شفابخش بودن تربت امام حسین(علیه السلام)
در متون حدیثی و فقهی، آثار متعددی برای تربت حسینی ذکر شده است. در احادیث گفته شده که تربت حسینی، شفابخش بیماری هاست، ولی شرط تأثیر آن پیروی از امام حسین(علیه السلام) و اعتقاد به آن حضرت دانسته شده است.
به عنوان مثال در روایتی از امام کاظم(ع) می خوانیم: «إِنَّ كُلَّ تُرْبَةٍ لَنَا مُحَرَّمَةٌ إِلَّا تُرْبَةُ جَدِّيَ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ(علیهما السلام) فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَعَلَهَا شِفَاءً لِشِيعَتِنَا وَ أَوْلِيَائِنَا ؛ (همه تربتها جز تربت جدّم امام حسين(ع) [خوردنش] حرام است. خداوند- عزّ و جلّ- آن را براى شيعيان و دوستان ما شفا قرار داده است).
از امام صادق(ع) نیز روايت شده است: «حَنِّكُوا أَوْلادَكُمْ بِتُرْبَةِ الْحُسَيْنِ عَليهِ السَّلام»؛ (كام نوزادانتان را با تربت امام حسين(عليه السلام) باز كنيد).
همچنین خوردن مقدار بسيار كمى (مثلًا به اندازه يك عدس در آب حل كند و بخورد) از تربت امام حسين(ع) به قصد شفا و باز كردن افطار در روز عيد فطر با آن مورد ترغيب و توصيه ائمّه اطهار(ع) بوده است.
این امور عامل موثری در پیروی و گرایش به امام حسین(ع) می باشد و با اینکه دشمنان اسلام از بنى اميّه و بنى عبّاس گرفته تا وهابیت که با تمام توان، تلاش مى كردند تا قيام امام(ع) و ياران پاكباخته اش به دست فراموشى سپرده شود و مردم از آن سخنى نگويند و حتّى اثرى از قبر آن امام همام به جاى نماند، در اهداف شوم خود ناموفق باشند.
این موارد به همراه روایات بسیار دیگری سبب گردیده که تربت کربلا قداستی الهی بیابد و دیگر امامان معصوم نیز آن را با اوصاف «مبارکه» و «طاهره» و «مِسکة مبارکة» ستوده و بر فضیلت آن تأکید نمایند.
لذا شیعیان بنا بر حکمت های الهی و به تاسی
از ائمه معصومین(ع) برای تربت کربلا احترام ویژه ای قائلند.
@torbatkarblA