#نکته
#استرس
❤️شیوه های مقابله با استرس در اسلام❤️
در دین اسلام که دین سلم و سلامت است برای رهایی از فشارهای روحی زندگی مادی و حفظ آرامش، سفارشات و روش های زیادی ارائه شده است. در اینجا به مهمترین آنها اشاره می کنیم:
توکل
انسان به هنگام مواجهه با مصائب و مشکلات، در جستجوی پناهگاهی برای آرامش است. انتخاب نوع جان پناه به میزان مشکلات و در شرایط حاد به جهان بینی و بینش فزذ بستگی دارد. در بینش اسلامی، توکل یکی از راهکارهای غلبه بر مشکلات، از جمله بیماری هاست. در آیات بسیار "توکلت علی الله" به عنوان یک اصل در برخورد با مشکلات و مصائب توصیه شده است. توکل بر خدا، جان پناهی است پایدار و نامحدود و به انسان امید، احساس حمایت و امنیت می دهد.
صبر
وقتی کاری همراه با زیان باشد، در انسان ایجاد استرس می کند. خداوند متعال در سوره مبارکه عصر در توصیف انسان هایی که با غلبه هوای نفس روبرو هستند می فرماید: انسان همواره در خسران و زیان است. و در ادامه آیات گروهی را که در مسیر سختی ها و مشکلات صبر پیشه کرده و بر خدا توکل می کنند و از او کمک می خواهند، را از سایرین مستثنی کرده و می فرماید اینان همان ایمان آورندگان به من هستند.
نماز
طلب حمایت یکی از شیوه های مقابله با استرس است. انسان به طور فطری خداجوست و در لحظات تنهایی و وحشت، به شکل ذاتی به خدا پناه می برد. در توصیه های اسلامی طلب حمایت و کمک از درگاه خداوند، فراوان مشاهده می شود. در سوره مبارکه حمد خطاب به خداوند متعال می گوییم: ایاک نستعین
تجربه نشان داده افرادی که به ادعیه و نماز مقید هستند، در برخورد با استرس روشهای مناسبی در پیش می گیرند. بزرگان و رهبران دینی در مواجهه با مشکلات بزرگ که به جامعه تنش هایی را وارد می ساخت، همواره به نماز پناه می برده اند. خداوند متعال در سوره مبارکه رعد می فرماید: "ألا بذکر الله تطمئن القلوب" یعنی همانا با یاد خدا، قلبها آرام می گیرد. آرامش قلب و روح همان هدفی است که در مقابله با استرس بدنبال آن هستیم. تلاوت قرآن و آیات وحی در آرامش بخشی بسیار موثر است. قرآن درمان دردهای موجود در سینه هاست.
امام علی (ع) نیز در فرمایشات خویش به آرامش روانی مردم از جنبه های مختلف توجه داشته اند. بنظر ایشان، آرامش روانی هدف ارزشمند تربیت است. اضطراب، افسردگی، اندوه و هر آنچه در آرامش روانی افراد اختلال ایجاد کند، مانعی در سیر تربیت صحیح تلقی شده است .برای اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید به بیانات حضرت در نهج البلاغه در مواجه با شدت وسختی ها رجوع کنید .موفق باشید