🔻
ورود به لانه عقاب (قسمت اول)
🔹تلگراف بروس لینگن کاردار سفارت امریکا در تهران به واشنگتن درباره تمایل شاه برای حضور در امریکا
🔻متن سند:
پیام شما حاوی نظرخواهی از شخص من درباره مساله امنیت آمریکایی های شاغل در سفارت و رابطه ما با دولت ایران بود. همچنین نظر مرا درباره درخواست شاه برای ورود به امریکا خواسته بودید
واقعیت این است که نمی توان قضاوت دقیقی درباره این وضعیت ارائه کرد چراکه حجم زیادی از عدم قطعیت درباره وضعیت فعلی ایران وجود دارد
تصور می کنم
پذیرش شاه به امریکا در دو تا سه ماه اینده می تواند وضعیت خطرناک امنیت کارکنان سفارت در ایران را تشدید کند معتقدم این وضعیت می تواند نقطه ای برای آغاز تغییر به سطح قابل کنترلی از خطر و ریسک قلمداد شود.
ما بهترین قربانی برای وضع موجود هستیم مخصوصا که هفته گذشته آیت الله خمینی ما را مسئول از بین رفتن دستاوردهای انقلاب در برخی زمینه ها معرفی کرد.
پناه دادن به شاه فراری بهترین بهانه به معترضان و انقلابیون خشمگین میدهد که سفارت ما را مورد حمله قرار دهند پلیس کامل منحل شده و سطح خشونت علیه سفارت ما بالاست.
۲۸ جولای ۱۹۷۹
@ut_internet_tv|
شبکه دانشگاه تهران