✨🔸✨🔸✨🔸✨🔸✨
✨
⭕️اسراف و تبذير در قرآن (بخش اول)
🔶دين مقدس
#اسلام بهره برداري مشروع از نعمت هاي الهي و زيبايي هاي زندگي را مباح و روا، و
#اسراف و زياده روي را
#حرام و ناروا ميداند و اين بدان جهت است كه مسلمان به تناسب امكانات و توانايي و كارآيي خود، در برابر جامعه مسؤوليت دارد. در اين صورت فرد اسراف كار قهرا از اجراي مسؤوليت و تعهدات اجتماعي خود بازميماند و از اين رهگذر بر پيكر جامعه ضربه ميزند.
🔷قرآن مجيد اين حقيقت را در ضمن مباحث اجتماعي در قالب هايي زيبا بيان ميكند و با هشدار به پيروان خود ميفرمايد: «وَ أَنْفِقُوا في سَبيلِ اللَّهِ وَ لا تُلْقُوا بِأَيْديكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ»[بقره،۱۹۵] يعني در راه خدا انفاق كنيد و با دست هاي خود، خود را به هلاكت و نابودي نيفكنيد. از اين آيه شريفه چنين استفاده ميشود كه اگر مال در راه خدا و به سود جامعه و رفع نيازمندي هاي مردم مصرف نشود، سرنوشت آن جامعه و ملت به هلاكت و سقوط ميانجامد.
🔷صرفنظر از اهميت خودداری از اسراف و تبذير در دين، از نظر موقعيت خاص كشور اسلامي كه در محاصره حكومت هاي سلطهگر قرار گرفته، اگر ما بتوانيم
#تجملاتزندگي را حذف كنيم و رعايت اقتصاد و
#ميانهروی را در همه حال مدنظر و برنامه عمل قرار دهيم، به استقلال كشور كمك كردهايم و به پيروزي نهايي نزديكتر شدهايم. در نتيجه اين شعار را در اقصي نقاط عالم و دنياي اسلام و بالاخص ايران اسلامي اعلام كردهايم كه ما از تنگناهاي اقتصادي نميهراسيم و قدرت آن را داريم كه روي پاي خود بايستيم و به هيچ قدرتي جز خداوند متعال متكي نيستيم.
💠مفهوم اسراف
🔷راغب اصفهاني ميگويد: «السرف تجاوز الحد في كل فعل يفعله الانسان»[مفردات راغب، ص۲۳، ماده سرف]
#اسراف به معني تجاوز از حد و معيار در هر كاري است كه از انسان سر بزند، گرچه استعمال آن در موارد زيادهروي در انفاق مال بيشتر است و گاهي به خروج از اعتدال در مقدار خرج مال و زماني هم به چگونگي بذل مال و مورد آن اطلاق ميشود.
🔷اما بنا به مفهوم سخن راغب و روح معني «كل فعل» و بر پايه شواهد فراوان در قرآن و حديث،
#اسراف به هر گونه تجاوزكاري و زيادهروي گفته ميشود و در هر حال
#اسراف عملي است ممنوع و محكوم، و مورد خشم و انزجار خداوند متعال است و از آن به شدت منع شده است. خداوند در قرآن ميفرمايد: «كُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْرِفين»[اعراف،۳۱] بخوريد و بياشاميد و
#اسرافنكنيد كه خداوند مسرفان را دوست ندارد.
نویسنده: محمدرضا عطايی - مجلة مشكاه، ش ۵۵
منبع: وبسایتمرکزمطالعات و پاسخگویی به شبهات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد