🔂 جنگ نامتقارن چیست!؟
🔖
#اختصاصی
📸
ydac.ir/lnbw9
🔸 تقارن و عدم تقارن در جنگ اصطلاحی است پر کاربرد که از سابقه طولانی برخوردار است و شاید یه اندازهی خود مفهوم جنگ قدمت داشته باشد. همانطور که در دوره جدید میبینیم، این مفهوم از عرصه نظامی خارج شده و وارد حوزههای رقابتی و عمومیتر مثل ورزش، سیاست، اقتصاد، بازی و ... شده است.
🔸 از زمان رونق نظریه بازیها در جهان نیز، علمای این رشته سعی کردند «تقارن و عدم تقارن» را «کمی» کنند که انتقاداتی را متوجه خود کرد؛ بدین مضمون که اگر مفهوم آن را کمی کنیم، کارکردش مثل اقتصاد تحتالشعاع قرار میگیرد. مثلا در تعریف علم اقتصاد میگفتند که علمی است جهت تخصیص منابع محدود به نیازهای نامحدود، اما مصرفگرایی را چنان افسارگسیخته رواج دادند که تنها چیزی که گویا محدود نیست منابع است.
معنای این مقایسه آن است که فلسفه و حکمت میتواند همان پاسخی را به ما دهد که ریاضیات میدهد، بدون آنکه از مفهوم و کارکرد آن دور شویم.
🔸 خب برای طراحی یک درگیری دو مورد مطرح است؛ یکی چگونگی اقدام و دیگری زمین اقدام است. در واقع طراح یا فرمانده و یا استراتژیست باید بداند که اولا چگونه میخواهد بجنگد!؟ و ثانیا کجا میخواهد بجنگد!؟
کجا جنگیدن ناظر بر چگونه جنگیدن است و چگونه جنگیدن ناظر بر کجا جنگیدن.
🔸 تقارن و عدم تقارن از جایی در ذهن متبادر میشد که بین خود و دشمن، خطی میکشیدند که جدا کننده زمینهای استقرار برای نبرد یا همان عملیات بود. این خط در اصطلاح نظامی «لجمن» نامیده شد، به معنای «لبهی جلویی منطقه نبرد».
بعد از جدا کردن زمین، جدا کردن روش مطرح شد. سوال این بود که «آیا ما باید همانگونه که دشمن عمل میکند، عمل کنیم!؟».
🔸 همین تفکیکِ مکان و روشِ خود از دشمن جایی است که عدم تقارن را رغم میزند. سپس بعد از تغییر زمین و استراتژی، میتوان در سایر ارکان نیرو از جمله سازماندهی، لجستیک، تسلیحات و ... نیز مطرح شود.
🔸 نامتقارن عمل کردن در جنگ به دو صورت اتفاق میافتد:
1⃣ تغییر زمین
2⃣ تغییر قاعده
🔸 حال گاهی امکان تغییر زمین نیست. در واقع محیط نبرد خود را به فرمانده تحمیل میکند و هیچ چارهای نیست جز آن که عملیات در یک زمین بهخصوص انجام شود. در چنین شرایطی تنها میتوان با قاعده بازی کرد و زمین ثابت است.
🔸 چهار حالت زمین و قاعده را میتوان برای خود متصور بود:
1⃣ متقارن مثبت؛ با قاعده خود در زمین خود با دشمن بجنگیم
2⃣ نامتقارن مثبت؛ با قاعده خود در زمین دشمن با دشمن بجنگیم
3⃣ متقارن منفی؛ با قاعده دشمن در زمین دشمن بجنگیم
4⃣ نامتقارن منفی؛ با قاعده دشمن در زمین خود بجنگیم
🔸 بهترین حالتی که برای انتخاب زمین و قاعده وجود دارد، حالت شماره ۲ است. البته گاهی ممکن است دشمن جنگ را به خانه ما بکشاند اما ایدهآلترین و منطقیترین حالت، نامتقارن مثبت است. در
#علم_مبارزه_اسلام تاکید شده که باید به سراغ تهدید بریم و آن را در نطفه خفه کنیم، پیش از آن که آن به سراغ ما بیاید.
✅ امیرالمؤمنین، علیبن ابی طالب-علیهالسلام- در بخشی از خطبه ۲۷ نهجالبلاغه اینگونه بر این موضوع تاکید میکنند:
«به خدا سوگند، مردمی كه در خانههاشان نشينند تا دشمن به سراغشان آيد، قطعاً ذليل و خوار شوند. شما آن قدر امروز و فردا كرديد و به اين و آن پاس داديد تا سيل غارتگران، شما را درنورديد و شهرتان سقوط كرد.»
🔸 در هیچ نبردی نباید اجازه داد که دشمن به سراغ ما آید، بلکه باید به سراغ او برویم. خواه که این جنگ نظامی باشد یا اقتصادی و یا فرهنگی...جنگ نامتقارن مثبت سنت دینی ما است.
🙏به ما بپیوندید🔻
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
☑️
https://eitaa.com/joinchat/1887830016Ca0751285a2
✔️ اینجا جزء حقیقت نمیشنوید👆