⭕️ ادب فوق العاده مقابل استاد ...
▫️یکی از عوامل مهم موفقیت علامه آیت الله حسن زاده آملی این بود که ایشان در برخورد با اساتید خود، روشی توأم با ادب و احترام و قدردانی را بروز میداد.
▪️علامه خودشان نقل میکند:
«شبی مرحوم آیت الله الهی قمشهای در جلسه درس به این تلمیذ دعاگویش فرمود: شما خیر میبینید. عرض کردم: الهی آمین، و لیکن جنابعالی از کجا این بشارت را به داعی میفرمایید؟ در پاسخم فرمود: از این که شما را نسبت به اساتیدت، بسیار مؤدّب میبینم.
استاد حسن زاده پس از نقل این موضوع می گوید: آری، من هیچ گاه نزد اساتیدم، یک زانو یا چهارزانو نمینشستم، و به دیوار تکیه نمیدادم، و خیلی با ادب و احترام میپرسیدم و در حضور و غیابشان، وظیفه شاگردی را بیش از حدّ وظیفه پدر و فرزندی مراعات مینمودم.
✅در حوزه علمیه یک کتابی بنام آداب تعلیم و تعلم میخوانند که نویسنده اش شهید ثانی از علمای بزرگ شیعه است ، مسائل بسیار عجیب و غریبی درباره احترام متقابل استاد و شاگرد وجود دارد که واقعا این مسائل در مدارس به بچه ها گفته نمیشود و شاگرد با بی احترامی به معلم از برکات علم بی بهره می ماند...
🔸آیت الله بروجردی میفرماید ما افرادی رو در اصفهان دیدیم که با بی احترامی به اساتیدشان جوانمرگ شدند. و اگر هم تقدیر این باشد که طرف جوانمرگ هم نشود قطعا علمش برکت پیدا نخواهد کرد