بسم الله الرحمن الرحیم
🔴قوانين
#زیست_اخلاقی
🔹قسمت پنجم: تحمل ابهام و آشفتگي
🖊حسین انجدانی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
انسان اخلاقي کسي است که:
۲۷. هرگز به موقعيتهاي پيچيده، واکنش فوري و سريع نشان نميدهد. زيرا همواره اين احتمال را ميدهد که بسياري از ابعاد آن براي او نامکشوف باشند.
۲۸. توانايي تحمل ابهام و بلاتکليفي و عدم قطعيت را دارد. به همين دليل از تصميمگيريهاي عجولانه پرهيز ميکند.
۲۹. هرگز بدون فکر و تأمل و سنجش اقدام به کاري نميکند؛ از داوريهاي عجولانه به شدت پرهيز دارد؛ زيرا ميداند کار بدون فکر و تأمل، نشانة بيخردي است؛ ميداند که عجله همراه با خطا و مانع از رسيدن به واقع است؛
۳۰. اتخاذ تصميمهاي مهم در زندگي، مثل ازدواج، شغل، تهية مسکن و امثال آن، بعضاً همراه با ابهام و بلاتکليفي و سردرگمي است؛ بدون برخورداري از اين ويژگي اخلاقي (=تحمل ابهام و آشفتگي)، در چنين مواقعي، به احتمال زياد، دچار تصميمات عجولانه و نهايتاً پشيماني خواهيم شد.
۳۱. انسان اخلاقي کسي است که در جايي که همگان از او انتظار دارند کاري انجام دهد يا سريعتر تصميم بگيرد، به دليل آنکه هنوز نميداند تصميم درست چيست، عليرغم همه دشواريها، بردباري و صبوري پيشه ميکند.
۳۲. بسياري از افراد به دليل آنکه تحمل ابهام و سرگرداني را ندارد؛ به هنگام برخورد با مسألهاي ابهامانگيز، دنبال راهحلي سريع هستند و در خزانة مفاهيم و دانشهاي پيشين خود پاسخي براي آن ميجويند و بدين ترتيب خود را از چنگالهاي آزاردهندة ابهام و حيرت نجات ميدهند! اما انسان اخلاقي کسي است که نه تنها از ابهام و حيرت واهمهاي ندارد که عاشقانه به استقبال آن ميرود؛ حيرت و سؤال را نردبان وصول به فضاهاي جديد و گشودن افقهاي نو ميبيند.
✔️ادامه دارد...
#قواعد_اخلاقی
#تحمل_ابهام
#اخلاق
🔺کانال حجتالاسلام حسین انجدانی را در ایتا دنبال بفرمایید👇
🆔
https://eitaa.com/taammolat314