#سوال:
💢 سلام و عرض ادب. ببخشید من کارهای فرهنگی دبستان دخترانه را انجام میدهم دو هفته هست متوجه شدم دخترهای کلاس ۵ و۶ به طرف سیگار کشیدن و فروش آن رفتن به محض اینکه متوجه شدن که از موضوع اطلاع پیدا کردم به من التماس کردن و گفتن به مدیر و مادرمون چیزی نگید. من هم به اونها اعتماد صد در صد دادم که به کسی نمی گم الان فقط فروش را دارن ولی دیگر نمیکشن. این هم بخاطر این هست که من ساعت کلاسی دیگر کنارشون نیستم و راحت خرید وفروش میکنن اما دیگر در واقع نمیتونن مصرف کنن چون من مرتب زنگ تفریح داخل حیاط چرخ میزنم. واقعا نمیدونم از چه راهی بچه ها را راهنمایی کنم چون واقعا بچه هستن واز بچگی وسادگی وندانستن مضرات این کارها میکنن حتی شنیدم چوب درخت انگور را آتش میزنن و مثل سیگار چوب را میکشن
#پاسخ_کارشناس_کانال:
🔸سلام و احترام. در ابتدا برای شما آرزوی موفقیت داریم و امیدواریم در مسیر تربیت مثبت نسل جدید که یقینا همسو با اهداف انبیا و اولیا است موفق باشید. پیرامون سوالی که مطرح کردید چند نکته تقدیم میشود.
🔹نسبت به این مسئله دقت داشته باشید که هر چند از نگاه خیلیها آن دختران، کودک و کم سن محسوب میشوند، اما شما در تعاملی که خواهید داشت باید دقت کنید مطلقا نباید این حس، به دختران موردنظر دست دهد که برداشت شما نیز از آنها این میباشد که صرفاً کودکانی کم سن میباشند!
🔸اگر به آنها چنین حسی دست دهد که نگاه شما به آنها اینگونه میباشد، یقینا به شما نزدیک نشده و حتی ممکن است از شما بیزار نیز شوند.
🔹به این مطلب توجه داشته باشید که معمولا افرادی که در این سن دست به چنین اقداماتی میزنند، جدای از وضعیت خاص خانوادگی که احتمالا دارند، از افرادی هستند که میخواهند ثابت کنند بزرگ شدهاند و روی آوردن به کشیدن سیگار و یا تظاهر به خرید و فروش آن را صرفا وسیلهای میدانند برای رسیدن به یک جایگاه.
🔸پس از شما درخواست داریم به آنها با رفتارتان تفهیم کنید که شما آنها را دخترانی بزرگ و عاقل و بالغ و قابل اعتماد میدانید و سپس تا آنجایی که برایتان مقدور است به آنها مسئولیت داده و یا اصطلاحا برایشان کار بتراشید. مسئولیتهایی از قبیل تهیه روزنامه دیواری و یا طراحی مسابقات فرهنگی برای عموم دانش آموزان را داده و حتی آنها را مجری برخی از برنامهها نمایید. آنها اگر احساس کنند به یک جایگاه اجتماعی رسیدهاند و از سوی مربیان و سایر افراد به خوبی دیده میشوند، یقینا در رفتارشان تغییراتی را ایجاد خواهند کرد.
🔹در پایان به خودم و شما سفارش میکنم که این روایت از رسول خدا صلی الله علیه و آله را سرلوحه رفتارمان قرار دهیم که حضرت میفرماید: «أَفَاضِلُكُمْ أَحْسَنُكُمْ أَخْلاَقاً اَلْمُوَطَّئُونَ أَكْنَافاً اَلَّذِينَ يَأْلَفُونَ وَ يُؤْلَفُونَ وَ تُوَطَّأُ رِحَالُهُمْ؛ با فضيلتترين شما كسانى باشند كه اخلاقشان نيكوتر باشد و همنشيننواز باشند، آنها با مردم اُنس گيرند و مردم با آنها اُنس گيرند و (جایگاهشان را میشناسند و متواضعانه) روى فرششان مینشينند.» [کافی ج ۲ ص ۱۰۲]
🔸باز هم امیدواریم با استفاده از این نکات موفقتر از قبل باشید.
✅ برای طرح سوال و یا هماهنگی جهت مشاوره:
@Taherghm
https://eitaa.com/joinchat/3204579586C4b3bfff9ae