🌅
#تفسیر روایی سوره بقره
💠 آیه ی ۱۸۰، بخش چهارم :
"كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَى الْمُتَّقينَ "
🔰امام باقر (علیه السلام) و امام صادق (علیه السلام):
«خَیْر» آنجا که خداوند فرمود: إِنْ تَرَکَ خَیْراً الْوَصِیَّةُ لِلْوالِدَیْنِ وَ الْأَقْرَبِینَ بِالْمَعْرُوفِ یعنی مال و اگر [فرد] جزء کسانی باشد که میتواند کسب و تصرّف در مال کند [صغیر یا ناتوان نباشد] پس او آن کسی است که در او «خیر» است (یعنی میتواند مورد وصیّت واقع شود).
🔰امام علی (علیه السلام):
مردی با دارایی اندک به محضر حضرت رسید وگفت: «ای امیرالمومنین (علیه السلام)! آیا من هم وصیّت کنم»؟ حضرت فرمودند: «به تقوی الهی وصیّت کن و امّا در خصوص مال آن را به وارثانت واگذار کن چرا که آن مال اندک و ناچیز است [و نیاز به وصیّت ندارد] و خداوند فرمود: إِنْ تَرَکَ خَیْراً و حال آنکه تو مالی نداری که دربارهی آن وصیّت کنی».
❇️امام علی (علیه السلام):
امام به دیدار یکی از غلامان بیمارش رفت؛ درحالیکه او هفتصد یا نهصد درهم داشت. پس [آن غلام] گفت: «آیا وصیّت نکنم»؟ امام (علیه السلام) فرمود: «خداوند فرمود إِنْ تَرَکَ خَیْراً و تو مال زیادی نداری [پس نیاز نیست که وصیّت کنی]».
🔰امام صادق (علیه السلام):
آن (قاعدهی ارث) حقّی است که خداوند عزّوجلّ برای صاحب این امر (فردی که صاحب مال است و ارث باقی میگذارد) از ثلث مال واجب کرده. از امام (علیه السلام) دربارهی مقدار این حق سؤال شد؟ ...
4⃣8⃣8⃣