چرا کوری خود را به مردم نسبت میدهید؟!
روز سهشنبه 9 اسفند در ستون یادداشت روز کیهان، با استناد به یک نکته شناخته شده روانشناسی تحت عنوان «گوریل نامرئی» به یکی از خطاهای انسانی پرداختیم و نوشتیم این خطا، حاصل تمرکز شدید روی یک نقطه یا یک موضوع است. آوردیم آنطور که پروفسور دانیل کانمن، روانشناس مشهور آمریکایی در کتاب «تفکر کند و تفکر سریع» آورده «تمرکز بیش از حد روی یک موضوع یا یک نقطه، باعث کوری و دیده نشدن موضوعات و نقاط دیگر میشود. این نکته روانشناسی، در مبحث رسانه نیز بهشدت مطرح است. وقتی رویدادی رخ میدهد که برای افراد یک جامعه مهم است، و رسانهها روی آن متمرکز میشوند، رویدادهای دیگر که چهبسا اهمیت بیشتری هم داشتهاند دیده نمیشوند چرا که، رسانهها روی آنها تمرکز لازم را نداشتهاند. تحولات و رویدادهای مهمی طی هفتهها و ماههای گذشته در کشور رخ داده که فقط یکی از بدترین آنها، بهدلیل تمرکز شدید برخی رسانهها، بیش از سایر موضوعات دیده شده و بسیاری نیز که آرامبخش، غرورانگیز و امیدآفرین بوده، بهدلیل عدم توجه و در موارد بسیاری به علت گرایشهای ضدمردمی و ارتباطات بیرونی برخی از رسانهها دیده نشدهاند. به عبارتی اتفاقات مهمی طی ماههای گذشته در کشور رخ داده که اهمیت آنها، کم از خبر «نوسانات ارزی» نبوده ولی چون برخی رسانههای داخلی و دوستان خارجیشان یا از اساس سانسورش کردهاند یا روی آن مانور کمتری دادهاند، یا حتی به تحریف آن پرداخته و وارونه روایتشان کردهاند، آنطور که باید دیده یا شنیده نشدهاند.»
دیروز زنجیرهایها و دوستان خارجنشینشان طبق معمول بهصورت گلهای وارد میدان شدند و در واکنش به جملات بالا تیتر زدند: توهین کیهان به مردم. کیهان نوشت مردم کورند و پیشرفتهای دولت رئیسی را نمیبینند!
در این یادداشت، از «کور» شدن هم نوشتیم منتهی، کور شدن همین زنجیرهایها. گفتیم آنقدر روی اخبار بد تمرکز کردند که خود کور شدند! و اخبار مهمی مثل احیاء دریاچه ارومیه را ندیدند: « یکی از این اتفاقات مهم، اجرای فاز نخست احیای دریاچه ارومیه است. موضوع خشک شدن این دریاچه، در ایامی نهچندان دور مهمترین سوژه برخی رسانههای داخلی و بعضا حتی رسانههای خارجنشین بود. آنقدر مهم که عدهای آن را تبدیل به مسئله اول کشور میکردند. برخی از گردانندگان این رسانهها با همین سوژه، چندین انتخابات برگزار کردند! آنقدر روی این موضوع در رسانههایشان مانور داده شد که، اهمیت احیای این دریاچه، نقل محافل عمومی و مردم کوچه و بازار شد و در میهمانیهای خانوادگی نیز از اهمیت آن گفته میشد. این دریاچه الان احیا شده است. برای راهاندازی فاز اول احیای این دریاچه، حدود 38 کیلومتر تونل و 11 کیلومتر کانال زده شده است. یعنی بزرگترین طرح زیستمحیطی خاورمیانه! سؤال این است: اگر خشک شدن دریاچه ارومیه آنقدر اهمیت داشت، احیای آن طی روزهای گذشته چرا دیده نشد؟ همین حالا سری به آرشیو این روزنامهها بزنید و صفحه نخست روز شنبه، ششم اسفندماه را ببینید. ببینید جریاناتی که خشک شدن این دریاچه را مسئله اول کشور کرده بودند، رساندن آب به این دریاچه را چقدر پوشش دادهاند!»
در این یادداشت به بازگشت 2500 نخبه به کشور، راهاندازی تلسکوپ رصدخانه ملی ایران با قابلیت رصد اجسام پرنور با فاصله 7 میلیارد سال اشاره کرده و از تحسین این پیشرفت حیرتانگیز کشورمان از سوی مجله علمی «ساینس» نوشتیم و گفتیم، زنجیرهایها این خبر را هم سانسور کرده و بهجای آن روی اخبار دلار متمرکز شدند!
یک اصل ابتدایی در رسانه وجود دارد که دانستن آن، انسان را از فریب خوردن چنین رسانه نماهایی نجات میدهد: «مطالب هیچ رسانهای را از تریبون دشمنان آن رسانه دنبال نکنید.»
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
اروپا وسط باتلاق اوکراین میداند که نباید سر به سر ایران بگذارد
اتحادیه اروپا با وجود هیاهوی فراوان، بهدلایل مختلف از ادعای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عقبنشینی کرد.
روزنامه اصلاحطلب دنیای اقتصاد در بررسی علت بیمیلی و عقبنشینی اروپا نوشت: نشست اخیر شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا در حالی برگزار شد که برخلاف اعمال برخی فشارها در بسته تحریمی پنجم این اتحادیه علیه ایران، خبری از قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست تروریستی نیست.
در تاریخ پنجشنبه 29 دیماه برای اولینبار پارلمان اروپا یک قطعنامه ضدایرانی را به تصویب رساند و خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا شد. قطعنامهای که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران آن را احساسی، تند و غیرحرفهای و در تعارض با عقلانیت سیاسی و مدنیت توصیف کرد. البته قطعنامههای پارلمان اروپا الزامآور نیست و برای عملی شدن آن شورای اروپا باید تصمیمگیری کند. شورای اروپا درخواست کرد که با چنین تصمیمی موافقت کند.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ازجمله چهرههایی است که معتقد است باید برای قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی ادله و مدارک کافی وجود داشــته باشـد. بورل در این رابطه گفته بـود: «نظرات جالبتوجهی در اینباره وجود دارد و موضوعی است که نمیتوان بدون تصمیمی حقوقی، کاری درباره آن کرد. نمیتوانیم بگوییم ما شما را تروریست میدانیم، چون از شما خوشمان نمیآید. درباره موضوع تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران باز هم میگویم که این کار زمانی انجامپذیر است که دادگاهی در یکی از کشورهای عضو، حکمی حقوقی در این زمینه صادر کننـد.»
وزیر امور خارجه آلمان هم پس از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا گفت که مبنایی قانونی برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اروپا وجود ندارد.
چرا اتحادیه اروپا از تروریستی اعلام کردن سپاه امتناع میکند؟ شاید یک دلیل آن به واکنش احتمالی ایران بازمیگردد و دلیل دیگر آن نیز بسته شدن فضای احتمالی مذاکرات است.
همچنان که از همان ابتدا که بحث تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط اتحادیه اروپا مطرح شـد، بارهـا مقامات ایرانی در مورد عواقب آن به بروکسـل هشدار دادند. لذا برخی کشورهای اروپایی نسبت به این موضوع آگاه شدهاند که تحریم سپاه، تصاعد بحران را در روابط تهران و بروکسل بهدنبال خواهد داشت. همچنین نگرانی بعدی کشورهای اروپایی این است که اگر بخواهند سپاه را در فهرست تروریستی قرار دهند این احتمال بهصورت
قوی وجود دارد که روزنه مذاکرات در آینده بسته شود. زیرا سپاه بخشی از ارگانهای رسمی و نظامی کشور است و قرار گرفتن آن در لیست تروریستی با واکنش ایران مواجه خواهد شد. همچنین با این کار چشمانداز هرگونه مذاکره احتمالی حتی بهگونهای کـه طرفهای غربی بتوانند پیشنویس مردادماه بورل را بهروزرسانی کنند، از بین خواهد رفت. در نهایت اتحادیه اروپا نمیخواهد تمامی کانالهـای تعاملی با ایران را مسدود کند.
در این میان، علت دیگری که روزنامه دنیای اقتصاد بدان نپرداخته، خویشتنداری فعلی ایران در قبال جنگ اوکراین است اما بدیهی و قطعی است که در صورت اقدام احمقانه اتحادیه اروپا، ایران ناچار است این موضع بیطرفانه را کنار بگذارد و اروپاییها بهتر از هرکسی میدانند که نقشآفرینی موثرتر ایران چقدر میتواند برای آنها در ماجرای جنگ اوکراین، دردناک و پرخسارت باشد.
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
⬅️ مروری بر نامههایی که خبر از فروپاشی ایرانی میدادند
🔹 سال69، نهضت آزادی: کشور در بن بست و بحران است و همگی نگران از آینده اند. نظام رو به قهقرا است.
🔹 سال81، نمایندگان مجلس ششم: نیروهای خارجی ما را از هر طرف احاطه کرده اند. تمامیت ارضی کشور تهدید شده. وضعیت ایران حتی در زمان جنگ جهانی اینگونه نبود.
🔹 سال 96، کروبی: کشور به سراشیبی سقوط و انحطاط رهنمون شده.
🔹 سال 96، احمدی نژاد: فضای آینده تیره است و به سوی بن بست حرکت میکنیم.
🔹 سال 97، قدیانی: فساد گسترده و سیستماتیک همه جا ار فراگرفته
🔹 سال 99، موسوی خوئینیها: آینده نگران کننده و نامعلوم است.
🔹 سال 1400، مجمع روحانیون و مجمع مدرسین: اوضاع در آینده بدتر خواهد شد و همه چیز برعکس اهداف انقلاب است.
🔹 سال 1401، بیانیه 112 نفر: کشور در ورطه سقوط قرار دارد.
🔹 سال 1401، خاتمی: امید به آینده از دست رفته و جمهوری اسلامی دستاوردی نداشته است.
@shatranjsiasat
5.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 شاگردان مکتب عبدالحمید در مساجد کلاس جبرانی برای چندهمسری می گذارند و تک همسری را به عنوان فرهنگ غربی نفی می کنند. از هر زن چندین فرزند می آورند و ما شیعیان به دنبال زندگی مجردی هستیم..!
🔹 اون رسانه های اصلاح طلب و مزدوری هم که هر هفته برای صحبتهای عبدالحمید علیه نظام رپرتاژ می روند، اینها را هم نشان دهند!
☫به #فدائیانِ_امام_خامنه_ای بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/2750873600Cd32c3e2e5c
☫ @fadayiian🇮🇷
همین پلن B نداشتن کشور را گرفتار خسارتهای برجام کرد
نماینده بزککننده توافق برجام در مجلس نهم گفت: پلن B داشتن از سوی وزارت خارجه، به معنای شکست و ناکامی است.
حشمتالله فلاحتپیشه درباره اظهارات وزیر خارجه مبنی بر داشتن پلن B در ارتباط با برجام، به روزنامه آرمان گفت: زمانی که مسئولان سیاست خارجه یک کشور از پلن بی سخن به میان میآورند ، به این معناست که در اجرای برنامه محوله به آنها موفق نبودهاند مشخصا در موضوع هستهای پلن بی توسط برخی از مسئولان سیاست خارجه مطرح میشود که در معنای شکست دیپلماسی هستهای است.
وی میافزاید: من معتقدم دولت از یک ضعف در سیاستهای خود برخوردار است. این ضعف در سایر بخشها از جمله سیاست خارجه خود را نشان میدهد. این ضعف؛ ضعف دوگانگی است. دوگانههایی که در کشور ما شکل گرفته نهتنها باعث ایجاد پیشرفت نشده بلکه در برخی موارد باعث ضعف هم شده است مانند دوگانه تعهد و تخصص یا در سیاست خارجه دوگانه میدان و دیپلماسی. مدیریت سیاسی موفق باید بتواند این دوگانگیها را در قالب یک برنامه مشخص، قابلپیشبینی و توأم با پاسخگویی از میان بردارد. در حوزه سیاست خارجی وقتی میدان و دیپلماسی تبدیل به دوگانه شود، نقش کاهنده ایفا خواهند کرد اما وقتی هر دو در دل یک برنامه عمل کنند طبیعتا نتیجههایی حاصل خواهد شد.
این دوگانه باعث تحمیل دو نگاه جهانی و منطقهای شده است. دولت گذشته مورد انتقاد قرار میگرفت که در مورد منطقه بیتفاوت عمل میکند و به دولت کنونی هم این نقد وجود دارد که نگاه میدان محور دارد و به رفع چالش هستهای کشور و تحریم توجهی ندارد. عملا مسئولان وزارت خارجه خود را تنها در چند کشور منطقه میبینند در حالی در سطح بینالمللی بالاترین سطح تصمیمات و رفتارها علیه زندگی ایرانی در حال اتخاذ است.
وی همچنین گفته است: من قبل از روی کار آمدن دولت روحانی اعلام کردم که باید پرونده هستهای از شورای عالی امنیت ملی به وزارت خارجه منتقل شود. شاهد بودیم که این کار هم صورت گرفت و نتیجه آن شکلگیری برجام بود. در حال حاضر من عکس این نظر را دارم و باید پروند هستهای از وزارت خارجه به شورای عالی امنیت ملی منتقل شود و در آنجا یک تیم فراجناحی و فرادولتی مسئولیت دیپلماسی هستهای را در دستور کار قرار دهد.
اظهار فضل(!) این نماینده سابق در حالی است که وی و همطیفانش به خاطر سرهمبندی توافق برجام و تضییع مطلق حقوق ایران، متهم ماجرا هستند اما با این وجود از موضع نابغه و حکیم بودن سخن میگویند! در ارزیابی فهم بالای این نماینده سابق همین بس که نمیداند داشتن پلن بی (نقشه و برنامه جایگزین) جزو لوازم بدیهی دیپلماسی در دنیا و در همه کشورها است. و اتفاقا چون دولت قبل، نقشه جایگزین نداشت، فرصتهای 8 ساله کشور را سوزاند و میراث اقتصادی و دیپلماتیک خسارتبار را برجای گذاشت. همچنین همان طیف بود که به جای استفاده از ظرفیتهای بزرگ پیروزی در میدان، دنبال واگذاری منابع قدرت میدانی کشورمان در منطقه در برجامهای نسیه بعدی(2 و 3) بود.
در موضوع دوگانهسازی وزارت خارجه و شورای عالی امنیت ملی کارنامه تیم روحانی چه در فاصله سالهای 1382-1384 و چه در فاصله سالهای 1392-1400 روشن است که مسئله دیپلماسی و بهانهجویی دشمن را تبدیل به مسئله غالب کشور کرده و همه مسئولیتها را به آن گره زده و به مدت 8 سال، فعالیتهای اقتصادی درونزا و دیپلماسی گسترده با جهان فراغرب را تعطیل کردند و عقبگرد عمیق کشور را رقم زدند.
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
وقتی آمریکا و اسرائیل جرات حمله به ایران را ندارند
🔸️روزنامه جروزالم پست منتسب به محافل راست گرای اسرائیل در گزارشی به نقل از مقامات رسمی آمریکا مدعی شده که ایران تنها ۱۲ روز تا مواد لازم برای یک بمب اتمی فاصله دارد.
🔸️این روزنامه در ادامه مطلب خود می نویسد در حالی که مقامات آمریکایی می گویند ایران تنها ۱۲ روز با مواد غنی شده لازم برای بمب اتمی فاصله دارد اما به معنای این نیست که ایران لزوما توانایی ساخت بمب را پیدا کرده است.
📌پ ن : به نظر می رسد غرب و اسرائیل از سر ناچاری با توانایی بالقوه ایران برای ساخت سلاح اتمی کنار آمده اند و تهران نیز از ابتدا در پی همین بود.
🔸️نگارنده قبلا هم تصریح کرده که جمهوری اسلامی فعلا به دنبال ساخت سلاح هسته ای نیست، اما صرف داشتن توانایی غنی سازی سطح بالا و مواد شکافت پذیر لازم برای ساخت بمب اتمی و موشک قاره پیما ، نوعی از بازدارندگی راهبردی را برای این نظام فراهم می کند .
@taghaviniaa
آقا این ماجرای زن سوم داره خطرناک میشه😂👆
محتواهای دست اول
در این نشانی👈 @mnRahi
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🛑خاک برسر خودش یه زمانی قاتل حیوانات بود...الان چه غلطی میخوره؟
ـــــــــــــــــــــــ
پایگاه خبری صابرین نیوز↙️
🆘@sabreenS1_official
تصاویری افشا شده که نشان میدهد پیروز بر اثر ضربات باتوم کشته شده! 😶
ضمن اینکه پدر پیروز در مصاحبه با ایران اینتر نشنال اعلام کرد فرزند من هیچ بیماری نداشت و کار خودشونه...
علی کریمی علی دایی و گلشیفته فراهانی از برادر پیروز که چند کبوتر را دریده و به اعدام محکوم شده حمایت کردن...
مولوی عبدالحمید هم در خطبه نماز جمعه اعلام کرد مردم برای خونخواهی پیروز باید به پاسگاه پلیس حمله کنند
فردوسی پور در بیانیه ای اعلام کرد جای یوزپلنگ زندان نیست...
خاتمی هم نظام را به گفتگو با خانواده پیروز به منظور آشتی ملی دعوت کرد
تاجزاده هم شخص رهبری را مقصر مرگ پیروز اعلام کرد
@mr_nofoozi
♦️جزئیات جدید از ضرب و شتم یک خبرنگار در شورای شهر تبریز/ رفتار توهینآمیز رئیس شورا بدتر از سیلی زدن بود
🔹ویدئویی از سیلی زدن و تهدید یک خبرنگار توسط نائب رئیس شورای شهر تبریز منتشر شده و تا این لحظه صرفا مدیرکل مطبوعات این اقدام را محکوم کرده و خبر داده که مدیر ارشاد استان این موضوع را پیگیری میکند.
🔹اما پیگیریها نشان میدهد آنچه تاکنون با عنوان ویدئوی سیلی زدن منتشر شده، صرفا بخش کوچکی از رفتارهای توهین آمیز با این خبرنگار بوده است.
🔹رفتارهای عجیب پس از سیلی زدن ادامه داشته و در اقدامی عجیب حتی رئیس شورای شهر تبریز در دو نوبت به خبرنگار حملهور و حتی گفته شده او را در وضعیتی کشان کشان به دفترش برده و تا مدتی به خبرنگار اجازه خروج از دفتر شورا داده نشده است.
🔹این رفتارها در حالی بوده که دوربینهای سالن این صحنههای زشت را ثبت و ضبط کرده و فرماندار که قانونا موظف به رسیدگی این موضوع است میتواند ورود کند.
🔹این خبرنگار در شرح این اتفاقات به فارس گفته: بعد از قضایای دیروز شورای شهر تبریز از طریق کلانتری ۲۲ تبریز اقدام به شکایت علیه علیرضا نوای باغبان نایب رئیس شورای شهر تبریز، رسول برگی رئیس شورای شهر تبریز و رئیس روابط عمومی شورای شهر تبریز و برخی عوامل شورا به دلیل ضرب و شتم و بازداشت غیرقانونی در اتاق رئیس شورای شهر( مانع خروج از اتاق برای ساعتی) و توقیف موبایلم کردم.
🔹وی با بیان اینکه دو گوشی موبایل آیفون و سامسونگ به همراه داشتم و گوشی سامسونگ را تا این لحظه عوامل شورا تحویل ندادند، خواستار بررسی دوربینهای مدار بسته صحن شورا، رئیس دفتر شورا و سالن های شورا در این رابطه از سوی مسئولان مربوطه شد./ فرهیختگان
Tammol majazi
♦️سلبریتیهای با درآمد سالیانه بالای ۳۲۰ میلیون باید مالیات بدهند
🔹رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه درباره بحث اخذ مالیات از سلبریتیها و حوزه فرهنگ و هنر، گفت: این موضوع در تبصره ۶ لایحه آمده به این صورت که تا سقف درآمدی ۳۲۰ میلیون معاف و بالاتر از آن باید تابع قانون باشند.
Tammol majazi
مقام آمریکایی: حل دیپلماتیک موضوع هستهای ایران بهتر از گزینههای دیگر است
🔹کالین کال معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در سخنانی در ارزیابی برنامه هسته ای ایران با تکرار ادعاهای کشورش درباره برنامه هستهای ایران گفت که هنوز این دیدگاه وجود دارد که حل دیپلماتیک موضوع هستهای ایران بهتر از گزینههای دیگر است.
🔹وی مدعی شد که پیشروی برنامه هستهای ایران از زمان خروج ما از برجام قابل توجه بوده است.در سال ۲۰۱۸، زمانی که دولت قبلی تصمیم به خروج از برجام گرفت، ایران حدود ۱۲ ماه زمان نیاز داشت تا مواد شکافتپذیر برای ساخت یک بمب را تولید کند. اما اکنون حدود ۱۲ روز طول میکشد.
Tammol majazi