🔖
چتجیپیتی؛ آغاز دوره جدید رابطه انسان و هوش مصنوعی
🔹تأملی در مباحث جنجالبرانگیز پیرامون توسعه فناوری
#یادداشت
🖌 نوشته طیبه بابایی (پژوهشگر فضای مجازی)
◀️ «چتجیپیتی» باتی مبتنیبر هوش مصنوعی است که میتواند به هر سوالی پاسخ دهد. شرکت استارتآپی «OpenAI» در تاریخ ۳۰ نوامبر ۲۰۲۲ این نرم افزار را با حمایت مایکروسافت راهاندازی و معرفی کرد.
🔻این چتبات یک مدل بسیار پیچیدهتر از تمام تلاشهای قبلی در حوزه توسعه هوش مصنوعی زبانمحور به شمار میرود و توانایی آن در پیوند زدن ماهرانه مقالات، حل معادلات پیچیده ریاضی و حتی قبولی در امتحانات را به نسخهای کارآمدتر از همه نمونههای پیشین خود بدل کرده است.
🔻دانشمندان بر این باورند که نحوه تعامل کاربران با «چتجیپیتی» ثابت کرد بشر برای پیشرفت در هوش مصنوعی هنوز آمادگی کافی را ندارد و منشأ این مقاومت در برابر تغییر را نگرش و طبیعت روان انسان میدانند. این در حالی است که ظهور «چتجیپیتی» به معنای ظهور نوع دیگری از بینش در مورد شایستگی و تحصیل است.
🔻در پاسخ به آنها که میپرسند آیا روزی میرسد که هوش مصنوعی بتواند جای انسان را بگیرد؟ باید گفت «چتجیپیتی» یا هر نرمافزار هوش مصنوعی دیگری تنها آن چیزی را تولید میکنند که پیشتر انسان خلق کرده باشد. اولینها همیشه متعلق به انسان خواهد بود. تکیه فناوریهایی چون هوش مصنوعی تنها بر دادههای قبلی مبتنی است؛ درحالیکه انسان آفریننده است.
⚠️ تصاویر این یادداشت توسط هوش مصنوعی طراحی شده است.
👈 متن کامل این یادداشت را در
زاویه بخوانید
🆔
@zaviehmag