✍
شرط اصلی ازدواج از دیدگاهِ قرآن کریم‼️
📖 قرآن کریم در دو مورد( یکی برای پسران و یکی برای دختران)، "روابطِ حرام و نامشروعِ دختر و پسر" را نکوهش کرده و زنان و مردان مؤمن را از ازدواج با زنان و مردان یا دختران و پسرانی که اهل رفاقتهای پنهانی با نامحرم هستند( همانند ازدواج با زناکاران) نهی کرده است:
💎 در آیهی ۲۵ سورهی نساء، برای ازدواج مردانِ مؤمن: ﴿مُحصَنَاتٍ غَيْرَ مُسَافِحَاتٍ وَلاَمُتَّخِذَاتِ أَخْدَانٍ﴾ : «زنان پاکدامنی که زناکار نباشند و اهل رفاقت پنهانی با نامحرم هم نباشند».
💎 و در آیهی ۵ سورهی مائده، دربارهی شرایط ازدواج زنان مؤمن:
﴿مُحْصِنِينَ غَيْرَ مُسَافِحِينَ وَلاَمُتَّخِذِي أَخْدَانٍ﴾: «مردانِ پاکدامنی که زناکار نباشند و اهل رفاقت پنهانی با نامحرم هم نباشند».
🔮 اگر این دو آیه، سالها قبل از شبیخون فرهنگی( یا حدّاقل همزمان با آن) به همهی مردم ابلاغ میشد و به کتابهای درسیِ مدارس و دانشگاهها وارد میشد، جامعهی ما چُنین ضربهای نمیخورد!
♨️ اکنون هم باید آنقدر در محافل و مجالس و کلاسهای درس و رسانهها و مطبوعات، تکرار شود تا وردِ زبان مردم و مَلَکهِی ذهن آنها شود و هر جوانی بداند که اگر با نامحرم رابطه داشته باشد، انسان مؤمن و عفیف بنا بر دستور قرآن با او ازدواج نخواهد کرد و این دو آیه، بازدارندهترین عامل از روابط حرامِ دختر و پسر است؛ چون کلام خداست و در آن شفای همهی دردهاست (وَ نُنَزِّلُ مِنَ القُرآنِ ما هُوَ شِفاءُ وَ رَحٌمَةُ لِلمُؤمِنینَ/ ٨٢ اسراء).
⭕️ با کمال تأسّف، بسیاری از مردم مذهبیِ ما تا چندی پیش از این دو آیه، به کلّی بیخبر بودهاند و معمولاً آنهایی هم که اطّلاع داشتهاند، حقیقتِ مفهوم آن را به خوبی درک نکردهاند و این دو جمله را بدون توجّه به مفهوم کلّی آیه، ترجمه کردهاند، به این صورت: «زناکار نباشید و اهل رفاقت پنهانی با نامحرم نباشید.» در صورتی که در هر دو آیه، بحث ازدواج مطرح است.
🔆 گویا قرآن از ١٤٠٠ سال پیش ما را آگاه کرده که شرطِ اصلیِ ازدواج سالم و موفّق و پایدار که به تشکیل خانوادهای سالم بیانجامد این است که زن و مرد، سابقهی زنا و رفاقت با نامحرم را نداشته باشند! و این موضوع باید در ازدواجِ هر جوان پاک و مؤمنی، شرط اوّل باشد!
📚
#بخشی_از_کتاب_رویین_دژ
🆔
@zahrast