وی با بیان اینکه اگر ما میخواهیم گفتمان، فرهنگ و ادبیات قرآنی را برای حل مسائل به دست گیریم باید رابطه مان با هیأت ها، گروههای جهادی، باشگاههای ورزشی، پویشها و سنن اجتماعی و دیگر موارد را تعریف کنیم، گفت: اینکه چگونه میتوانیم به نقطه موج به موج برسیم، یک روش خاص ندارد بلکه هر جامعه نسبت به جامعه دیگر متفاوت است و باید ببینیم در جامعه ما چه موج زنده ای وجود دارد و این موج زنده را چگونه میشود مدیریت کرد.
*دومین روش گفتمان سازی روایت سازی است
ایرانمنش روش دیگر گفتمان سازی را مسأله روایت دانست و گفت: حرکتهای عمومی جهانی در نقاط مختلف دنیا با روایتها شکل گرفته اند و اینکه مقام معظم رهبری میفرمایند امروز جنگ روایتها است به این معنی است که باید در این جنگ وارد جهاد روایت شویم.
وی با تأکید بر اینکه جنگ روایتها در برخی برهههای تاریخی به اصلیترین تنازع جبهه حق و باطل مبدل شده است، گفت: در صلح حدیبیه که همه از آن شکست را روایت میکردند قرآن روایت فتح و پیروزی کرده است و میفرماید انا فتحنا لک فتحا مبینا.
مدیر مرکز راهبردی جبهه فکری انقلاب اسلامی با بیان اینکه در غدیر چون روایت نشد مسأله ای به این مهمی را تغییر دادند، افزود: در عاشورا هم جریان بی نظیر تبلیغی معاویه وارد یک تغییر روایت شد و حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) محور شکستن مبانی روایتگری بنی امیه بودند که هم مبانی قدرتمندی داشت و هم دستگاه حکومتی از آن پشتیبانی میکرد.
وی با بیان اینکه در زمان امام رضا (ع) هم مأمون با تکیه بر قدرت تبلیغی که داشت به دنبال تغییر روایت از اهل بیت بود وی خواست با دادن منصب حکومتی به امام روایت رایج از امام را در جامعه تغییر دهد، افزود: امام رضا با نپذیرفتن خلافت و مشروط کردن ولایت عهدی و همچنین با تبیینهای یکه داشتند جلوی این تحریف روایت از اهل بیت را گرفتند و نقشه مأمون را بر هم زدند.
ایرانمنش با بیان اینکه ما باید فناوریهای روایتگری، جنگ روایتها و تنازع روایتها را بلد باشیم، گفت: گاهی اوقات یک تغییر روایت جامعه را زیر و رو میکند و تبدیل به افتخار تاریخی میکند مانند مهاجران افغانستانی که در کشور ما یک دید منفی نسبت به آنها وجود داشتی ولی حاج قاسم کاری کرد که از دل آنها فاطمیونی رویش کردند که تا لب مرز شهادت پیش رفتند و به گفته شهید سلیمانی گره جنگ با داعش به دست آنها باز شد.
*سومین روش گفتمان سازی ایجاد امت پیشران است
وی سومین روش گفتمان سازی را ایجاد امت پیشران عنوان کرد و گفت: برای ایجاد امت پیشران باید از ظرفیت نوجوانان استفاده کنیم و نوجوان پیشران بسازیم؛ تربیت نوجوان پیشران با روشهای تربیتی ما یک تفاوت جدی دارد و زیرا باید نوجوان پیشران را در قالب مسئولیتهای اجتماعی تربیت کنیم.
مدیر مرکز راهبردی جبهه فکری انقلاب اسلامی با بیان اینکه الگوی نوجوان ما امیرالمؤمنین است که در این سن محور قیام و انقلاب پیامبر (ص) بودند، گفت: ما در بررسی 70 نهضت اجتماعی در دنیا به این نتیجه رسیدیم که حداقل نیمی از این نهضتها با محوریت نوجوانان رقم خورده است بنابراین اگر با نرم افزار نوجوان پیشران به سراغ نوجوانان برویم میتوانیم تکان بزرگی در جامعه ایجاد کنیم.
وی گفت: کسانی که میخواهند حلقه میانی شوند و حل مسائل در مسیر تمدن سازی کنند یکی از راههای آن ساختن امت پیشران است و یکی از ارکان این امت پیشران نوجوانان هستند؛ مقام معظم رهبری در جشن تکلیف دختران فرمودند شما به سن تکلیف رسیدید و دیگر نوجوان شده اید و نسبت به جامعه مسئول هستید یعنی باید دیگران را هم به سمت حق دعوت کنید و به عبارت دیگر نوجوان پیشران باشید.
ایرانمنش با بیان اینکه اگر میخواهید نوجوان، مبدء حرکت باشد نباید برایش زیاد حرف زد بلکه باید با او گفت و گو کرد، افزود: نوجوان امروز به شدت نیازمند محیطی است که در آن گفت و گو شکل بگیرد ولی ما به شدت به سمت گفتار رفته ایم.
*نوجوان امروز باید به عرصه مسئولیت اجتماعی وارد شود
وی ابراز کرد: یکی از ویژگیهای مهم نوجوان امروز این است که دوست دارد در میدان مسئولیت وارد شود و نیازمند نقش آفرینی و تشخص دادن و هویت دادن است؛ درحالی که نظامهای تربیتی ما به شدت سرکوبگر هستند و میگویند اگر میخواهی پیشرفت کنی در خانه بمان و درس بخوان و چیزی نگو تا بعدها به موفقیت برسی.
مدیر مرکز راهبردی جبهه فکری انقلاب اسلامی با بیان اینکه نوجوان امروز به شدت به رسانه علاقه مند است و رسانه بخشی ازوجود و زیست او شده است، گفت: اگر میخواهیم با نوجوان ارتباط بگیریم باید او را وارد بازی رسانه ای کنیم و اگر به او بگوییم با حکمتهای نهج البلاغه یک کلیپ با عکس نوشته بساز به راحتی این کار را انجام میدهد و با مفاهیم آن ارتباط بگیرد.
*زنان پیشرو قدرت بسیار ویژه ای در هدایت امت دارند