🔴
زوراء کجاست؟ تهران یا بغداد؟
🌕 امام صادق علیه السلام به مفضل بن عمر رضوان الله علیه فرمودند:
«يا مفضل أتدري أينما وقعت الزوراء ؟ قال: قلت: الله وحجته أعلم. فقال: إعلم يا مفضل ان فى حوالى الرى جبلا اسود يبتنى فى ذيله بلدة تسمى بالطهران و هى دار الزوراء التى تكون قصورها كقصور الجنة و نسوانها كالاحور العين، و اعلم يا مفضل انهن يتلبسن بلباس الكافر و يتزيين بزى الجبابره و يركبن السروج و لا يتمكن لازواجهن و لا تكفى مكاسب الازواج لهن، فيطلبن الطلاق منهم و يكتفى الرجال بالرجال و النساء بالنساء و تشبه الرجال بالنساء و النساء بالرجال فانك ان تريد حفظ دينك فلاتسكن فى هذه البلدة و لا تتخذها مسكنا لانها محل الفتنة و فرّ منها الى قلة الجبال و من الحجر الى حجر كالثعلب باشباله.»
«امام صادق علیه السلام فرمودند: ای مفضل آیا میدانی زوراء کجا واقع شده است؟ عرض کردم خدا و حجتش داناترند. فرمود: بدان ای مفضل در حوالی ری کوه سیاهی است که در دامن آن شهری بنا میشود که آن را طهران مینامند و آن است زوراء که قصرهایش مثل قصرهای بهشت و زنهایش مثل حور العین است. بدان ای مفضل آن زنها متلبس به لباس کفار میشوند و در هیئت ظالمان میباشند و به محل سکونت شوهرها کفایت نمیکنند و از ایشان درخواست طلاق میکنند و مردها به مردها و زنها به زنها اکتفا میکنند و مردها شبیه به زنها و زنها شبیه به مردها میشوند؛ پس اگر تو بخواهی دینت را حفظ کنی پس دراین شهر سکونت مکن و مسکن برای خود قرار مده چون محل فتنه است پس از آنجا به قله کوهها و از سوراخی به سوراخی مثل روباه و بچهاش فرار کن.»
📗مستدرك سفينة البحار، ج ۴، ص۲۷۰
📗منتخب التواريخ ص۸۷۵
📗یاتی علی الناس باب الزورا،حدیث۹
📗مستدرک الوسائل ج۲۰ ص۴۱۷
📗بحارالأنوار، ج۱۰۲، ص۲۹۷
📗كشف اليقين، ص۸۱
🔴 زوراء کجاست؟ آیا زوراء بغداد است یا تهران؟
🌕 معاویه بن وهب گوید که امام صادق علیه السلام به من فرمود:
«تعرف الزوراء؟ قلت: جعلت فداك يقولون: إنها بغداد قال: لا، ثم قال دخلت الري؟ قلت: نعم، قال: أتيت سوق الدواب؟ قلت: نعم، قال: رأيت الجبل الأسود عن يمين الطريق؟» تلك الزوراء.
«زوراء را میشناسى؟ من عرض كردم: جانم به قربانت! میگویند: زوراء همان بغداد است! فرمود: نه، سپس فرمود: آيا به «ری» رفتهای؟ عرض كردم: آری. فرمود: بازار چهارپایان رفتهاى؟ عرض كردم: آری. فرمود: آن كوه سیاه را كه در طرف راست جاده است دیدهاى؟ همان زوراء است.»
📗الکافی، ج۸، ص۱۲۶ حدیث ۱۹۸،
➥
@zohur_media | اینڪ آخرالزمان