🔸پس از تغییر جنسیت، تکلیف ارث چه می شود؟
#دانشنامه_فقهی_حقوقی / ۸🔻
🔹زن فعلی (پدر تغییر جنس داده) یک سوم و مرد فعلی (مادر تغییرجنس داده) دو سوم ارث میبرد. گویا مرد فعلی، پدر است و زن فعلی، مادر.
🔹این احتمال ضعیف بوده و هیچ دلیلی در تایید آن وجود ندارد؛ چون نمیتوان گفت: مادر پس از تغییر جنسیت، به عنوان پدر شناخته میشود. نیز پدر پس از تغییر جنسیت، به عنوان مادر شناخته نمیشود. به عبارت دیگر، تفاوت پدر و مادر در مقدار ارث، به لحاظ بسته شدن از زمان انعقاد نطفه است.
🔹پس برای پدر که فرزند از اسپرم او وجود آمده، دو سوم و برای مادری که فرزند از تخمک او به وجود آمده، یک سوم ارث وجود دارد؛ اگرچه امام خمینی معتقد است: احتیاط مستحب آن است که آن دو با یکدیگر مصالحه کنند.
🔹به نظر میرسد، مجالی برای مصالحه بین پدر و مادر وجود ندارد؛ چون اگر عنوان پدر و مادر پس از تغییر جنسیت صادق است، مصالح لازم نیست و اگر صادق نیست، مصالحه بین آن دو و سایر وراثها لازم است.
🔹پرسش دیگر این است که اگر اقارب طبقه دوم و سوم تغییر جنسیت دهند، به چه میزان از میت ارث میبرند؟ آیا جنسیت فعلی آنان ملاک است یا جنسیت قبل از تغییر جنسیت؟
🔹در پاسخ میگوییم: اگر افرادی مانند برادر، خواهر، عمو، عمه، دایی و خاله و دیگر اقارب و خویشاوندان که در طبقه دوم و سوم ارث، قبل از فوت مورث تغییر جنسیت دهند، جنسیت فعلی آنان ملاک تعلق سهمالارث آنان میباشد.
🌐 vasael.ir/00045O
🆔 @vasael_ir