🔺پدیده لمس نامحرم نیز که از خط قرمزهای فیلمسازی در ایران است یکی دیگر پدیدههاییست که گویا خط شکنی آن آغاز شده است.
در صورتی که این محدودیت یکی از فرصتهاییست که هنرِ هنرمند ایرانی در برابر فیلمسازان خارجی غیرمسلمان به رخ کشیده میشود و بهتر است به هر دو دلیلِ مشکل شرعی و حفظ سطح هنر کارگردانان فیلمهای ایرانی، در این مورد غفلت نشود.
🔺در فیلمهای چهلودومین دوره از جشنواره فیلم فجر هر دو عنصر رقص و لمس در فیلمهای زیادی مشاهده شد به گونهای که لمس زن و مرد نامحرم حتی در فیلمهایی مثل «احمد» و «مجنون» نیز سهوی یا عمدی اتفاق افتاد. همچنین در فیلمهای «آبی روشن»، «شهسوار»، «شکار حلزون» و... .
رقص نیز در موارد متعددی از فیلمها، حتی فیلمهای کودکان نیز غیرقابل اغماض بود.
🔺در فیلمهایی مانند «نوروز»، «صبحانه با زرافه»، «آغوش باز»، «تمساح خونی»، «ببعی قهرمان»، «نپتون»، «تابستان همان سال»، «شهسوار»، «دروغهای زیبا»، «دو روز دیرتر» و حتی «باغ کیانوش» هر کدام به نسبتی رقص مردان یا کودکان را در صحنههایی از فیلمها گنجاندند.
🔺طبیعتاً این حجم از رقص در فیلمها پیام خوشایندی برای فرهنگ و هنر ایرانی_اسلامی ما ندارد و حساسیت مسئولان و ناظران را در برای فیلمهای آتی میطلبد. همچنین این انتظار وجود دارد که در نسخه اکران عمومی اصلاحات انجام شود.
🔺بیان آسیبها و گوشزد به مسئولان سبب میشود به فیلمسازان بابت این آسیبهای خواسته یا ناخواسته تذکر داده شود، همچنان که برخلاف فیلمهای سال گذشته، برهنگی مردان در فیلمهای دوره چهلودوم، بجز یکی دو فیلم، مشاهده نشد.
🔺در مورد این دو آسیب نیز، ممنوعیت رقص مشکل گشاست و در مورد لمس نیز عادیسازی به نفع هنرمند و مخاطب نیست و بهتر است کارگردانان روش هنرمندانهتری برای رساندن پیامشان استفاده کنند هر چند که سختی کار قابل درک است.
📝نعیمه شیخالاسلامی
🇮🇷
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
✍@tahlile_siasi
✍@tahlile_siasi