ارسال شده از سروش+:
بیانی کوتاه از حیات
#امام_مجتبی_علیه_السلام
بخش اول
حسن بن علی بن ابیطالب (علیهمالسّلام) دومین امام شیعیان و بزرگترین فرزند امام علی (علیهالسّلام) و حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) و سبط اکبر پیامبر گرامی اسلام (صلیاللهعلیهوالهوسلّم) میباشند.
حسن بن علی بن ابیطالب (علیهمالسّلام) دومین امام شیعه و بزرگترین فرزند امام علی (علیهالسّلام) و حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) در نیمه ماه رمضان سال سوم هجرت در شهر مدینه دیده به جهان گشود.
ایشان در سن ۳۷ سالگی به امامت و خلافت رسید، به مدت ۱۰ سال امامت امت را به عهده داشت و در سال ۴۱ه. ق. با معاویه، صلح کرد. دوره حکومت وی شش ماه و سه روز طول کشید. امام حسن پس از صلح، به مدینه رفت و ۱۰ سال در مدینه بود تا اینکه در سال ۵۰ هجری با توطئه معاویه بر اثر مسمومیت در سن ۴۸ سالگی به شهادت رسید و در قبرستان «بقیع» در مدینه مدفون گشت.
در میان شیعه و سنی مشهور است که انتخاب نام امام حسن و امام حسین (علیهماالسّلام) به امر خدا، بوده و به دستور رسول خدا (صلیاللهعلیهوالهوسلّم) نام حسنین (علیهماالسّلام) برای امام حسن (علیهالسّلام) و امام حسین (علیهالسّلام) برگزیده شد.
طبرسی،در اعلام الوری، ص۴۱۱ می نویسد :مردم محیط جزیرة العرب پیش از آن با نام حسن و حسین آشنا نبودند تا فرزندان خود را به این دو اسم نامگذاری کنند و این دو نام از جانب خداوند بر پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) وحی شد، تا آن حضرت بر فرزندان علی (علیهالسّلام) و فاطمه (علیهاالسّلام) این نامها را بنهد.
کنیه آن حضرت تقریباً در همه منابع «ابومحمد» بوده و کنیه دیگری نداشته است ؛ فقط خصیبی به جز ابومحمد، ابوالقاسم را هم به عنوان کنیه برای امام حسن آورده است.
اما القاب آن حضرت بدین شرح است: القاب مشترک حسنین به نقل از کتاب القاب الرسول و عترته عبارتاند از: سبط رسول الله، ریحانه نبی الله، سید شباب اهل الجنه، قره عین البتول، عالم، مُلهَم الحق، و قائد الخلق ،امیر، حجه، کفِی، سبط، و ولی،سبط اول، امام ثانی، مقتدی ثالث، ذکر رابع، و مباهل خامس .
مجتبی، زکی، تقی و کریم اهل بیت از القاب معروف ایشان نزد شیعیان است.
شیخ مفید، در الارشاد ج۲، ص۵ می نویسد:امام حسن شبیهترین مردم به رسول خدا (صلیاللهعلیهوالهوسلّم) در خوی، رفتار و سیادت بودند.
فضائل حضرت
دامنه شخصیّت بی مانند سبط اکبر پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) امام حسن مجتبی (علیهالسّلام) آنقدر وسیع و گسترده است که آثار و نشانههای آن در تمام کتابهای حدیث، تراجم، سیره، تاریخ و مناقب فراوان به چشم میخورد. امام حسن (علیهالسّلام) یکی از اصحاب کساء و آل عبا و از اهل بیت پیامبر (صلیاللهعلیهوالهوسلّم) است؛ اهل بیتی که آیات فراوانی در شان ایشان نازل شده است.
یامبر (صلیاللهعلیهوالهوسلّم) در جریان مباهله، وی و برادرش امام حسین، حضرت علی و فاطمه (علیهمالسّلام) را به فرمان خدا، همراه خویش برد. آیات تطهیر، ذوی القربی، اولی الامر و بقیه آیاتی که در شان ائمه اطهار و امام مجتبی (علیهالسّلام) نازل شده؛ فضیلتی بزرگ برای وی و سایر اهل بیت (علیهمالسّلام) به شمار میرود. کتابهای اهل سنّت نیز سرشار از فضایل و مناقب آن حضرت از زبان رسول خدا (صلیاللهعلیهوالهوسلّم) است؛ در ادامه به گوشهای از فضائل آن حضرت اشاره میگردد.
sapp.ir/valiasrkermani
@valiasrk