🔸ترکیه از قبرس تا قفقاز
قسمت دوم
♦️لیبی:ترکیه در لیبی هم در یک طرف ماجرا قرار دارد، آن ها که سعی بر حمایت از اخوانیسم در کشورهای اسلامی دارند از دولت وفاق ملی لیبی تحت رهبری فايز السراج و جریان اخوان المسلمین که طرابلس پایتخت این کشور را دراختیار دارند حمایت می کنند.
آن طرف ماجرا ژنرال حفتر است که از حمایت های امارات، عربستان، مصر و روسیه برخوردار است و بسیاری از اراضی و شهرهای نفتی لیبی را در اختیار خود گرفته است.
حمایت ترکیه از اخوان المسلمین در لیبی منجر به خشم مصری ها شد و ارتش مصر در واکنش به دخالت های ترکیه در لیبی ضمن اینکه حمایت های خود از ژنرال حفتر را گسترش داد رزمایش گسترده ای را در مرزهای خود با لیبی برگزار کرد و پیام های شدید اللحنی را به مداخله کنندگان در امور داخلی لیبی انتقال داد.
♦️سوریه و عراق:ترکیه به بهانه سرکوب گروه هایی نظیر پ ک ک و البته به عنوان یک عضو ناتو بدون درخواست رسمی سوریه و عراق به این کشور ها لشکر کشی کرد، ترک ها در شرق و غرب فرات در سوریه چندین پایگاه را در رقة، الحسکه، حلب و ادلب تاسیس کردند و به حمایت از گروه های تروریستی و آموزش، تجهیز و اعزام آن ها به سایر جبهه هایی که ترکیه در آن ها حضور دارد مشغول شدند، ترکیه در سوریه با روسیه، محور مقاومت و دولت رسمی سوریه در حال تنش است، دولت سوریه بارها به ترکیه هشدار داد که آن ها ترکیه را به عنوان یک نیروی اشغالگر می شناسند و به زودی همه اراضی سوریه در ادلب و حلب و… را پاکسازی خواهند کرد.پایگاه ترکیه روزانه مورد حمله جنگنده های روسیه و سوریه و حملات توپخانه ای قرار می گیرد. ترک ها در عراق نیز جبهه دیگری را گشوده اندو در دهوک و اربیل پایگاه نظامی تاسیس کرده اند که با واکنش صریح جریان های مقاومت عراقی روبه شده است، پایگاه های ترکیه در عراق نیز با حمله ی نیروهای ناشناس عراقی روبه رو است و تلفات قابل ملاحظه ای را برجای می گذارند
♦️جنوب قفقاز: آخرين جبهه متصور برای ترکیه حضور گسترده در جنگ قره باغ و حمایت از جمهوری باکو است، ترکیه و رژیم صهیونیستی در جنگ ۲۰۲۰ قره باغ از هیچ کمک و حمایتی از باکو برای شکست ارمنستان کوتاهی نکردند. این روزها محور ترکیه و باکو پارا فراتر گذاشته و در صدد تغییرات ژئوپولیتیکی در مرزهای سرزمینی و راه اندازی کریدور اتصالی میان نخجوان و باکو از طریق استان سیونیک ارمنستان هستند که علنا منافع حیاتی جمهوری اسلامی ایران را مورد تهدید جدی قرار می دهد. جمهوری اسلامی ایران با اعزام تجهیزات نظامی گسترده به خطوط مرزی شمال غرب کشور و برگزاری رزمایش معنادار، نسبت به هرگونه ماجراجویی و تغيیرات سرزمینی در جنوب قفقاز هشدار داد.
حضور ترکیه در چالش های مذکور هزینه ی هنگفتی را به اقتصاد آن ها وارد ساخته است،برای همین برخی احزاب سیاسی ترکیه بارها با دخالت نظامی ترکیه در دیگر کشورها و همچنین پرداختن به رویای تشکیل جغرافیای عثمانی توسط اردوغان مخالفت کردند و خواستار استعفای رجب طیب اردوغان و دولت وی شدند.
وستانیوز