⭕️ قوانین حمایتی آلمان از خانمها در دوران بارداری
قسمت دوم
در تابستانها در اینترنت اگهی های زیادی از نوجوانهاست که دنبال کارهای کوچک از جمله نگهداری کودک هستند چون باید بخشی از هزینه هاشون رو خودشون بپردازند، مثلا هزینه کلاس رانندگی که در آلمان مبلغ خیلی زیادی هم هست.
و خب سالی که نکوست از بهارش پیداست...
اول راه که اینطوری باشه اخرش مشخصه.
غالب خانمها و دختران جوان بعد از اینکه در ابتدای جوانی یا اواخر نوجوانی به جبر عوامل مختلف در جامعه، مستقل شدند تا آخر زندگی کمترین حمایت و ساپورت مالی از طرف خانواده ندارند خودشونن و خودشون. و البته این لزوما نشونه بی عاطفگی خانواده ها در آلمان نیست بنظر من.
بلکه بخشی از دلیل این سبک و سیاق رفتاری و فرهنگی برمیگرده به هزینه های سرسام آور زندگی روزمره در آلمان و البته کاهش بسیار زیاد حقوقها در زمان بازنشستگی. یعنی والدین اگر هم بخواهند غالبا توانایی کمترین کمک مالی رو ندارند و همین نکته باعث میشه که درصد زیادی از خانمها تا سنین بالا شاغل باشند و این آمار روز به روز در حال افزایش است.
یک جرعه امار :
🌱درصد خانمهای شاغل بین ۶۰ تا ۶۴ ساله در آلمان از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ از ۲۴/۹ درصد یه ۵۲/۳ درصد رسیده!!!
🌱در سال ۲۰۱۷ میلادی ۷۵/۲ درصد خانمهای ۲۰ تا ۶۴ سال شاغل بودند و این آمار در سوئد ۷۹/۸ درصد هست(در منابع آلمانی).
آلمان سومین کشور از نظر نرخ اشتغال خانمها در اروپاست.
🌱تعداد خانمهایی که با فرزند کوچک زیر سن مدرسه یا در سالهای اولیه مدرسه شاغل هستند مدام در حال افزایش است، در حال حاضر بیش از دو سوم این مادران شاغلند.
این مسئولیتِ اقتصادیِ خانمها غالبا بعد از ازدواج هم به همین شکل باقی می ماند یعنی برخلاف رویه دینی و فرهنگی ما درایران که آقایون بعد از ازدواج درحد توان و تمکن مسئول اصلی تامین اقتصادی خانم و خانواده هستند در غرب و مشخصا در آلمان خانمها خودشون مسئول هزینه های شخصی خودشون هستند و علاوه بر آن هزینه های مشترک زندگی و فرزندان هم عموما بین پدر و مادر تقسیم میشود. ضمن اینکه نباید فراموش کنیم که درصد بالایی از فرزندان در آلمان در شرایطی متولد می شوند که پدر و مادر ازدواج رسمی نکرده اند و این یعنی آقا قانونا هم مسئولیتی در قبال تامین مخارج خانواده ندارد. باز فراموش نکنیم آمار بالای طلاق و عمر کوتاه زندگی متاهلی رو که خودش زن رو مجبور میکنه تا همیشه عمرش نگرانی بابت تامین معاش داشته باشه و حتی اگر در حال حاضر همسری داره که هزینه ها رو پرداخت می کند باز هم به خاطر ترس از آینده ناچار است که سرکار بره تا بتونه موقعیت شغلی اش رو برای اتفاقات اینده حفظ بکنه.
اعتقادات دینی و توکل و غیره هم که نیست پس این نگرانی ها واقعا استرس زا و فلج کننده می شود و می رسیم به اونجایی که کار و حفظ شغل و درآمد میشه بزرگترین اولویت هر زن و مرد ساکن در کشورهایی با این سبک فرهنگی، حتی گاهی مهمتر از بچه ها، مهمتر از والدین...😔
زنگ خاطره:
یادمه یک روز دکتر ارنست تعریف میکردند که به دختر یکی از بیماران مسن شون زنگ زده بودند که مادرتون از دریافت دارو و گمانم غذا اجتناب میکنه و در شرایط بسیار بحرانی و خطرناکی هست و خواسته بودن که اون خانم اورژانسی به مادر بسیار مسن اش سربزنه و راضی اش کنه به دریافت دارو و درمان و دخترش در جواب گفته بود تا چند روز آینده (آخر هفته) که باید برم سر کار و امکان مرخصی گرفتن ندارم و اولین زمانی که بتونم بیام میشه اخر هفته عجیبتر از حرف و واکنش این خانم این بود که من و همسرم می فهمیدیمش و بهش یه طوری حق می دادیم یعنی با توجه به نظامات فکر و فرهنگی غالب در غرب درکش می کردیم اگرچه تایید نمی کردیم.
ماهم به مرور به این درک عمقی از خیلی رفتارهای عجیب اروپایی ها رسیدیم مثلا اینکه کار و شغل چه نقش حیاتی در زندگی هر فرد داره و مهمتر از هر چیز دیگه اییه.
در این مورد نظر شما رو نمیدونم اما من بهش میگم برده داری مدرن در سبک زندگی غربی...
ادامه دارد...
کانال
#دکتر_موتا در ایتا
مشاهدات و تجربه های یک مادرِ دندانپزشک ساکن آلمان
https://eitaa.com/joinchat/3509321946Cbb998519ef
🌎
غرب از نگاه غرب