⚫️نگرانی واقعی امریکا از رسیدن تانکرهای ایرانی به ونزوئلا
▪️چند روز پیش در توئیتی نوشتم: «برخی از مقامات آمریکایی مدعی هستند که ایران عمدا موضوع ارسال کشتیهای حامل سوخت به ونزوئلا را رسانهای کرده است؛ هدف از این کار در موضع قرار دادن واشنگتن بوده است!! اگر این ادعا واقعیت داشته باشد، نشان میدهد که اقدامی هوشمندانه، هدفمند و با برنامه بوده است.»
▪️این مساله را خیلی از دوستان ساده گرفته و به سادگی از کنار آن گذشتند. همه میدانند که وقتی تانکرهای ایرانی عملا وارد دریای مدیترانه شده بودند، خبرگزاری رویترز خبر آن را اعلام کرد. از روزی که این پنج تانکر در بندرعباس محموله خود را دریافت کرده و راهی اقیانوس هند شدند تا در یک حرکت حماسی، مسیری مهم را طی کرده و خود را به دریای مدیترانه، سپس آتلانتیک شمالی و جنوبی، دریای کارائیب و بنادر ونزوئلا برسانند، طرف امریکایی به شدت روی این مساله حساسیت داشت.
▪️این یک واقعیت است که طرف امریکایی دوست داشت به هر شکل ممکن، تاکید میکنم به هر شکل ممکن مانع از رسیدن این تانکرها به مقصد شود، اما تحولات روی داده در طول سال گذشته باعث شده بود تا با احتیاط بسیار رفتار کند. از آنجایی که طرف امریکایی نمیتوانست این مساله را تحمل کند، به صورت مخفیانه شروع به تهدید کرد، پیامهای سنگینی فرستاد (چیزی در مایه همان 52 نقطه پس از شهادت سپهبد سلیمانی) و مدام از برخورد با این نفتکشها میگفت!
▪️پس از دریافت این تهدیدها بود که ایران در اقدامی هوشمندانه خبر گسیل این 5 نفتکش را رسانهای کرد. رسانهای شدن این حرکت، برخورد طرف امریکایی با آن را سختتر و پرهزینهتر میکرد. اعلام اسامی نفتکشها به همراه مسیر حرکتشان یک پیغام مهم و سخت برای طرف امریکایی بود که مدام تلاش داشت به هر شکل ممکن از رسیدن آنها به مقصد جلوگیری کند.
▪️آنچه در یک توئیت دیگر نوشتم و نگرانی اصلی طرف امریکایی را میشد در آن دید، مساله مهم تجهیزاتی بود که این نفتکشها با خود حمل میکردند. ایران به جای آنکه یک کشتی دیگر حامل تجهیزات به ونزوئلا ارسال کند، تجهیزاتی که متخصصان ایرانی حاضر در این کشور برای تعمییر پالایشگاههای این کشور نیاز داشتند را با خود حمل کرده و روز دوشنبه در یکی از بنادر این کشور تحویل وزارت نفت ونزوئلا دادند.
▪️امریکاییها بر اساس تجربهای که در جنگ جهانی دوم به دست آوردهاند و با آن هم آلمان و هم ژاپن را دچار مشکلاتی کردند که منجر به سقوط و شکست نهایی این دو کشور در جنگ شد، محاصره نفتی را به شکلهای گوناگون در دستور کار قرار دادهاند. از شانس بدِ امریکاییها ایران خودش نفت خام داشت و به میزان بسیار زیادی هم میعانات گازی تولید میکرد که میتوانست با یک سرمایهگذاری دقیق، کشور را از واردات بنزین و گازوئیل بینیاز کند.
▪️تلاش برای ممنوعیت واردات بنزین و گازوئیل به ایران نتیجه نداد و هر چند کشور با مشکلات و بحران زیستمحیطی مواجه شد، اما ماحصل این مقاومت بینیازی کشور به واردات سوخت است. این بینیازی و دسترسی به سطحی از تکنولوژی که میتواند کشور را به صادرکننده فنآوری تبدیل کند، باعث وحشت طرف امریکایی شده است. امریکا امید بسیار زیادی به ضعف زیرساختها در ونزوئلا داشت و امیدوار بود که با این ضعف ساختاری، خیلی زود این کشور از هم بپاشد.
▪️اما وجود سطح بالایی از تکنولوژی و دانش فنی در ایران، باعث شد تا این کشور بحرانها را پشت سر بگذارد. این یک واقعیت است که شرکتهای چینی و روسی از ترس تحریمهای امریکا جرات صادرات سوخت به ونزوئلا را نداشته باشند و حتی جرات تامین نیازهای فنی این کشور را هم نکنند، اما طرف ایرانی هیچ محدودیتی در این مورد ندارد و میتواند با قدرت در این زمینه گام بردارد. امریکاییها میدانند که مردم ونزوئلا پس از دریافت کمک فنی از ایران یک دوره مقاومت سخت و تاریخی را رقم خواهند زد.
▪️باوجود تبلیغات بسیار منفی رسانههای غربی، در دوره حضور چاوز و حتی مادورو در قدرت، آنها هر چه پول از فروش نفت به دست آوردند، خرج توسعه زیرساختها در این کشور کردند. ونزوئلا کشور ثروتمندی است تاسیسات بزرگی هم دارد. با رسیدن دانش فنی لازم از ایران به این کشور، این تاسیسات میتوانند نیازهای درونی این کشور را تامین کنند. امریکاییها به شدت از الگو شدن ونزوئلا برای مردم کشورهای امریکای لاتین واهمه دارند. ایرانیها برای اولین بار در طول 200 سال گذشته هیمنه امریکاییها را در حیات خلوتشان به هم ریختند...
📌 از كانال اخبار سوريه
🚩🚩
@vaghtesahar