فارس من| تنها ۳۵ درصد قانون حمایت از جمعیت اجرا شده است
🔹رئیس فراکسیون جمعیت مجلس گفت: با وجود تمام پیگیریهای صورت گرفته تنها ۳۵ درصد از قانون حمایت از جمعیت صورت گرفته چرا که ما مشکلاتی را در بخش برنامهریزی مالی و اختصاص دادن هزینهها داریم
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، فاطمه محمدبیگی، رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده دوشنبه 19 دی در برنامه سلام تهران درباره پیری جمعیت ایران اظهار کرد: من از سال ۱۳۸۹ با برخی از کارشناسان جمعیتشناس پژوهشهایی را شروع کردم و اکنون ۱۲ سال میشود که در این زمینه فعالیت فرهنگی و اجتماعی دارم؛ متاسفانه ایران اولین کشور دارنده جایزه کاهش جمعیت جهانی است. این جایزه به طور کلی فقط یک بار ارائه شد که آن هم کشور ما گرفت.
وی درباره نرخ رشد جمعیت اظهار داشت: نرخ رشد جمعیت ایران پیش از دهه شصت حدود ۶.۸ فرزند بود در حالی که اکنون این آمار به کمتر از ۱.۵ رسیده است. ما به سرعت سه برابری دنیا به سمت سالمندی حرکت میکنیم و طی ۳۰ سال آینده ما کاملا کشور سالمندی خواهیم بود. این اتفاق بسیار کشور را در زمینههای مختلف دچار چالش میکند.
وی در ادامه افزود: ما در کمیته بهداشت کمیته امنیت داریم که یک و نیم سال است فعالیت خود را آغاز کرده و در کنار آن کمیته سالمندی وجود دارد؛ برنامههای بسیاری برای کنترل رشد جمعیت وجود دارد اما متاسفانه همچنان لایحهای توسط دولت ارائه نشده است. ما امسال بر روی موضوع سالمندی بسیار کار کردهایم؛ برای مراقبت از پزشکان ما به بیش از ۲ هزار فعال در حوزه پزشکی نیاز داریم و برای دستیابی به این تعداد از نیروی کار نیاز به افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و تشویق جوانان داریم. متاسفانه بار بیماری که سالمندان در کشور دارند بسیار بالا است و این میتواند آینده بسیار بدی را برای شرکتهای بیمه به وجود بیاورد.
محمدبیگی درباره فرزندآوری در ایران گفت: امروزه فرزندآوری در ایران یک بحران نگرشی و حمایتی است؛ اکنون بودجه ۱۲ هزار میلیارد تومان به طور سالانه برای حمایت از جمعیت وجود دارد که سازمان برنامه و بودجه متاسفانه آن را تخصیص نداده است. با وجود تمام پیگیریهای صورت گرفته تنها ۳۵ درصد از قانون حمایت از جمعیت صورت گرفته چرا که ما مشکلاتی را در بخش برنامهریزی مالی و اختصاص دادن هزینهها داریم.
وی افزود: متاسفانه بحران جمعیت مورد توجه کشور قرار نمیگیرد؛ سازمان برنامه و بودجه همواره کوتاهی و اظهار میکند که بودجه کافی را ندارد. ما ناچار شدهایم تا گزارش ۱۰۷ را اعلام کنیم. این مسئله بسیار اهمیت دارد و پدیده سالمندی میتواند بحران بسیار جدی به وجود آورد.
او در رابطه با قوانین حمایتی از خانوادههای پر فرزند گفت: پس از یک سال تاخیر در اجرای قانون، اکنون تصویب شده تا خانوادههای دارای ۳ فرزند بتوانند زمین بگیرند. متاسفانه همواره در زمینه اجرای قانون ضعیف عمل شده، برای مثال قانون خودرو برای مادران دارای دو فرزند به بالا کاملا به صورت نیمهکاره اجرا شده و از ۲۰۰ هزار مادری که اقدام کردند تنها ۱۲۰ هزار مورد آنها توانستهاند اتومبیل خود را دریافت کنند. همچنین در بخش تسهیلات بانکی تنها ۴۹ درصد از متقاضیان موفق به دریافت مبلغ مورد نظر شدهاند.
محمدبیگی درباره تحقیقات در زمینه فرزندآوری ایران گفت: طبق تحقیقات ایرانیان به طور میانگین تمایل دارند تا ۳.۴ فرزند داشته باشند اما علت عدم فرزندآوری نیز مباحث نگرشی و مشکلات مسکن و اشتغال هستند.
وی افزود: وزرای ما مانند وزیر بهداشت، وزیر کشور و افراد دیگر بسیار خوب عمل کردهاند و زحمت کشیدهاند اما متاسفانه سازمان برنامه و بودجه عملکرد قابل قبولی نسبت به این بحران نداشته است.
#جمعیت
#فرزندخواهی
#بحران تجرد
#اسقاط جنین
#ناباروری
#رسانه
#تا_۱۴۰۵
🌻🌻🌻🌻🌹🌹🌹🌹
@ta1405