🔥
شورای نگهبان و چند سئوال
1️⃣ سخن اول
🔺آیا رد صلاحیتها باعث دلزدگی تودۀ مردم از نظام میشود؟
🔸اکثر مردم بخاطر وضع بد اقتصادی و فساد و بی عدالتی دلزده اند نه رد صلاحیتها! تأیید صلاحیت کسانی که بانی فجایع اقتصادی و گسترش فقر و تبعیض هستند نه تنها موجب شادمانی مردم نمیشود، بلکه به نا امیدی آنها میافزاید و توهم همدست بودن شورای نگهبان و متهمان را در ذهنشان زنده میکند.
🔸بر اساس آمارهای مربوط به قبل از شروع ثبت نامها – که هنوز معلوم نبود چه کسی رد و چه کسی تأیید میشود – حدود نیمی از مردم نمیخواستند در انتخابات شرکت کنند. دلزدگی این تودۀ عظیم ربطی به رد صلاحیتها ندارد.
2️⃣سخن دوم:
🔺ممکن است بگویید: قبول داریم عملکرد بسیار ضعیف برخی از نامزدها در چند سالۀ گذشته و وعدههای توخالی و برنامههای امید زدای آنها در دوران مسئولیتشان برای ما واضح است. اما آیا ارزش نداشت شورای نگهبان برای بالا بردن درصد مشارکت مردم، برخی از اینها را تأیید کند؟
🔹بنظر میرسد پاسخ منفی است. زیرا:
🔸اولاً: وقتی حدود نصف مردم از قبل گفتهاند نمیخواهند شرکت کنند و حدود یک سوم مردم هم (که از قضا معمولاً از طرفداران تایید شدهها هستند) اعلام قطعی حضور کرده اند، صحبت دربارۀ یک اقلیت حدود ۱۰ تا ۱۵ درصدی است که ممکن است بخاطر رد صلاحیتها شرکت نکنند. پس با تأیید رد شدهها نباید انتظار داشت که صعود شگرفی در مشارکت رخ دهد.
🔸ثانیاً: چرا آن سوی سکه را نبینیم که قاطعیت شورای نگهبان در رد صلاحیت بانیان وضع موجود، عدۀ زیادی را خرسند و به آینده امیدوارتر میکند و آنها را پای صندوق رأی می آورد. نظیر این کار، قاطعیت قوه قضائیه در برخورد با مفسدان بود که قشر خاکستری را خوشحالتر کرد نه ناراحتتر.
🔸ثالثاً: فرض کنیم شورای نگهبان برای افزایش مشارکت یک اقلیت، فرد ناصالحی را تأیید میکرد و از قضا او با تبلیغات و فریبهای رسانهای رأی می آورد. چه اتفاقی می افتاد؟ اگر کسانی که در این ۸ سال، وضع اقتصادی کشور را به لبۀ پرتگاه رساندند دوباره روی کار بیایند فاجعه نمیشود؟ آیا ارزش دارد که برای افزایش ۱۰ یا ۱۵ درصدی مشارکت (آن هم در حد یک احتمال)، دست به چنین ریسک بزرگی بزنیم و کشور را دچار بحرانهای اقتصادی و امنیتی کنیم و تودۀ مردم را به کلی از انقلاب و ارزشهایش ناامید کنیم؟ آیا مقداری افزایش در درصد مشارکت، ارزشش را دارد که پشتوانۀ مردمی نظام را در معرض سقوط قرار بدهیم؟
مطمئن هستم که در هفتهها و ماههای آینده، عدۀ زیادی از جناح مخالف اعتراض خواهند کرد که «تنگ نظری شورای نگهبان باعث کاهش مشارکت شد». اما دوستان عزیز، مواظب
#آدرس_غلط آنها باشیم.
3️⃣سخن سوم:
🔺چرا شورای نگهبان در دورههای پیش مصلحتسنجی میکرد اما این دوره سختگیری کرد؟
🔸بر فرض اینکه این سؤال صحیح و شورای نگهبان، رفتار دوگانه ای از خود بروز داده است، اما:
🔺اولاً: شاید شورای نگهبان در اثر تجربۀ تاریخی به این نتیجه رسیده که تأیید برخی کاندیداها و تفکرات بخاطر یکسری ملاحظات، مصلحت سنجیِ اشتباهی بوده است و ممکن است منجر به روی کار آمدن یک دولت ناکارآمد شود که در این صورت، ضررش بیش از نفعش است.
🔺ثانیاً: تعداد قابل توجهی از اعضای شورای نگهبان عوض شدهاند و شاید تشخیص ترکیب جدید، با تشخیصی که ترکیب قبلی داشتند تفاوت دارد.
#ارسالی_مخاطبان کانال گامی نو
http://eitaa.com/joinchat/2299330560C727b8a7440
https://eitaa.com/tahlilesiasy