انزوای اسرائیل و دولت پزشکیان
🔹 مقالهای که یک روز قبل از انتخابات ایران، در وبسایت مرکز مطالعات امنیت ملی اسرائیل منتشر شده، به ابعادی از انزوای بینالمللی اسرائیل اشاره دارد. این مرکز که از ابتدای جنگ غزه، مقالاتی ارائه میکرد که رهبران اسرائیل را به جنگ بیشتر تا رسیدن به اهدافش ترغیب کند، در مقاله اخیر خود، اسرائیل را از جنگ با حزبالله و تجاوزات بیشتر نهی میکند. در بسیاری دیگر از مقالات اندیشکدههای غربی نیز شاهد این تحلیلها هستیم و این یعنی همان شکست ترمیمناپذیر اسرائیل.
💬بخشی از این مقاله ازین قرار است: «از زمان آغاز جنگ، چندین کشور ازجمله بولیوی، کلمبیا و شیلی از قطع روابط دیپلماتیک با اسرائیل یا فراخواندن سفرای خود خبر دادهاند. بسیاری از کشورها بیانیههای خصمانه صادر کردهاند، ابتکاراتی علیه اسرائیل به راه انداختهاند یا به تصمیمات علیه اسرائیل رأی مثبت دادهاند. کشورهای مختلف ازجمله ایالاتمتحده و کشورهای اروپایی، تحریمهایی را علیه نهادهای اسرائیلی، بهویژه یهودیان افراطی مظنون به خشونت علیه فلسطینیان اعمال کردهاند. اتحادیه اروپا حتی خود اسرائیل را نیز تهدید به تحریم کرده است. فراتر از این، اقداماتی انجام شده است که منافع اسرائیل را تضعیف میکند، مانند به رسمیت شناختن رسمی کشور فلسطین توسط کشورهای مختلف ازجمله اسپانیا، نروژ و ایرلند.»
💬علاوه بر این اقدامات دیپلماتیک، محدودیتهای تجاری با اسرائیل از سوی کشورهای مختلف اعمال شده است. یک مورد قابلتوجه ترکیه است که تجارت خود با اسرائیل را کاملاً محدود کرده است. این اقدام، بهویژه به دلیل وابستگی شدید به واردات کالاهای ساختمانی ضروری از ترکیه، پیامدهای مهمی برای اسرائیل دارد. درحالیکه اقتصاد اسرائیل میتواند با تحریم ترکیه کنار بیاید، تحمیل تحریمهای اقتصادی توسط کشورهای دیگر میتواند آسیبهای اقتصادی قابلتوجهی را به همراه داشته باشد و بهطور بالقوه منجر به یک بحران اقتصادی طولانیمدت شود.علاوه بر این، کشورهای مختلف ازجمله کانادا، ایتالیا، اسپانیا و بلژیک محدودیتهایی را بر صادرات تسلیحات به اسرائیل اعمال کردند و حتی تهدید کردند که این محدودیتها را علیه محصولاتی که بهطور گسترده در جنگ استفاده میشوند، گسترش دهند.»
💬«دهها دانشگاه از کشورهای مختلف اعلام کردهاند که روابط خود را با مؤسسات دانشگاهی اسرائیل متوقف نموده یا مجدداً ارزیابی میکنند، سرمایهگذاریها را پس میگیرند یا قراردادهای همکاری با دانشگاههای اسرائیل را لغو مینمایند. علاوه بر این، سازمانهای مختلف دانشگاهی در سراسر جهان حمایت خود را از تحریم اعلام کردهاند. علاوه بر این، گزارشهای فزایندهای از تحریمهای فردی و غیرسازمانی وجود دارد که در اقداماتی مانند پس گرفتن دعوت از محققان اسرائیلی برای سخنرانی در خارج از کشور، توقف یا لغو همکاریهای تحقیقاتی و رد انتشار تألیفات محققان اسرائیلی آشکار میشود.»
💬«همکاریهای مهم دانشگاهی بین اسرائیل و مؤسسات در اروپا به میزان قابلتوجهی کاهش یافته است. به گفته رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه تلآویو، تحریمهای خزندهای علیه اسرائیل در زمینه پزشکی ازجمله عدم دعوت به کنفرانس و اجتناب از پذیرش پزشکان اسرائیلی برای دوره کارآموزی در خارج از کشور وجود دارد. فاصلهگرفتن مشابهی از اسرائیل در زمینههای فرهنگی و ورزشی نیز قابلمشاهده است. یکی از نمونههای بارز، فراخوان ممنوعیت حضور اسرائیل در مسابقه آهنگ یوروویژن امسال توسط هنرمندان، سیاستمداران و چهرههای رسانهای کشورهای مختلف اروپایی است. همچنین فشارهایی بر انجمنها و سازمانهای ورزشی در زمینههای مختلف وجود دارد تا اجازه ندهند اسرائیل در مسابقات مختلف شرکت کند.» متن کامل مقاله را از
اینجا مطالعه نمایید.
✅ اما نکته این است که آیا در چنین وضعیتی که اسرائیل در لبه فروپاشی و انزوای بینالمللی و شکست کامل است، روی کار آمدن دولت پزشکیان، آنها را امیدوار و تقویت نخواهد ساخت؟ شش ماه یا یکسال بعد شاید چنین وضعیتی نباشد؛ زیرا دولت لیبرال پزشکیان، دولتی منفعل و غربزده است و این نفاقها و کفرهای درونی لیبرالها، کار جبهه مقاومت را مشکل خواهد کرد. البته باکی نیست. زیرا خداوند دید که در دولت روحانی به اندازه کافی آبروی لیبرالها نرفت و لذا اراده کرده که ایندفعه آبرویشان را کامل ببرد. أَمْ حَسِبَ الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ أَنْ لَنْ يُخْرِجَ اللَّهُ أَضْغَانَهُمْ (آیه 29 سوره محمد). ضغن یعنی کینه و چرکهای درون قلب. این کینهها و آلودگیهای درونی لیبرالها را خداوند آشکار خواهد ساخت. با دولت پزشکیان، کار دین و دنیای مردم به مو میرسد اما پاره نمیشود. انشاءالله در کنار این ریزشها، رویشهای پر برکتی در راه است.
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444