💥زورم به خودم نمی رسد !!
👇👇👇
♨️سوال:
🔰کاهل نمازم و ازين موضوع بسيار رنج ميبرم. از آثار کاهل نمازی خبر دارم ولی ساده بگويم زورم به خودم نميرسد و عذاب وجدان ترک نماز و احساس گناه هميشه بامن است و رنج ميبرم..
✍️پاسخ:
✅اعتقادات انسان از لايه هاي ناپيداي روح آدمي و از بافت شخصيتي او بر مي خيزند كه امروزه در روان شناسي آن را شاكله مي نامند.
🔹شاكله فاصلة ميان انديشه و عمل را پر مي كند؛ بدين معنا كه شاكله در تجسم انديشه در قالب اعمال، نقش سرنوشت سازي را دارد. علت اين كه به بسياري از مقصودات مان نمي رسيم، همين نكته است.
📍مثلاً بارها نيت و قصد جدي داريم كه نماز صبح مان را سر وقت بخوانيم، ساعت را كوك مي كنيم، به اعضاي خانواده مي سپاريم، بلند هم مي شويم نماز مي خوانيم، ولي اوّلاً اين كار هميشگي نيست. ثانياً لذتي از آن نمي بريم!
🔺وقتي انسان در اين ناحيه دچار ضعف باشد، بيشتر وقت خود را به حيراني و سرگرداني و غرقه شدن در تخيّلات و توهمات و تشويش ها اضطراب ها مي گذارند؛ يعني تقريباً همان حالت هايي كه با آن در حال ستيزه و مبارزه هستيد و روح شما را دستخوش آزار و ناراحتي كرده است.
🖊اینکه فرمودید در مورد نماز و آثار ترک آن اطلاع دارید ولی در عمل کردن دچار مشکل هستید، علتش اينست كه شاكلة شما يعني من حقيقي و شخصيت واقعي تان، هنور به آنچه مي خواهيد انجام دهيد، اعتقادي ندارد يا هنوز آن را جدّي و مهم تلقي نكرده است.
🔹از ميان راه هاي گوناگون، برای برون رفت از این مشکل، يك راه بهترين و كارآمدترين است. براي رسيدن به اين راه لازم است بدانيد كه آن چه براي انسان از آب و هوا و غذا مهم تر و ضروري تر است، عنصر آگاهي است.
منظور از آگاهي اين است كه با خواندن كتاب و ابزارهايي كه مي توانند سبب بيداري و آگاهي انسان گردند، انديشه خويش را اصلاح كند كه نتيجه اش تقويت ايمان و اعتقادات از راه آگاهي است. در اين زمينه مي توانيد آثار شهيد مطهري را مطالعه بفرماييد.
🔺اگر كسي با فلسفه و حقيقت نماز و آثار خواندن و يا نخواندن آن آشنا شد، و به آن باور پیدا کرد، به هيچ بهانه اي آن را ترك نخواهد كرد و يا دراقامه آن دچار سستي نخواهد شد.
👈علاوه بر آن كه وقتي شناخت و آگاهيش بالا رفت و با حقيقت نماز آشنا شد، در حال نماز حالت توجه و تمركزي به او دست مي دهد كه از هر لذتي بالاتر است. آنچه كه موجب ميگردد برخي از نماز، رويگردان باشند و يا نسبت به آن تساهل كنند، ندانستن فلسفه نماز و يا دركي غلط از آن است. يا علم و معرفت آن ها از ذهن و فكر به درون و جان نيامده است.
✍️بنابراين بهترين كار براي تقويت ايمان و مواظبت بر اقامه نماز و تحصيل تمركز و حضور قلب در نماز، بالابردن آگاهي هاي خويش در زمينه موارد مذكور است.
📚کانال دقایقی برای تفکر
@zamanetafakor