🔰یکی از شایعاتی که دو سه سالی است در لیالی قدر در فضای مجازی دست به دست می چرخد و آن را به حضرت علامه حسن زاده آملی نسبت می دهند، شیوۀ قرآن به سر گرفتنِ قرآن کریم در لیالی قدر است.
🔹در سال های اخیر شیوههای غلط و جعلیات و سخنان کذبی به علامه حسن زاده آملی نسبت داده شده است. یکی از این جعلیات جدید، قرآن به سر گرفتن در شب قدر به شیوه منسوب به علامه حسن زاده آملی است.
🔹در این شیوه نادرست و جعلی از زبان حضرت علامه (ره) به مخاطبان چنین گفته می شود:
« در آن بخش از دعا که قرآن ها را برابر چهره می گیرند، قرآن را به شکل استخاره باز کرده و روبروی چهره می گیریم. آنجا هم که بنا است قرآن بر سر گذاشته شود بدون این که صفحه باز شده تغییر کند آن را روی سر قرار دهید. به این شکل که قرآن به شکل باز شده و رو به بالا باشد. یعنی صفحات و نوشته ها رو به آسمان و جلد قرآن روی سر قرار می گیرد. بعد از برداشتن قرآن از سر آن صفحه را علامت گذارده یا شماره صفحه را حفظ کنید تا سر فرصت مطالعه کنید. آنچه در این ۲ صفحه به دست شما رسیده، تقدیری است که در شب قدر مقدر شده. یعنی خوانشی است بر احوالات شما در سالی که پیش رو دارید. اینگونه است که آن چه در شب قدر نازل می شود سرنوشت یک ساله را معین می کند. خوشا به حال آنانی که در این چند شب، هر شبشان صفحه ای روشن تر و پسندیده تر از شب قبل دارد.»
⁉️چرا این برداشت و بیان نادرست و دروغ است؟
این شیوه و سخن بالا کاملاً کذب است و اساساً نظر علامه حسن زاده نیست. چرا که:
۱- کتاب هزار و یک نکته اثر علامه حسن زاده مورد بررسی قرار گرفت، حتی از نرم افزار هم استفاده شد اما چنین مطلبی یافت نشد.
۲- این شیوه در هیچ یک از منابع روایی شیعه نیامده است. لذا از جهت اعتبار بی ارزش است، بهترین شیوه قرآن به سر گرفتن همان شیوه مشهور میان شیعیان است که به صورت مبسوط در مفاتیح الجنان نقل شده است.
اینگونه نیست که هر کسی توانایی آن را داشته باشد که از آیات سرنوشت و آینده خود یا دیگران را تعیین کند. قرآن کریم دارای بطون عمیق و پیچیده ای هست که فهم و دست یابی به آن مقامات تنها برای امام معصوم امکان پذیر هست و هر کسی نمی تواند و اجازه ندارد به آن غیب الغیوبی قرآن راه یابد،
۳- در هر حال این شیوه هایی که پشتوانه دینی ندارند نباید ترویج و مورد استفاده قرار گیرد و به گونه ای باب شود که از فردا دکانهایی برای تفسیر و تعیین سرنوشت مردم در کوچه و خیابان باز شود و خدای ناکرده سبب برخی از انحرافات و بدعتهای حرام در جامعه شود. پس ضروری است که مومنان در هر عبادتی جنبه روایی و کلام معصومین را ملاک قرار دهند و چنانچه بخواهند نظر حضرت علامه حسن زاده آملی را نیز جویا شوند، ایشان در کتابهای مختلفی این مباحث و روش صحیح دعا و توسّل را پیش کشیدند که معروفترینِ آن کتُب، "نورٌ عَلی نور در ذکر و ذاکر و مذکور" است.
#شب_قدر
#شایعه
✅کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐
@strategistladies