آداب رمضانی در یمن
همزمان صدای قرآن و نیایش و دعا نیز از بلندگوی مساجد پخش میشود.
رقص سنتي مخصوص مردم شهر یافع در استان عدن وجود دارد ،که در شب نشینی ها و دورهمی های بعد از افطار اجرا می کنند.
فضای مسجد جامع در ماه رمضان نسبت به سایر مساجد در یمن متمایز است و درهای آن از بامداد تا شب برای نماز و قرائت قرآن و برپایی کلاسهای آموزشی باز است. این مسجد در ماه رمضان شاهد رقابت بین شیوخ و بزرگسالان برای ختم قرآن کریم است
با به پایان رسیدن ماه رمضان اندوه و حزن تمام وجود آنها را فرا می گیرد که از ماه رحمت و مغفرت خداحافظی می کنند و گاهی با خواندن شعرهایی احساس خود را ابراز می کنند. اما با فرا رسیدن عید سعید فطر آنها به استقبال این روز می روند، بهترین لباس خود را می پوشند و با شیرینی به دیدن خانواده، دوستان و نزدیکان خود می روند و به یکدیگر به ویژه کودکان هدیه می دهند.
در روستاهاي يمن مردم قرباني مي كنند و گوشت قرباني را ميان همسايگان و دوستان توزيع مي كنند، كنار هم جمع مي شوند و داستانها و حكايات مختلفي براي يكديگر تعريف مي كنند .
در يمن همه مردم اعم از بزرگ و كوچك هيزمهاي زيادي جمع آوري مي كنند و كومه هاي آتش درست مي كنند و شب عيد فطر به مناسبت فرارسيدن اين عيد خجسته دور آتش مي گردند، شادي مي كنند و رقصهاي ملي مي كنند.
مردم پر شور روستاهاي يمن در حياطهاي بزرگ و يا در خيابانهاي پهن جمع مي شوند و علاوه بر رقصهاي دسته جمعي و محلي، رقصهايي با چوب و گاهي اوقات با اسلحه هاي سرد و گرم مي كنند و شادي وشعف خود را اين گونه با رسيدن عيد فطر اعلام مي كنند.
در شهرهاي يمن مردم شهرها به ديدار خانواده هاي خود مي روند و براي كودكان خود عيدي مي خرند و غذاهاي مخصوص عيد را كه شامل گوشت، برنج و تخم مرغ در كنار سيب زميني سرخ شده است را طبخ مي كنند.
زنان خانه دار قبل از اين عيد بزرگ به تزيين خانه هاي خود مشغول مي شوند . برخی از مردم که قصد تعویض خانه دارند، ترجیح می دهند در ایام عید فطر ، اثاث کشی کنند چون معتقدند که خوش یمن است.
زنان يمني غذاهاي خوشمزه اي براي مهمانان عيدي خود طبخ مي كنند. مانند: نان فطير كه با روغن و تخم مرغ و عسل طبيعي تهيه مي شود.
مردم ميهمان دوست يمن بعد از اداء نماز عيد فطر به ديدار خانواده هاي خود مي روند و به صله رحم مي پردازند و رسم گذشته و بر جا مانده از پيشينيان را انجام مي دهند. آنها هنگامي كه به ديدار اقوام و آشنايان خود مي روند، مبلغي پول به هر زن ميزبان كه به آنها سلام مي كنند، ميدهند. به اين پول " عواده " گفته مي شود كه از عادت موروثي در همه اعياد و به خصوص عيد بزرگ مسلمانان است.
آنها علاوه بر توزيع كيك و قهوه در خيابانها ، اين خوراكها را خانه ميزبان نيز مي برند و ميان اهالي خانه پخش مي كنند.
كودكان به هر خانه اي كه وارد مي شوند، از صاحبخانه عيدي دريافت مي كنند، اين عيدي ممكن است مبلغي پول يا اسباب بازيهاي متنوع باشد.
دراين روز به ياد ماندني مردها بعد از اداي نماز عيد و ديداراز اقوام به بازارهاي شهر مي روند تا علاوه بر دريافت گوشت قرباني، در جلسات اجتماعي و گروهي شركت كنند.
جوانان اين كشور سعي مي كنند در اين روز فرخنده و مبارك جشنهاي عروسي بر پا كنند. در اين راستا زنان بعد ازنماز عصر بهترين وزيباترين لباسهاي خود را بر تن مي كنند و به مراسم و جشنهاي عروسي مي روند.زنان به غير از رفتن به عروسي مانند مردان در كنار هم جمع مي شوند وعلاوه بر تناول شيريني به صحبت كردن در مورد مسائل مختلف و شادي آور مشغول مي شوند.
🔰این کانال به اتفاقات و آداب و رسوم و تاریخ یمن اختصاص دارد.
#کانال_یمن_به_فارسی🇾🇪🇮🇷
https://eitaa.com/yamans