💊📌
#چغندر از نگاه طب سنتی ایرانی
🔶احادیث و روایات در مورد خواص چغندر
🔻از امام صادق (ع)نقل شده است: خوردن چغندر در برابر جذام ایمنی میدهد.
🔻در کتاب کافی از امام صادق (ع) آمده که خداوند جذام را از میان یهودیان برداشت بدان سبب که چغندر میخوردند و رگها را بیرون میکشیدند (منظور از بیرون کشیدن رگ، خارج کردن عروق خونی از لابهلای گوشت حیواناتی است که برای مصرف انسان مورد استفاده قرار میگیرد.)
🔻در حدیث در کتاب کافی از امام کاظم (ع) آمده که چغندر رگ جذام را به کلی از بین میبرد؛ هیچ چیز برای شخص گرفتار به ذاتالجنب بهتر از برگ چغندر نیست.
🔻در حدیثی از امام رضا (ع)نقل شده است: به بیماران برگ چغندر بدهید که در آن درمان است و هیچ بیماری به همراه ندارد و هیچ عارضهای در آن نیست و خواب بیمار را آرام میسازد؛ اما از خود چغندر بپرهیزید چرا که سودا را تحریک میکند.
🔻در حدیثی دیگر از امام رضا (ع) نقل شده: مصرف چغندر عقل را استحکام میبخشد و خون را تصفیه میکند. شفای دردها در آن است؛ استخوان را درشت میکند و گوشت میرویاند و در جای دیگری نقل شده که خون را هم زیاد میکند.
🔻چغندر مرکبالقوی است و در منابع طب سنتی برای آن هم درجات کمی گرمی و هم خنکی ذکر شده است؛ لذا گرمی و سردی هیچکدام غلبه واضح در این گیاه ندارند.
🔻نوع سیاه (قرمز تیره) و سفید دارد. بهترین نوع آن نوع شیرین و بدون ریشه آن است. نوع سفید بیشتر اثر دارویی دارد لذا برای اهداف درمانی بهتر از نوع سرخ آن است.
🔻چغندر ایمنی بدن را بالا برده و بدن را در مقابل میکروبها تقویت میکند و میدانیم این نکته جایگاه مهمی در پزشکی دارد که اگر افراد سیستم ایمنی و قوای بدنی قوی داشته باشند کمتر به بیماریها دچار میشوند.
🔻چغندر برای رشد و استحکام اسکلت بدن (سیستم استخوانی-عضلانی) هم خوب است؛ شاید به این دلیل که استخوانها از سودا تغذیه میکنند لذا این گیاه میتواند برای استخوانها مفید باشد.
🔻به صورت پخته، میل جنسی را تقویت میکند.
همچنین برای رفع التهابات کلیه و سوزش مقعد نیز مفید است.