر از کوههای بزرگ تلقی شده است. امام صادق(ع) می فرماید: بهتان و تهمت زدن به انسانهای بی گناه سنگین تر از کوههای استوار است. ( الخصال، ج2، ص 5).
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🌐Admin
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:
https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:
http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
ارتباط با مدیر کانال و گروه:
تلفن📳:00989302867043