🔴 دو دوتا چارتا
وقتی فیلم فرود موفقیت آمیز موشک ماهواره بر فالکون شرکت space x روی یک سکوی دریایی منتشر شد ، واسه این شرکت و حتی در صنعت فضانوردی روز مهمی به حساب اومد . وقتی در کنار فیلم پیروزیش ، فیلم های شکستش رو بعضا بصورت مستقیم پخش کرد ، جوری که توسط رقبا به تمسخر کشیده شد ، شاید کمتر کسی فکر میکرد این پروژه به نتیجه برسه . اما این شرکت آنقدر آزمایش های متعدد انجام داد تا پس از کسب تجربه در یک بازه زمانی به یک علم مهندسی مهم رسید . علمی که امروز این شرکت بدست آورد حاصل هزینه هایی بود که در مسیر آزمایش و کسب تجربه ، امروز یک ماهواره رو از طریق یک موشک بنام فالکون به فضا میفرسته و بجای اینکه این موشک در فضا معلق بشه مجددا به زمین برمیگرده و آماده پرتاب دیگری میشه . حالا جالبه بدونید که این شرکت سفارش های متعددی رو برای پرتاب ماهواره به فضا دریافت کرده .
اما چرا موشک فالکون ؟ چرا یک شرکت آمریکایی ؟
هدف ما اینه که بگیم ، یک علم آنهم در حوزه مهندسی هیچوقت خودبخود به دست نمیاد ، هیچوقت و حتما نباید از طریق گدایی بدست بیاد . آمریکا که خودش یک ابرقدرته بر مبنای آزمایش و تجربه به یک علم میرسه . امروز بسیاری کشورها نظیر چین و هند نه تنها به دنبال اقتدار و استقلال اقتصادی هستن بلکه به دنبال استقلال علمی هم هستن و این استقلال رو حتما از طریق گدایی بدست نمیارن بلکه با سرمایه گذاری و انجام آزمایش و کسب تجربه بدست میارن.
سوال بعدی اینه آیا در کشور ما همچین مواردی دیده شده ؟ قطعا بله .
مهم ترین مورد اون صنایع نظامی ماست . جالبه چند وقت پیش صنایع هوافضای سپاه اومد و تست موشک های خودشو به نمایش گذاشت ، اونم تست هایی بعضا با شکست . سپاه آنقدر تست کرد تا با کسب تجربه به علم ساخت موشک رسید ، منکر همکاری های خارجی نمیشیم اما اینکه امروز به استقلال ساخت ، تست و علم موشک رسیدیم یعنی اینکه خود بچه های سپاه اومدن پای کار ، اومدن پای در پای مسیری گذاشتن که هر قدرتی هر دستگاهی برای رسیدن به اون علم درش قدم نهاد . خب امروز ما در صنایع نظامی خودمون در بسیاری حوزه ها نظیر زرهی ، دریایی ، هوایی این مسیر رو رفتیم که منجر شد به انواع ساخت موشک ها ، خودروهای زرهی نظیر طوفان ، تانک زرهی نظیر کرار ، انواع شناورهای سطحی و زیر سطحی ، انواع رادار نظیر بصیر و ... .
هنوز مونده تا به سطح مطلوب برسیم اما یک چیز کاملا مشخصه و اون تلاش در گام نهادن در مسیری که باید منجر به علم لازم برای خودکفایی بشه . اگر امروز آمریکا رو در صنعت نظامی ۲۰ بدانیم ، به صنعت نظامی مون هر نمره ای رو بدیم لااقل تجدیدی نمیدیم چون قدرتشون کاری کرده که بچه زرنگ دنیا نتونه چشم چپ بهش نگاه کنه و این یعنی قدرت یعنی استقلال .
اما سوالی که ذهن همه ایرانی ها رو درگیر خودش کرده اینه کشوری که همچین صنعت نظمی تلاشگر و پویایی داره چرا در حوزه خودرو سازی لنگ میزنه که به حق سوال منطقی ست . واقعا آزمایش تست کدام خودروی ساخت داخل همانند سایر خودروسازی ها پخش شده ؟ تا بحال خودروسازهای ما چقدر در مسیر تست و کسب تجربه گام نهادن تا به علم لازم خودروسازی برسن . چطور ممکنه صنعت نظامی یک کشور مثل ایران بتونه تانک و خودروی زرهی نظیر طوفان درست کنه اما در ساخت و لااقل ارتقای کیفیت صنعت خودروسازی خودش بماند ؟ آیا سود این شرکت ها آنقدر نیست که بخشی را برای کسب علم از طریق گردآوری نخبگان اختصاص بده که خروجی آن خودروهای با کیفیت و حفظ شان مشتری شود ؟ و سوال آخر اینکه دستگاههای مسئول کجا هستن که همچین روندی را از چنین صنایعی نظیر خودروسازی مطالبه کنند تا صنایع مربوطه به این توهم نرسند که هر چه را ساختیم مجبورند بخرند ؟
✅ پایگاه خبری
#یاران313
🔁 ارتباط با ما:
@yaran313admin
#ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3196387328C7ff6d75f49
#سروش:
http://sapp.ir/yaran313_ir2