*آموزش و پرورش جای چه کسانی است؟*
🔰 *مرتضی نجفی قدسی* فعال قرآنی و از مؤسسین دارالقرآن علامه طباطبایی بهمناسبت هشتمین یادواره بزرگداشت مرحوم استاد *سیدعلیاکبر پرورش* که در ششم دیماه ۱۳۹۲ به رحمت خدا رفتند،یادداشتی را مرقوم نمود که بر اساس دیدگاه و اندیشههای مرحوم استاد پرورش، آموزش و پرورش جای چه کسانی است؟ و نقش معلم از نظر آرا و اندیشههایاین استاد فقید چیست؟
🔰در بخشهایی از این یادداشت آمده است:
برخی افراد ناآگاه و تازه به دوران رسیدههایی که از نام مقدس معلم بهرهبرداری سوء دارند اینطور وانمود میکنند که جای روحانیت در آموزش و پرورش نیست! اینها نمیدانند که علما و روحانیون در دوره قاجاریه و پهلوی چه نقش پررنگی در آموزش و پرورش داشتهاند.
🔰استاد پرورش یکی از این شخصیتهای بزرگ و اثرگذار در آموزش و پرورش بود، اما وقتی *وزیر آموزش و پرورش* شد، ناراحت بود که سر کلاس درس نیست و میگفت اگر مرا مخیّر بگذارند که یا وزیر باشم و یا یک معلم ساده در مدرسهای در ابرقو (یک شهر دورافتاده)، خدا شاهد است که من سرسوزنی صندلی وزارت را بر ابرقو درس دادن ترجیح نمیدهم!
🔰استاد پرورش معتقد بود همانطور که انبیا رسالت تزکیه نفوس و تعلیم کتاب و حکمت را عهدهدار هستند، *معلمان* نیز چنین وظیفهای دارند و باید همراه با تعلیم و تعلم در جهت پرورش دینی و تزکیه دانشآموزان گام بردارند.
🔰یکی از نکتههای مهم استاد پرورش این بود که میگفت *هر انسانی را یک فرد نبینید، بلکه یک جهان ببینید* و برای همین است که قرآن میفرماید: «وَمَن أَحیاها فَکَأَنَّما أَحیَا النّاسَ جَمیعًا» (سوره مائده، آیه ۳۲) و هر کس به انسانی حیات ببخشد همچون کسی است که به همه مردم حیات بخشیده است.
🔰او بر اساس همین تفکر معتقد بود *یک معلم هنگامی که به سر کلاس میرود،* نباید تصور کند با ۲۰ نفر یا ۳۰ نفر روبهرو است، بلکه باید اینطور فکر کند که من با ۳۰ جهان روبهرو هستم، چراکه ارزش وجودی هر انسانی و یا هر دانشآموزی به مثابه ارزش تمام انسانهاست.
🖇مشروح کامل این یادداشت را در لینک زیر بخوانید:
🌐
https://www.etratona.ir/31033
@YavareSeddiq