*نگرانی پنتاگون از رفتارهای انتخاباتی ترامپ*
🔻چند هفته دیگر تا انتخابات امریکا باقی مانده و همانگونه که بسیاری از کارشناسان، به ویژه آنهایی که شخصیت ترامپ و همچنین مسائل و مشکلات موجود در این کشور را میشناختند پیشبینی کرده بودند انتخابات بسیار مهم و سختی خواهیم داشت. ترامپ میگوید به هیچ عنوان هر نتیجهای را نخواهد پذیرفت! و ممکن است انتقال قدرت در این کشور زمان زیادی به درازا بکشد. این مساله نشان از آن دارد که تیمی که در اطراف ترامپ هستند و عموما هم از ترک کاخ سفید وحشت دارند، نمیخواهند نتایج انتخابات را بپذیرند.
🔻رئیسجمهوری آمریکا میگوید که شاید آمریکاییها تا چند ماه ندانند پیروز انتخابات ریاست جمهوری نوامبر چه کسی است و علت آن مناقشه بر سر آرای پستی است؛ او از متدی انتقاد دارد که شاید امسال مورد استفاده بیش از نیمی از رایدهندگان آمریکایی باشد. به گزارش رویترز، کارشناسان انتخاباتی گفتهاند، پس از انتخابات احتمالا چندین روز زمان لازم است تا پیروز میدان مشخص شود چرا که مقامها برای شمارش آرای پستی که بعد از روز انتخابات میرسند، به زمان احتیاج دارند.
🔻دونالد ترامپ آمریکا جمعه در گردهمایی ویرجینیا گفت، ترجیح میدهد به سرعت متوجه شود که در انتخابات برده یا باخته است، به جای اینکه منتظر بماند تا آرای پستی برسند. او گفت: دوست دارم تلویزیون تماشا کنم و این را بشنوم که پیروز انتخابات... است، خب؟ شاید شما این را برای چندین ماه نشنوید چون این روند یک آشوب است. بسیار امری بعید است که شما در شب انتخابات متوجه پیروز انتخابات شوید. ممکن است من پیشتاز باشم و بعد آنها همینطور رای و رای و رای بگیرند. زیرا اکنون آنها این را میگویند که آراء ممکن است با تاخیر بیاید.
🔻براساس احکام دادگاهها در این ماه، مقامها در ایالاتهای مهم میشیگان، پنسیلوانیا، ویسکانسین و کارولینای شمالی اجازه دارند آرایی که بعد از سوم نوامبر میرسند و تا روز انتخابات ارسال شده بودند، شمارش کنند. نتایج نظرسنجیها نشان میدهد، بیشتر دمکراتها قصد دارند به صورت پستی رای بدهند تا آلوده به کووید-۱۹ نشوند و از شلوغی شعبههای اخذ رای دور بمانند.
🔻با این حال، بهنظر میرسد نظامیها و ژنرالهای مقیم پنتاگون از اینکه شهرهای مختلف این کشور صحنه نبرد میان حامیان ترامپ و مخالفان او شود، به وحشت افتادهاند. به گزارش نیویورک تایمز، مقامهای ارشد پنتاگون مسائل زیادی برای نگرانی دارند، افغانستان، روسیه، عراق، سوریه، چین، سومالی، شبهجزیره کره و ایران. اما اصلیترین دغدغه آنها این است که آیا فرمانده کل قوای آمریکا در جریان هرگونه هرج و مرج مربوط به انتخابات آتی دستوری برای استقرار نیروهای آمریکایی صادر میکند یا خیر.
طفره رفتن ترامپ، در کنار اینکه او ماه ژوئن برای استفاده از «قانون قیام» ۱۸۰۷ ابراز تمایل کرد تا نیروهایی به خیابانهای آمریکا اعزام شده و اعتراضاتی در واکنش به مرگ جورج فلوید را سرکوب کنند، در میان نظامیان ارشد و رهبران وزارت دفاع آمریکا که تاکید میکنند هر کاری لازم باشد انجام میدهند تا نیروهای مسلح را از انتخابات دور نگاه دارند، نگرانی عمیقی ایجاد کرده است.
🔻اما این صحبتها هم از شدت گرفتن بحثی در ارتش بر سر اینکه اگر مناقشه در رابطه با انتخابات به ناآرامی مدنی کشانده شد، نقش ارتش چیست، جلوگیری نکرده است. جان ناجل و پل یینگلینگ از افسران بازنشسته ارتش در نامهای به ژنرال میلی هشدار دادند: ظرف کمتر از چند ماه شما باید میان سرپیچی از یک رئیسجمهوری بیقانون یا خیانت به سوگندتان طبق قانون اساسی آمریکا یکی را انتخاب کنید. چنانچه دونالد ترامپ پس از انقضای مدت ریاست جمهوریاش طبق قانون اساسی از خروج خودداری کند، امریکا باید به زور او را بیرون کند و شما باید این فرمان را بدهید.
🔻مقامهای پنتاگون به سرعت چنین امری را نامعقول دانستند. آنها گفتند تحت هیچ شرایطی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از نظامیها برای بیرون انداختن ترامپ از کاخ سفید استفاده نمیکند. مقامهای وزارت دفاع آمریکا گفتند، چنانچه چنین عملی ضروری باشد، این وظیفه سرویس مخفی یا مارشالهاست. به گفته این مقامها، طبق قانون ارتش به قانون اساسی سوگند خورده است نه رئیسجمهوری و این بدین معناست که فرمانده کل قوای ارتش هر شخصی است که تا ساعت ۱۲ روز سوگند قسم یاد کند.
🔻اما ژنرالهای پنتاگون که خواستند نامشان فاش نشود، اذعان کردند که در میان خودشان درباره این صحبت میکنند که اگر ترامپ به قانون قیام متوسل شود و برای اعزام نیروها به خیابانها تلاش کند، همانطور که قبلا تهدید به انجام این کار کرده است، چه اقدامی باید صورت دهند. چندین مقام پنتاگون گفتهاند، اگر در صورت بروز ناآرامی پس از انتخابات به نیروها دستور اعزام داده شود، بسیاری از ژنرالهای ارشد ترامپ از جمله ژنرال میلی استعفا خواهند داد.
@syria