✍️آیه آیه سیاست(۱۲)/ چرا برخی سیاستمداران، برای توجیه عملکرد غلطشان به متون مقدس استناد می کنند؟
🔸«فَأَمَّا الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ فَيَتَّبِعُونَ ما تَشابَهَ مِنْهُ ابْتِغاءَ الْفِتْنَةِ وَ ابْتِغاءَ تَأْوِيلِه؛ اما آنها كه در قلوبشان انحراف است، از متشابهات قرآن پیروی می نمایند، زیرا به دنبال فتنه انگيزى اند (تا مردم را گمراه سازند) و تفسير (نادرستى) براى آن مى طلبند.» (آل عمران: 7)
🔰یکی از روش های منافقان و بیماردلان سیاسی برای تغییر فکر مردم، «استناد به متشابهات متون مقدّس»، همچون قرآن، روایات و سیره اهل بیت(ع) است.
بدیهی است در جامعه ای که اکثریت مردم آن مسلمان هستند، استناد به متون مقدّس و یا استناد به رفتارهای انسان های مقدّسِ مورد قبول آن جامعه، برای مردم حجّیت آور است؛ و این همان چیزی است که بیماردلان و منافقان در جهت باطل خود و برای تأثیرگذاری تئوریک بر ذهن مردم، از آن بهره می گیرند. آنان دیدگاههای باطل خود را بگونه ای مستند به سخنان حق در آیات و روایات می کنند تا برای مردم باورپذیر باشد.
🔰آیه پیش گفته به همین ویژگی بیماردلان منافق صفت اشاره می نماید. طبق بیان این آیه شریفه، این افراد به سه دلیل این کار را انجام می دهند:
1- دلیل روحی: دل هایشان دچار انحراف است. (الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ)
2- دلیل فکری: به دنبال اثبات عقیده و عملکرد غلط خود برای مردم هستند.(وَابْتِغاءَ تَأْوِيلِه)
3- دلیل عملی: به دنبال ایجاد فتنه های اجتماعی و سیاسی هستند.(ابْتِغاءَ الْفِتْنَةِ)
در روایات اهل بیت(ع)، از این روش منافقانه با عنوان «تفسیر به رأی» یاد شده است که صاحبان آن به شدّت مورد مذمّت قرار گرفته اند.
فردی که برای اثبات عقیده باطل و نفسانی خود در ذهن مردم، بصورتی غیراصولی و غیرقاعده مند از بیانات برحق قرآن کریم و اهل بیت(ع) بهره می برد، یکی از شاخصه های اصلی نفاق و بیماردلی را داراست.
#بصائر