✅ تلاقی جمعیت و قدرت؛ آنچه زنان غزه با «امید» حفظ کردند.
✅
#جمعیت و شاخصهای مربوط به آن، همواره به عنوان یکی از اصلیترین عوامل قدرت دولتها به شمار رفته و به همین دلیل جایگاه بالایی در دکترین و راهبرد دفاعی و محاسبه قدرت کشورها دارد. تأثیر جمعیت در قدرت ملی به اندازهای است که حتی با افزایش نقش عواملی نظیر پیشرفتهای فناوری در تولید ثروت و قدرت کشورها، توانسته اهمیت خود را حفظ کند؛ لذا جمعیت از دیدگاه استراتژیستها به خودی خود، یکی از عناصر اصلی قدرت در حاکمیت و شناسایی دولتهاست و یک عنصر کلیدی در اقتدار کشورها محسوب میشود.
✅از هفتاد سال پیش و پس از اشغال فلسطین، مطابق روندهای معمول، نواحی فلسطینی به دلیل مشکلات متعدد از جمله مسایل اقتصادی، باید به سمت کاهش جمعیت حرکت میکردند، به ویژه آنکه نوار غزه از نظر منابع طبیعی منطقهای غنی محسوب نمیشود و همواره با کمبود آب و سوخت روبرو است. این در حالی است که نیمی از جمعیت باریکه غزه بیکار هستند و منبع درآمدی ندارند و حدود ۶۶ درصد از جمعیت این منطقه زیر خط فقر زندگی میکنند. در اکثر کشورهای جهان در حال حاضر با نرخ منفی رشد جمعیت روبرو هستند و یا با نرخ جانشینی، جمعیت فعلی را حفظ میکنند، اما جمعیت فلسطینیان با نرخ رشد ۲۷ درصد همراه بوده است.
✅مقایسهای ساده میان وضعیت حامیان رژیم صهیونیستی از لحاظ اقتصادی و کمکهای مالی و تسلیحاتی با حامیان مقاومت فلسطین، بازداشتهای گسترده نوجوانان و جوانان فلسطینی، حدود ۱۰ هزار کشته سالانه به دلیل حملات مداوم رژیم غاصب در غزه و سایر مناطق فلسطینی و همراهی تشکیلات خودگردان با خواست آمریکا و رژیم صهیونیستی، میتوانست آیندهای تاریک را برای مردم غزه به همراه داشته و در نتیجه به شکلی واضح بر نرخ رشد جمعیت آن تأثیر بگذارد. اما چنین اتفاقی رخ نداده و زنان فلسطینی با حفظ قدرت خود، یعنی فرزندآوری و حفظ جمعیت جوان در سایه تربیت و حفظ آرمانهای آزادی فلسطین، توانستند قدرت مقاومت را با کمک همین جمعیت حفظ کنند. عمده نیروهای حماس که از ۷ اکتبر هیمنه نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را به چالش کشیدهاند، جوانانی هستند که حتی رهبران و موسسان گذشته حماس را به خاطر ندارند و در همین دو دهه فشار فزاینده بر غزه، متولد شده و رشد کردهاند.
✅سالها تلاش فمینیستها برای حذف مهمترین قدرت زنان، یعنی باروری، به بهانه تساوی و همسانی شرایط زیست با مردان، از سوی زنان فلسطینی به شکلی گسترده به چالش کشیده شده، چرا که عملاً اگر معیارهای سبک زندگی غربی که در برخی کشورهای اسلامی از جمله ایران نفوذ کرده است، مورد قبول زنان غزه واقع شده بود، اکنون حماس نیرویی برای مقابله با رژیم غاصب نداشت و جمعیت باقی مانده به دلیل پیری، باقی مانده سرزمین فلسطین را نیز به صهیونیستها واگذار کرده بود. حتی در شرایط کنونی نیز به طور واضح مشخص است که نسل باقی مانده، به زودی جایگزین شهدای غزه را جبران و نسلی جوان و جنگنده را به جامعه فلسطینی تقدیم خواهند کرد.
✅آنچه اکنون توانسته موازنه قدرت میان باریکه غزه و رژیم غاصب را علی رغم حمایتهای گسترده غرب از آن حفظ کند، پایداری و اعتقاد مادران و زنان فلسطینی به «امید» است که پیروزی و بازگشت به قدس را حتمی میدانند. این موضع به قدری در نسل فعلی آشکار است که حتی نوجوانان و کودکان فلسطینی علی رغم از دست دادن خانواده و شرایط وحشتناک بمبارانها، در مقابل دوربین، عزت خود را حفظ میکنند و با جملاتی کوبنده صهیونیستها را به مبارزه میطلبند.
✅زنان غزه اثبات کردند که علی رغم همه فشارهای اقتصادی و سیاسی، تولد و رشد فرزندان و حفظ جمعیت میتواند آرمان مقدس یک سرزمین را حفظ و مسیر آینده را روشن کند. امری که به نظر میرسد باید تبدیل به یک فرهنگ عمومی در میان کشورهای اسلامی و به ویژه ایران شود تا با حفظ نسل جوان و معتقد، بتواند موازنه قدرت در جهان را بیش از پیش به نفع اسلام تغییر داده و جهان را آماده پیروزی لشکر مسلمانان کند.
✍ سیده فاطمه نعمتی
https://eitaa.com/women92
#جمعیت_جوان_مولفه_قدرت
#فرزندآوری
#فلسطین
#غزه