🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل (۲۰۴)
🔻 خبر: انتخابات پارلمانی در لبنان که هر ۴ سال یکبار و برای تعیین ۱۲۸ کرسی برگزار میشود، مهمترین انتخابات این کشور به شمار میرود؛ زیرا مسئولان اجرایی و قانونگذاری این کشور از همین انتخابات برگزیده میشوند.
🍃🌹🍃
🔸
گزارههای خبری:
1⃣ دیروز انتخابات پارلمانی لبنان برگزار شد و بعد از پایان رأیگیری، وزارت کشور لبنان میزان مشارکت را ۴۱ درصد اعلام کرد.
2⃣ دموکراسی در لبنان یک دموکراسی انجمنی است که با توجه به تعدد قومیتها و اقلیتها در آن، به دموکراسی فرقهای نیز شناخته میشود. برای انتخابات فعلی، ۷۱۸ کاندیدا در قالب ۱۰۳ لیست با هم رقابت کردند و رأیدهندگان طبق قانون تنها میتوانستند به یک لیست رأی بدهند.
3⃣ حوزه انتخابیه بیروت مهمترین حوزه انتخابی در لبنان است که تمامی احزاب و مذاهب در آن رقابت میکنند. یک منبع آگاه در سامانه انتخاباتی شمارش آرا در بیروت، در ساعات ابتدایی شمارش آرا اعلام کرد، «حاج امین شری» کاندیدای حزبالله در صدر آرای این شهر قرار دارد. صدرنشینی کاندیدای حزبالله در بیروت نشانهای از پیروزی بلامنازع جریان مقاومت در این دوره از انتخابات پارلمانی لبنان است؛ موضوعی که پیشازاین توسط کارشناسان و تحلیلگران سیاسی لبنان پیشبینی شده است.
🔺
گزاره تحلیلی: تا قبل از برگزاری انتخابات، برخی کشورها همچون آمریکا به دنبال عدم برگزاری این انتخابات در تاریخ مقرر بودند؛ زیرا عدم برگزاری انتخابات بهمثابه عدم تشکیل پارلمان و عدم تشکیل دولت بود و این منجر به پیچیده شدن اوضاع سیاسی این کشور میشد.
تحریم انتخابات لبنان با دو هدف صورت گرفت؛ اول، با توجه به مقبولیت جریان مقاومت و احتمال رأی آوری آن، تلاش شد تا از میزان مشارکت مردمی در انتخابات کاسته شود و در ادامه بهانه برای عدم پذیرش نتایج انتخابات به دلیل مشارکت کم مطرحشده و جو عمومی این کشور به اغتشاش و درگیری کشانده شود.
دوم، مشروعیت دولت برآمده از این پارلمان را زیر سؤال ببرند و همین را بهعنوان دستاویزی برای عدم تشکیل و سقوط دولت در آینده قرار دهند.
✍ محمدرضا فرهادی
#روشنگری |
#ثامن
🆔
@rasul313