🔳متن کامل توافق رژیم صهیونیستی با آلخلیفه و آلنهیان
▪️همانگونه که در جریان هستید، روز سهشنبه به وقت امریکا با حضور وزیر امور خارجه آل خلیفه که بر مجمع الجزایر اشغالی دیلمون با حمایت رژیمهای امریکا و انگلیس حکومت میکنند و همچنین برادر کوچکتر محمد بن زاید ولیعهد دولت-شهر ابوظبی توافق برقراری روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی امضا شد. در حالی که نخستوزیر رژیم صهیونیستی خود را به واشنگتن رسانده بود تا این توافق را امضا کند، آل خلیفه و آل نهیان وزرای خارجه خودشان را گسیل کردند، چرا که بهخوبی از تبعات بسیار وخیم تصمیمی که گرفتهاند خبر داشته و میدانند که باید فعلا بر سر این تصمیم فحش بخورند.
▪️با این حال، با مطالعه توافق 12 بندی برقراری روابط دیپلماتیک که با حضور رئیسجمهور امریکا به امضا رسید، متوجه خواهیم شد که اصولا چیزی به اسم مساله فلسطین در این توافق وجود ندارد. بعد از امضای توافقنامههای صلح امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی در کاخ سفید، سؤالات درباره سرنوشت طرح الحاق کرانه باختری مجددا مطرح شدهاند. درحالی که امارات از همان آغاز اعلام کرد توافق صلح و عادیسازی روابط با اسرائیل در ازای لغو طرح الحاق است اما شخصیتهای عالیرتبه اسرائیلی این مساله را تکذیب کردند.
▪️همچنین در اسناد توافقهای امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی که کاخ سفید آن را منتشر کرده، ذکر نشده که اسرائیل ملزم به توقف الحاق اراضی فلسطینی یا حتی به تأخیر انداختن آن است. تمام اسنادی که به «توافقهای ابراهیم»!! معروف است، از هرگونه اشاره به طرح صلح عربی یا قطعنامههای شورای امنیت خالی است و هیچ گونه اشارهای به مرزهای ۱۹۶۷ و پایتختی قدس شرقی و آوارگان نشده است. حتی اصطلاح راهکار تشکیل دو کشور و طرح الحاق کرانه باختری در این دو توافق نیامده است!
۱. برقراری صلح و روابط دیپلماتیک و عادیسازی کامل روابط دوجانبه.
۲. دو طرف در روابطشان به منشور سازمان ملل و اصول قوانین بین المللی تکیه میکنند و هر کدام حاکمیت دیگری و حق زیستن در صلح و امنیت را به رسمیت میشناسد و دو طرف روابط دوستانه بین خود و مردمشان برقرار کرده و تمام اختلافات را به روش مسالمتآمیز حل میکنند.
۳. افتتاح سفارتخانهها و کنسولگریها و تبادل سفرای دائم در سریعترین زمان ممکن بعد از امضای معاهده.
۴. دو طرف به اهمیت تفاهم و همکاری و هماهنگی در زمینههای صلح و ثبات به عنوان پایه و اصل روابطشان و ابزاری برای تقویت صلح و ثبات در خاورمیانه توجه میکنند. دو طرف متعهد میشوند اقدامات لازم را برای ممانعت از هرگونه فعالیتهای تروریستی و خصمانه علیه یکدیگر اتخاذ کرده و اجازه حمایت از چنین فعالیتهایی را در داخل یا خارج ندهند.
۵. به خاطر پیشبرد روند صلح و ثبات و شکوفایی در تمام خاورمیانه دو طرف توافقهای دوجانبهای را در زمینههای نظارت پزشکی، علوم و تکنولوژی، گردشگری، فرهنگ، ورزش، انرژی، محیط زیست، آموزش، دریایی، ارتباطات، پست، کشاورزی، امنیت غذایی و آب امضا میکنند.
دو طرف میتوانند توافقهایی در زمینههای دیگر از جمله حمایت مالی و سرمایهگذاری، هواپیمایی، ویزا و خدمات کنسولگری، اختراع، تجارت و روابط اقتصادی داشته باشند.
۶. تقویت فرهنگ همزیستی بین مردم امارات و اسرائیل از طریق ایجاد برنامهها و مذاکرات ادیان و تبادلات فرهنگی و آکادمیک و علمی و اتخاذ تدابیر درباره ویزا برای تسهیل سفر امن شهروندان. دو طرف برای مقابله با افراطگرایی که به انزجار، دودستگی و تروریسم دعوت میکند و مقابله با تبعیض و عضوگیری و ایجاد همایش مشترک صلح و همزیستی تلاش میکنند.
۷. دو طرف آماده پیوستن به آمریکا برای ارتقا و ایجاد دستورکارهای استراتژیک خاورمیانه برای گسترش روابط دیپلماتیک و تجاری و ثبات در منطقه هستند.
۸. این معاهده بر وظایف و حقوق دو طرف به موجب منشور سازمان ملل و اجرای احکام توافقهای چندجانبه که هر کدام از امارات و اسرائیل در آن شرکت دارند، تاثیری ندارد.
۹. دو طرف برای عمل به تعهداتشان صرف نظر از هرگونه اقدام یا سستی طرف مقابل و صرف نظر از هرگونه سندی که با این معاهده همسو نباشد، حسن نیت داشته باشند. هر طرفی به دیگری توضیح میدهد که مغایرتی بین تعهداتش در این معاهده وجود ندارد. دو طرف متعهد میشوند که وارد هیچگونه تعهد و توافقی که مغایر با این معاهده باشد، نشوند.
۱۰. دو طرف در سریعترین زمان ممکن این معاهده را تصویب کرده و بعد از تبادل اسناد وارد مرحله اجرایی میشود.
۱۱. نزاعهایی که بر سر اجرا یا تفسیر این معاهده به وجود میآید از طریق مذاکره حل میشود. هر نزاعی از این قبیل که نتوان از طریق مذاکره آن را حل کرد به داوری گذاشته میشود.
۱۲. این معاهده برای دبیرکل سازمان ملل فرستاده میشود تا طبق احکام ماده ۱۰۲ منشور سازمان ملل آن را ثبت کند.
@syriankhabar