🔴 چرا به نوجوانها وطندوستی را یاد ندادیم؟ / 1
🔻چند روز پیش داشتم با دوستی درد دل میکردم که با توجه به چیزی که در بچههای دهه 80 میبینم (کسانی که این روزها در خیابان حضوری پررنگ دارند و البته دانشجو هستند و در دانشگاهها از همه خطوط تعیینشده عبور کردند) اگر فردا روز یکی از سرکردههای گروهکهای تروریستی جدایی طلب مانند دمکرات، کومله، پانترکهای وابسته به اردوغان و علیف یا وهابیهای وابسته به پاکستان و سعودی بیایند و در جمع آنها سخنرانی کنند و چند فحش آبدار به جمهوری اسلامی بدهند و بعد بگویند که ما میخواهیم بخشی از خاک کشور را برای خودمان برداریم، چنان سوت و کفی بزنند که آنسرش ناپیدا!!
🔻هر چند این درددل بود، اما از ترسی بزرگ در دل فردی چون من که تمام زندگیام ایران بوده، شعرم، شعورم و شورم میهن و سرافرازی آن بوده حکایت دارد از دردی عمیق و جانفرسا که متاسفانه این روزها شاید کمتر کسی به آن توجه میکند. وقتی فکر میکنم جوانی که پیش از انقلاب به دنیا آمد و خانواده و همان جامعه به قول منبریها آلوده و فاسد توفیق آن را پیدا کرد که به گونهای تربیتش کند که بار هشت سال جنگ را به دوش بکشد تا جایی که بیش از 70 درصد از شهدا و جانبازان هشت سال جنگ ملی و مذهبی ما را همین نوجوانان و جوانان 14 تا 22 سال تشکیل میدادند، به شدت خودم را ملامت میکنم.
🔻هر چند به عنوان یک پدر، یک نویسنده و کسی که دلش لحظه لحظه برای کشورش میتپد همه تلاشم را کردهام که تا جایی که امکان داشته، فرصت داشتهام و سوادم قد داده قلم بزنم و کم نگذارم؛ اما آیا همه ما این کار را کردهایم؟ اگر به کف خیابان نگاه کنید باز هم بیش از 70درصد از کسانی که در این اعتراضات و اغتشاشات حضور داشتند همین قشر 14 تا 22 سال بودند! شاید عدهای بگویند که اینها بخشی از جامعه هستند و بخش دیگری هم هستند که نقطه مقابل آنها قرار دارند اما آیا میتوانیم چشم خودمان را روی واقعیت و حقیقت ببندیم؟ آیا میتوانیم کلاه سر خودمان بگذاریم و بگوییم که ما کار و وظیفهای که در قبال فرزندان این جامعه داشتهایم را درست انجام دادهایم؟
🔻جوانی که شور دارد و ما نتوانستهایم شعورش را برای کشور و آینده بسازیم بدون شک آن را در اختیار دیگران قرار میدهد، وقتی یک نوجوان و جوان با گذشته خود بیگانه است و در خلأ بیهویتی بزرگ میشود و نمیداند که چه پشتوانه بزرگ فرهنگی و تاریخی و تمدنی دارد، همه هویت و داشتهاش را در غرب میبیند، کسانی که در خانوادههایی بزرگ شدهاند که عموماً تک فرزند یا دو فرزند بوده و پدر و مادر هر دو نهایت کارمند یا شاغل بودهاند فرصت تربیت نداشته و یا مانند نسل دهه 60 و 70 در گعدهها و نشستهای خانوادگی که در آن حماسههای تاریخی را نقل میکردهاند حضور نداشتهاند!
🔻این نوجوان و جوان که امروز در دبیرستان حضور دارد و یا دانشجو است دیگر پیوندی با تاریخ همین اول انقلاب هم ندارد چرا که بسیاری از آنها در مدارس غیرانتفاعی درس میخوانند که خود از بزرگترین مراکز دشمنسازی در کشور به شمار میروند... کسانی که نسل تلفن همراه، رایانه و ماهواره هستند و در منجلات تبلیغات رسانهای گیر افتاده و نمیتوانند درست و غلط را از هم تشخیص دهند. ما هیچ کارویژه خاصی برای این قشر انجام ندادهایم و به اندازهای که ذهن او را با سریالهای دینی و مذهبی پر کردیم، یک بار به خودمان اجازه ندادیم یک فیلم در مورد هویت تاریخی برایش بسازیم و به او توضیح دهیم که کشورش چه بوده است!
🔻حتی در مورد همین جنگ هشت ساله، همه چیز را از دریچه مذهب برایش تعریف کردیم (نه اینکه نبوده، بوده زیاد هم بوده اما آیا با این همه تبلیغاتی که کردیم توفیقی داشتیم) و اجازه ندادیم که او وجه دیگر جنگ را هم به تماشا بنشیند و ببیند که هموطنان او، کسانی که شاید نام کوچهای که در آن زندگی میکنند هم یکی از آنها است برای حفظ این آب و خاک جان شیرین را داده است و او حتی دیگر به نام این شهید هم توجهی ندارد! کودک و نوجوانی که در این فضا تربیت شود، بدون شک در خیابان علیه کشورش شعار میدهد و از سر نادانی و بلاهت شعار گروهکهای تروریستی را روی دستش مینویسد...
🔻اما چگونه به اینجا رسیدیم؟ وقتی سردار فدوی میگوید که 80 درصد افراد دستگیر شده نوجوان بودهاند، آیا مساله مشکل اقتصادی و بحران اقتصادی در کشور است؟ آیا این بچهها به خاطر مشکلات اقتصادی به خیابان آمدند؟ چرا کسی نمیخواهد یک بار این حرفها را بشنود؟
https://eitaa.com/women92