🔰کاهش تاب آوری اجتماعی عامل انتشار و افزایش خشم
✍نویسنده : دکتر کریم یزدانی هوجقان
دکترای جامعه شناسی اقتصادی و توسعه
↩️کاهش تاب آوری اجتماعی از جمله عوامل افزایش میزان و سرعت انتشار خشم و خشونت در ابعاد مختلف کلامی و جسمی است که برای جلوگیری از بوجود آمدن معضلات ناشی از آن از جامعه شناسان و روان شناسان باید استفاده کرد.
در تعریف ساده ، خشونت یعنی آسیب زدن فرد به خود و یا شخص دیگر که انواع مختلف کلامی جسمی، روانی و جنسی دارد و می توان گفت از زمانیکه انسان بوده خشونت هم وجود داشته و در جوامع پیشامدرن خشونت بسار بیشتر از جوامع شهری امروز بوده است.
جامعه ما هم همین مسیر را طی کرده و از یک جامعه پیشامدرن به یک جامعه مدرن رسیده ایم.اما آنچه که اتفاق افتاده این است که با اینکه خیلی از ساختارهای قدیمی را از دست داده ایم، جایگزینی برای آن ایجاد نشده است.
اینکه تاب آوری اجتماعی افراد کاهش یافته و برخی مردم با کمترین مساله به خشونت مبادرت می ورزند ریشه در ساختارهای جامعه دارد به عنوان مثال باید آموزش و جامعه پذیری در خانواده صورت می گیرد وقتی ما از اساس نظام خانوادگی سالمی نداشته باشسیم طبیعتا نمی توانیم عملکرد عملکرد مطلوبی داشته باشیم و انسان سالمی را تحویل جامعه دهیم و این می تواند از ریشه های خشونت باشد. زمانیکه افراد در یک جامعه خود را عضوی از یک جامعه نبیند و احساس تعلق اجتماعی نکند به راحتی مرتکب خشونت می شود.
خشونت در خانواده:
وقتی بچه ای در خانه شاهد دعوا و کتک کاری والدین است آرام آرام آموزش می بیند و خشونت در او تقویت می شود و نمب توان به او گفت خشن نباشد زیرا خشونت مانع از خشونت نمی شود. بخشی از رفتار پرخاشگر دارای اضطراب است همه افراد خشمگین مضطرب هستند که قابل توجه است و مهارت اداره کنترل خشم نیاز به آموزش دارد که ما از آن غافل هستیم و رسانه ها و مدارس و مددکاران اجتماعی با آن بیشتر سروکار دارد کودک آزاری و همسر آزاری است که دلایل مختلف مانند طلاق و ازدواج های زود هنگام در آن ارتباط دارد. ازدواج های زود هنگام بیشتر بر اثر فقر اعتیاد والدین صورت می گیرد و در نهایت باعث خشونت همسران به یکدیگر و طلاق می شود.
@yashilvatan_ir
🌺یاشیل وطن/ رسانه پویا