https://t.me/joinchat/AAAAAD8tDXO6IgZk-XuCNg
به نام خالق علم و دانش
امروزه جامعه علمی کشور شاهد کنشها، واکنشها و برداشتهای متفاوتی از شیوع بیماری کرونا است که دو مسئله مهم این رویداد قابل بررسی است
مسئله اول:
۱- عده ای ویروس کرونا را ساخته دست بشر دانسته و آن را به غرب نسبت میدهند و مدعی هستند که غرب میخواهد به دو هدف عمده بوسیله این سلاح بیولوژیک دست یابد:
الف) کنترل جمعیت جهان
ب) به نابودی کشاندن اقصاد چین
۲- عده ای این ویروس را ساخته چین میدانند و مدعی هستند که چین با شایعه ویروس کرونا اقتصادش را با یک شوک موقتی آسیب زد تا بتواند در یک اقدامی ظاهرا اخلاقی تمامی سهام شرکتهای غربی زیان دیده از شایعه شیوع کرونا را بخرد و خود را از پرداخت سالیانه میلیاردها دلار سود سرمایه گذاری غرب در چین نجات دهد.
اما آنچه که در ایران رخ داده است بروز ترس و دلهره ناشی از سیاست کثیف غرب و شرق در بین مردم و تقابل میان دو اندیشه ما میتوانیم و ما نمیتوانیم است.
اندیشه ما میتوانیم مدعی است؛ مشکلات کشور در داخل قابل حل است و راه حل اساسی مشکلات کشور در کشور وجود دارد که تکیه گاه این تفکر، جوانان توانمند و دانشمندان ایرانی است.
اندیشه ما نمیتوانیم مدعی آن هستند که تمام مشکلات کشور در خارج از مرزها قابل حل است و در داخل امکان حل مشکل وجود ندارد مگر به مقدار اندک؛ همانطور که امام راحل فرمودند:"ما از دست دولت لیبرال شاهنشاهی خلاص شدیم اما از دست دست پرورده های انها حالا حالا خلاصی نخواهیم داشت"
مسئله دوم:
تضارب آرا در بین پزشکان و اطبا است
عده ای بر پزشکان تاخته اند که چرا در مقابل یک ویروس ناچیز اظهار عجز کردند و جامعه را به التهاب ترس گرفتار کرده اند و عده ای هم بر حوزه علمیه ایراد گرفته اند که سالهاست حوزه مدعی این است که ائمه گرانقدر در روایات گوناگون به مباحث پزشکی و طبابت پرداخته اند اما چرا حوزه علمیه دانش طب اسلامی را سامان نمیدهد و هزاران روایت موجود در کتب روایی را بصورت مدون و عالمانه در اختيار مردم قرار نمیدهد.
حال آنچه به نظر میرسد این است که نه پزشکان مقصر این قصه اند نه حوزه علمیه
اما دلیل مقصر نبودن پزشکان اینست که دانش پزشکی نوین با مشاهدات عینی انسانها و تجربه آنها بنیان گذاری شده است که تا انسان بخواهد جسم انسان را بشناسد و به تمام توانمندیها و ترکیب ان پی ببرید و از مرز سلولها و کروموزمها و ژنها و DNA ها بگذرد و به ماده اولیه تشکیل دهنده انسان برسد( همان که ماده حیات انسان است) شاید میلیونها سال زمان ببرد.
لذا خرده گرفتن بر پزشکان متعهد، دلسوز وایثارگران عرصه جنگ، سیل، زلزله که تمام تلاششان را در راه تحصيل این علم به کار گرفته است نارواست و باید بر کسانی خرده گرفت که بشر را از وحی جدا کرده و دانش بشر خصوصا علم پزشکی را منحصر در تجربه بشر دانسته اند.
اما دلیل مقصر نبودن حوزه علمیه اینست که از اول انقلاب اسلامی تولیت دو طب مدرن و طب سنتی را قانون بر عهده وزارت بهداشت دولت جمهوری اسلامی گذاشت و حوزه هم با اعتماد کامل بر مسئولین محترم وزارت بهداشت خود را کنار کشید و حتی از پژوهش در متون روایی طبی مثل ج ۶ کافی و چندین جلد از بحار الانوار و ج ۳۷ العوالم و طب الائمه مرحوم شبر و... خود را بی نیاز دانست.
حال که تشت رسوایی تمدن غرب و شرق در سوءاستفاده از طب بر زمین افتاده است و استعماری بودن آن همانگونه که امام راحل آن را طب استعماری توصیف نمودند بر همه آشکار است، جای آن دارد که دو بال توانمند علمی کشور یعنی حوزه و دانشگاه دوش در دوش یکدیگر کمر همت بسته و علوم طبی توانمند و مبتنی بر وحی را از لابلای کتب روایی استخراج و با دانش روز بشری، توانمندی علمی مکتب توحیدی را به جهانیان نشان دهند.
به امید روزی که مسئولین این مملکت پرچم یکتا پرستی را به صاحب اصلی اش تحویل دهند.
حسن زنگارکی فراهانی
۹۸/۱۲/۷