🧮 ترک محاسبه نفس= باقی ماندن آثار گناه در روح + تخیّل خوب بودن
💬 علامه مصباح یزدی (ره):
📌 از جمله فوايد محاسبه نفس اين است كه وقتی انسان به لغزشهای خود پی برد، فوراً آنها را جبران میكند و نمیگذارد آثار آنها در روح و روانش باقی بماند. اگر انسان از خود حساب نكشد، متوجه نمیشود كه چقدر گناه كرده است، و وقتی به گناهان خود توجه نكرد، آن گناهان در روح او اثر میگذارند و با هر گناه نقطه سياهی در دلش پديد میآيد تا جایی كه با افزايش گناهان، سياهی و تاريكی دل را فرامیگيرد و چه بسا كه نقطهای نورانی در آن باقی نمیماند...
📌 آری، اگر انسان به محاسبه نفس خود نپردازد، آثار واقعی و تكوينی گناه از بين نمیرود و دلش را سياه و تيره میكند؛ اما او توجهی ندارد. مانند كسی كه لباس سفيدی بپوشد و مرتب لكههايی بر آن بنشيند و او چشم بر هم نهد و ننگرد كه لباسش كثيف و آلوده شده است. مسلّماً با زياد شدن لكهها، آن لباس چنان آلوده و نفرتانگيز میشود كه نفرت هر بينندهای را بر میانگيزد، اما انسان چون چشم بر هم نهاده، غافل و بیخبر است.
📌 بزرگترين عيب و زيان ترك محاسبه نفس اين است كه آثار گناه در روح باقی میماند و روز به روز انسان آلودهتر گشته، قلبش ظلمانیتر و تاريكتر میگردد و بيشتر از خداوند فاصله میگيرد. درحالیكه توجه ندارد و چه بسا خيال میكند كه فرد شايسته و خوبی شده است و به خود میبالد كه من چنين و چنانم، در صورتیكه واقعيت اين است كه هر روز بيش از پيش سقوط میكند و در پرتگاه شقاوت و بدبختی فرو میغلطد.
📘 منبع: «یاد او»، ص ۱۳۶
#تشکیلات_توحیدی |
#تربیتی |
#محاسبه
🆔
@tashkilat_ir
.