#بازنشر
#آیین_سوگواری_در_فرهنگ_اسلام
📝شبهه
هیچ دلیل معتبری برای عزاداری و جواز گریه و پوشیدن لباس سیاه در سوگ شهادت امام حسین (علیهالسلام) از سوی پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) اسلام صادر نشده و این عزاداریها بدعت است.
پاسخ
1️⃣ وهابیان با برداشتی سطحی از مبانی دینی، عقیده دارند که گریه و سوگواری بدعت و شرک به شمار میرود. درحالیکه سوگواری رفتاری فطریست که از عمق احساسات انسان سرچشمه میگیرد و مورد تأیید قرآن و سنت پیامبرخدا (صلیاللهعلیهوآله) است.
2️⃣ تفاسیر اهل سنت (1) ذیل آیه 84 سوره یوسف تصریح میکنند که حضرت یعقوب سالیان دراز در فراق فرزندش گریه کرد.
3️⃣در سیره پیامبرخدا (صلیاللهعلیهوآله) موارد فراوانی است ازجمله: آن حضرت بر شهادت عمویش حمزه(2)، وفات عثمان بن مظعون(3) و ... گريستند. در شهادت جعفر بن ابیطالب یک حکم کلی فرمودند: باید بر مثل جعفر گریه کنند.(4) حتی بر اساس روایات صحیح نزد اهل سنت پیامبرخدا (صلیاللهعلیهوآله) بر شهادت امام حسین(علیهالسلام) گریه کردند.(5)
4️⃣عزاداری در میان خاندان و یاران پیامبرخدا (صلیاللهعلیهوآله) هم جاری بوده است عایشه و زنان در سوگ پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) مویه کردند.(6) بعدها هرگاه می¬خواستند بر عزیز خود سوگواری کنند نخست طبق فرموده پیامبرخدا (صلیاللهعلیهوآله) بر حمزه گریه ميكردند.(7)
5️⃣همچنین پوشیدن لباس سیاه در سوگواری ها را در سیره پیامبرخدا (صلیاللهعلیهوآله) مشاهده می کنیم، آنگاه که جعفر بن ابیطالب شهيد شد، پیامبرخدا(ص) به اسماء بنت عميس(همسر جعفر) فرمودند: سه شبانه روز لباس سياه بپوشد.(8) نیز دختر امسلمه سه روز براي حمزه گريه كرد و لباس سياه پوشيد. (9) بنابراین عزاداری امری فطریست که مورد تایید قرآن کریم و سنت نبوی (صلیاللهعلیهوآله) است.
پی نوشت:
1. همچون: طبری، جامع البيان في تأويل القرآن، ج13، ص46 ؛ آلوسي، روح المعاني في تفسير القرآن العظيم، ج7، ص39.
2. حاکم نیشابوری، المستدرك على الصحيحين، ج3، ص218-219.
3. همان، ج1، ص514.
4. بن اثیر، اسد الغابه، ج1، ص343.
5. حاکم نیشابوری، پیشین، ج11، ص135 ؛ نور الدین هیثمی، مجمع الزوائد، ج9، ص302-303.
6. حمد بن حنبل، مسند احمد بن حنبل، ج43.
7. ابن کثیر، البدایه و النهایه، ج4، ص48.
8. بغدادی، مسند ابن الجعد، ج1، ص398.
9. زمخشري، الفائق في غريب الحديث والأثر، ج2، ص192.
پاسخ کامل:
http://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/9457/
🆔
@spasokh