هدایت شده از 🇮🇷 نیمه پنهان 🇮🇷
«اگر نمیتوانید غذا بخرید، بیشتر کار کنید»
این توصیهی وزیر محیط زیست بریتانیا به مردمش بود.
🗣سردبیر پیر
🇮🇷نیمه پنهان
🇮🇷@nimeyepenhan
🌍 فرصت جدید پیش روی آمریکا
رابرت آ. منینگ، فارن پالسی بخش دوم
☀️ اثر جنگ اوکراین بر پکن
در میان اثرات جنگ اوکراین بر ذهنیت چین، مهمتر از همه تأثیر آن بر مسئله تایوان است. پاسخ غرب به جنگ پوتین و تشبیه شدن آن به تایوان -همانطور که کیشیدا، نخستوزیر ژاپن گفت «آسیای شرقی میتواند اوکراین فردا باشد»- تقریباً به طور قطع فاکتورهای جدیدی را به محاسبات آتی پکن در قبال تایپه اضافه کرده است. این امکان وجود دارد که محدودیت پکن در همکاری با شریک روسی خود بیشتر به ترس چین از تحریمهای ثانویه مربوط باشد تا نشاندهنده فاصله گرفتن این دو کشور.
☀️ تکرار تجربه جنگ سرد؟
اگر ایالات متحده در تشخیص فضای سیاسی ایجاد شده بین دیدگاههای روسیه و چین در مورد اوکراین و امکان بهرهبرداری از آن، به کندی عمل کند، این اولین بار نخواهد بود. قدرت جریان ضدکمونیسم جنگ سرد، بهرهبرداری آمریکا از تنشهای میان چین و اتحاد جماهیر شوروی را پیچیده کرد و به تاخیر انداخت، حتی زمانی که این دو درگیری کوتاه اما شدیدی بر سر مرز داشتند. تنشهای میان چین و شوروی از دهه پنجاه میلادی برای تحلیلگران اطلاعاتی ایالات متحده آشکار بود، اما تا سال 1971 آمریکا از این فضا استفادهای نکرد. تا این که رئیس جمهور ریچارد نیکسون و هنری کیسینجر، مشاور ارشد او، از این گشایش برای نزدیک شدن به چین استفاده کردند و یکی از بزرگترین تغییرات استراتژیک آن دوران را ایجاد کردند. با جدی گرفتن بیش از حد اتحاد ظاهری چین و روسیه، ایالات متحده نمیتواند تفاوتهای کلیدی در منافع ملی این دو کشور را درک و فضا را برای دیپلماسی باز کند.
☀️ وقتی پوتین چک سفید شی را نقد کرد
از آغاز جنگ، واشنگتن چین را همدست روسیه دانسته است. درز اطلاعات به رسانههای خبری در مورد اطلاع داشتن چین از طرح تهاجم پوتین به دنبال این بود تا چین را مسئول جنایتی بداند که مرتکب نشده است. به نظر میرسد موافقت شی جینپینگ بیاحتیاط و نابخردانه بوده است که خود را به همکاری «بدون محدودیت» با روسیه متعهد کرده است و پوتین آن را به عنوان یک چک سفید نقد کرد. اما تلاشهای پکن برای ایجاد تعادل و نوعی بیطرفی طرفدارانه از روسیه، کاملاً متفاوت از مشارکت فعال در جنگ است.
تا زمانی که رقابت استراتژیک با ایالات متحده مهمترین موضوع در روابط خارجی چین باشد، به ویژه با تنشهای فزاینده بر سر تایوان، پکن مسکو را به عنوان یک شریک ضروری برای مقابله با ایالات متحده میبیند. با این حال، با طولانی شدن جنگ، هزینههای اعتبار و اقتصادی چین در حال افزایش است و این امکان وجود دارد که اگر برای پکن فضایی فراهم شود، حداقل در برخی مسائل از همکار استراتژیک رو به افول خود فاصله بگیرد.
☀️ کشف گسل میان دو متحد
ایالات متحده احتمالا به دنبال کشف خطوط گسل میان چین و روسیه باشد، نه این که اختلافات میان آنها را کاهش دهد و میانشان پل بزند. بهعنوان یکی از معدود بازیگرانی که هنوز نفوذ زیادی بر تصمیمگیری روسیه دارد، پیشنهاد چین برای میانجیگری در بحران اوکراین باید بررسی شود. نقطه ورود احتمالی به گفتگوی ایالات متحده و چین در مورد اوکراین، نگرانی متقابل در مورد تهدیدات پوتین در مورد استفاده از سلاحهای هسته ای و عواقب شکستن تابوی هسته ای 77 ساله است. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از تهدید «آرماگدون» صحبت کرد. از همه مهمتر، نگرانیهای مشترک مبنی بر اینکه استفاده از تسلیحات هستهای در اوکراین میتواند آستانه بازدارندگی کره شمالی را کاهش دهد و گسترش سلاحهای هستهای در شمال شرق آسیا را تحریک کند.
منبع
https://foreignpolicy.com/2023/01/19/us-china-russia-ukraine-allies-war/
@shatranjsiasat
این جدول چی میگه؟
۱۳ کشور آفریقایی که از رأی مثبت به قطعنامه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبنی بر خروج #روسیه از #اوکراین خودداری کردند.
به جز سودان و گینه، حجم تجارت مابقی با آمریکا بیشتر (یا بسیار بیشتر) از روسیه است.
جهان در حال تغییر!
@shatranjsiasat
🔴بنیاد آمریکایی FDD با پشتیبانی اسرائیل سال ۲۰۰۱ برای تهاجم اقتصادی به ایران ایجاد شد
▪️مدیر اجرائیش ملقب به «معمار تحریم ایران» ۲۴ آبان در مصاحبهاش با نیوزویک از اسرائیل خواسته بود در ایران بحران عظیم ارزی ایجاد کنه تا مردم خشمگین، به خیابان بیایند!
@shatranjsiasat
🔴فیلسوفِ ایرانشهرِ ایرانستیز مُرد!
🔹سیدجواد طباطبایی، فیلسوف و نویسنده، که با سرطان دستوپنجه نرم میکرد شب گذشته در سن ۷۷ سالگی، در بیمارستانی در لسآنجلس آمریکا درگذشت.
🔹طباطبایی از حامیان دولت روحانی بود که در سال ۹۶ جایزه سال فارابی را از رییسجمهور وقت دریافت کرد!! وی در آخرین نظریهپردازیهای خود شورشهای مهر ۱۴۰۱ را «انقلاب ملی» خوانده و باعث تعجب اندیشمندان علوم انسانی شده بود.
🔹دخترش آرین طباطبایی، عضو ایرانیتبار تیم مذاکره کننده هستهای آمریکا در وین و همکار ریچارد نفیو طراح تحریم های ایران بود!
پیشتر، جواد طباطبایی در مصاحبه با یک مجله فرانسوی قائل به نظریه مرگ اسلام بود، اما با این حال دولت روحانی از نظرات او استقبال کرده بود
کانال شطرنج سیاست☀️🌈
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ از برکات #فتنه رو شدن چهره ی برخی اشخاص است.
✅ اساس فتنه چیز خوبی است، ابتدای فتنه فضا غبارآلود است و حق و باطل باهم ممزوج هستند و تشخیص برای برخی سخت میشود اما کم کم، با مشخص شدن حق از باطل و قرارگیری انسانها در دو طرف جبهه، غبارها میخوابد در حالی که حق و باطل از هم تفکیک شدهاند. خدا به وسیلهی تقوا (خویشتنپایی) و بصیرت، قدرتِ فرق گذاشتن بین حق و باطل را به انسان میدهد.
این ملعون #امید_دانا هم خوب چهرشو رو کرد..
#کالانعام_بل_هم_اضل
#شورش_مشنگان
#رفتارهای_مشنگانه
https://eitaa.com/joinchat/2106851339Cf1d37de58d
گروه آنتی صهیونیسم ( WHO)
🛑 معاون وزیر دفاع آمریکا:
ایران میتواند در مدت فقط ۱۲ روز مواد هستهای لازم را برای ساخت یک بمب هستهای تولید کند، در حالی که در سال ۲۰۱۸ برای چنین کاری ۱۲ ماه زمان لازم داشت.
🇮🇷 با وجود اینکه اکنون بمب هایی ساخته می شوند که قدرت تخریبی بیشتری از بمب اتم دارند، ولی اعتقادم همیشه این بوده که ساختن #بمب هسته ای حق مسلم ایران است. آن وقت در ازای رفع تحریم ها، روی تعداد بمب ها مذاکره می کنیم. انشاالله که بمب هسته ای را ساخته باشیم.😏
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
حیدر بادنور:
دقت کردید تا یه اتفاق بد میفته یهو سلبریتی ها و رسانه های معاند شروع به پمپاژ ناامیدی میکنند
الان تلف شدن یه توله یوز شده سوژه پمپاژ این ناامیدی
واقعا فکر میکنید اینا دلشون به حال اون توله یوز بدبخت سوخته؟؟؟!!!!
از نگاه رسانه های معاند ، ایران همیشه باید در غم و عزا باشه
مدیونید اگر فکر کنید الان بی بی سی و منو تو و صدای آمریکا میان رزمایش مدافعان آسمان ولایت رو پوشش خبری بدن
الان تلف شدن پیروز مهمترین سوژه است
چرا یوزها منقرض میشن؟ و خرها نه؟
چرا یوزها منقرض میشن؟ ولی پفیوزها نه
#ربع_پهلوی
دقت کردین یه توله یوز تلف شده ولی انگار پدر و مادر سلبریتی های دوزاری مردن
همه عزا گرفتن
#سلبریتی_دوزاری
اینکه ما به خاطر یه توله یوز تلف شده هم باید منتظر جنگ رسانه ای باشیم تو بقیه دنیا قفله
تا هیشکی بخاطر توله یوز جنگ رسانه ای نداشته
#سلبریتی_پف_یوز_دوست
دقت کردین تا قیمت دلار سقوطی شد دیگه کانالا قیمت دلار رو پوشش نمیدن؟
چرا قیمت لحظه ای سقوط دلار رو نمیذارن؟
آهان چون تو همیشه باید اخبار بدبختی و گرونی رو بشنوی
وقتی چندسال قبل ایران ماهواره بههوا پرتاب کرد ولی سقوط کرد، خیلیا مسخره کردن ولی توجه نداشتن که ایران به این تکنولوژی دست پیدا کرده. جالب اینجاس که وقتی امسال ماهواره سیمرغ رو به فضا فرستادیم همونایی که مسخره کردن سکوت کردن و هیچی نگفتن. کلا یاد گرفتیم خودتحقیری کنیم و نقصهارو ببینیم.
#پیروز هم همینطور. ایران جزء چند کشور معدودیست که به تکنولوژی تکثیر در اسارت و همچنین شبیهسازی (کلونینگ) رسیده و پیروز هم حاصل همین روش تکثیر در اسارت بود. اصلا از همون روز اول هم مشخص بود میمیره، چون دوتا برادر خواهرش همون اول مردن و چون مادرش هم قبولش نکرد، مجبور شدن خارج از حیات وحش نگهداریش کنن. وزنش هم نصف وزن معمول یوزهای دیگه بود موقع تولد. الان ژن (ژنوم) پیروز رو گرفتن و هروقت بخوان میتونن دوباره تولیدش کنن. بعضیا فقط مُردن پیروز رو میبینن، ولی رسیدن به این تکنولوژی تو سلولهای بنیادی رو نمیبینن.
✍ #حسیندارابی
براندازا تا دیروز فرق یوز با شقیقه رو نمیدونستن الان دارن خودشون رو واسه پیروز تیکه پاره میکنن.
والا
از عوضی بودن این جماعت هر چی بگیم کم گفتیم
اینا بخاطر مردن یه یوز خودشون رو از چهار جهت اصلی پاره میکنند
ولی برای آتش نشانی که برای نجات هموطنمون زد به دل آتیش و برنگشت لال موندن
اینا شدن دلسوز مملکت
ااااای تو روزتون 😉
جوری برای پیروز ناله میزنن انگار ننه شون مرده
#اشک_تمساح
#جنگ_رسانه_ای
ای جانم به قربان این خدا
این براندازا هر چی دلخوشی دارن یهو تر میخوره توش
به یوز دل میبندن میمیره
به فراخوان دل میبندن هیشکی نمیاد
تا باز هماهنگ میکنند بیان کف خیابون یهو یه متر برف میاد
تا در مورد خشکسالی حرف میزنن یهو مملکت رو آب برمیداره
اینا دشمن نیستن نعمتن 😁😁😁
یه چند بار دیگه فراخوان بزنن سدهامون پر میشه 😁
میدونستید تا الان چیزی بالغ بر ۱۷ قلاده یوز در سمنان رویت شده
ولی رسانه ها و سلبریتی های دوزاری جوری دارن جلوه میدن انگار پیروز آخرین قلاده از نسل یوز ایرانی بود و منقرض شد
الحق که لقب پفیوز ایرانی برازنده اینهاست😁🤣
حالا که حواستون از دلار پرت شده و داره سیر سقوطی پیدا میکنه شیفت کردن رو موضوع مهم یوز ایرانی
الان حواستون خوب پرت شد
رزمایش مدافعان آسمان ولایت هم توی این هفته برگزار شداااااا
دشمنا بیشتر حواسشون به این رزمایش بود تا ما
#مقتدر_مظلوم
یه جوک بگم بخندید
مصی علی نژاد به احتمال زیاد کاندیدای دریافت جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ بشه
از کی تا حالا به فرچه توالت هم جایزه میدن؟؟؟!!!
ااااای یوز تو اون جایزه صلحتون
🔺کالین کال معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در سخنانی در ارزیابی برنامه هسته ای ایران گفت: پیشروی برنامه هستهای ایران از زمان خروج ما از برجام قابل توجه بوده است.در سال ۲۰۱۸، زمانی که دولت قبلی تصمیم به خروج از برجام گرفت، ایران حدود ۱۲ ماه زمان نیاز داشت تا مواد شکافتپذیر برای ساخت یک بمب را تولید کند. اما اکنون حدود ۱۲ روز طول میکشد.
میدونید این پیشرفت یعنی چی؟؟؟؟
#میسوخه؟؟؟؟
این بچه های نظامی ما چقدر زرنگن
برداشتن رزمایش مدافعان آسمان رو در مناطقی که دشمن دست گذاشته روش برای حمله ، برگزار کردن
تا دشمن بفهمه که اگر بخواد توی این مناطق غلطی بخورررره ، همین بلاها سرش میاد
خیس کردن خودشونو
صدا از هیچکس درنمیاد چراااااا؟؟؟؟
#اقتدار
آمریکا خیال کرده اگر ناو بیاره تو خلیج فارس ما ازش میترسیم
یهو دو تا ناو دنا و مکران ایران تو سواحل ریودوژانیرو برزیل (حیات خلوت آمریکا) پهلو گرفت
آمریکا هم هیچ غلطی نتونست بکنه
#اقتدار
حاج مهدی اسلامی
مدیر قرارگاه جهادی شهید ابراهیم هادی
چرا کوری خود را به مردم نسبت میدهید؟!
روز سهشنبه 9 اسفند در ستون یادداشت روز کیهان، با استناد به یک نکته شناخته شده روانشناسی تحت عنوان «گوریل نامرئی» به یکی از خطاهای انسانی پرداختیم و نوشتیم این خطا، حاصل تمرکز شدید روی یک نقطه یا یک موضوع است. آوردیم آنطور که پروفسور دانیل کانمن، روانشناس مشهور آمریکایی در کتاب «تفکر کند و تفکر سریع» آورده «تمرکز بیش از حد روی یک موضوع یا یک نقطه، باعث کوری و دیده نشدن موضوعات و نقاط دیگر میشود. این نکته روانشناسی، در مبحث رسانه نیز بهشدت مطرح است. وقتی رویدادی رخ میدهد که برای افراد یک جامعه مهم است، و رسانهها روی آن متمرکز میشوند، رویدادهای دیگر که چهبسا اهمیت بیشتری هم داشتهاند دیده نمیشوند چرا که، رسانهها روی آنها تمرکز لازم را نداشتهاند. تحولات و رویدادهای مهمی طی هفتهها و ماههای گذشته در کشور رخ داده که فقط یکی از بدترین آنها، بهدلیل تمرکز شدید برخی رسانهها، بیش از سایر موضوعات دیده شده و بسیاری نیز که آرامبخش، غرورانگیز و امیدآفرین بوده، بهدلیل عدم توجه و در موارد بسیاری به علت گرایشهای ضدمردمی و ارتباطات بیرونی برخی از رسانهها دیده نشدهاند. به عبارتی اتفاقات مهمی طی ماههای گذشته در کشور رخ داده که اهمیت آنها، کم از خبر «نوسانات ارزی» نبوده ولی چون برخی رسانههای داخلی و دوستان خارجیشان یا از اساس سانسورش کردهاند یا روی آن مانور کمتری دادهاند، یا حتی به تحریف آن پرداخته و وارونه روایتشان کردهاند، آنطور که باید دیده یا شنیده نشدهاند.»
دیروز زنجیرهایها و دوستان خارجنشینشان طبق معمول بهصورت گلهای وارد میدان شدند و در واکنش به جملات بالا تیتر زدند: توهین کیهان به مردم. کیهان نوشت مردم کورند و پیشرفتهای دولت رئیسی را نمیبینند!
در این یادداشت، از «کور» شدن هم نوشتیم منتهی، کور شدن همین زنجیرهایها. گفتیم آنقدر روی اخبار بد تمرکز کردند که خود کور شدند! و اخبار مهمی مثل احیاء دریاچه ارومیه را ندیدند: « یکی از این اتفاقات مهم، اجرای فاز نخست احیای دریاچه ارومیه است. موضوع خشک شدن این دریاچه، در ایامی نهچندان دور مهمترین سوژه برخی رسانههای داخلی و بعضا حتی رسانههای خارجنشین بود. آنقدر مهم که عدهای آن را تبدیل به مسئله اول کشور میکردند. برخی از گردانندگان این رسانهها با همین سوژه، چندین انتخابات برگزار کردند! آنقدر روی این موضوع در رسانههایشان مانور داده شد که، اهمیت احیای این دریاچه، نقل محافل عمومی و مردم کوچه و بازار شد و در میهمانیهای خانوادگی نیز از اهمیت آن گفته میشد. این دریاچه الان احیا شده است. برای راهاندازی فاز اول احیای این دریاچه، حدود 38 کیلومتر تونل و 11 کیلومتر کانال زده شده است. یعنی بزرگترین طرح زیستمحیطی خاورمیانه! سؤال این است: اگر خشک شدن دریاچه ارومیه آنقدر اهمیت داشت، احیای آن طی روزهای گذشته چرا دیده نشد؟ همین حالا سری به آرشیو این روزنامهها بزنید و صفحه نخست روز شنبه، ششم اسفندماه را ببینید. ببینید جریاناتی که خشک شدن این دریاچه را مسئله اول کشور کرده بودند، رساندن آب به این دریاچه را چقدر پوشش دادهاند!»
در این یادداشت به بازگشت 2500 نخبه به کشور، راهاندازی تلسکوپ رصدخانه ملی ایران با قابلیت رصد اجسام پرنور با فاصله 7 میلیارد سال اشاره کرده و از تحسین این پیشرفت حیرتانگیز کشورمان از سوی مجله علمی «ساینس» نوشتیم و گفتیم، زنجیرهایها این خبر را هم سانسور کرده و بهجای آن روی اخبار دلار متمرکز شدند!
یک اصل ابتدایی در رسانه وجود دارد که دانستن آن، انسان را از فریب خوردن چنین رسانه نماهایی نجات میدهد: «مطالب هیچ رسانهای را از تریبون دشمنان آن رسانه دنبال نکنید.»
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
اروپا وسط باتلاق اوکراین میداند که نباید سر به سر ایران بگذارد
اتحادیه اروپا با وجود هیاهوی فراوان، بهدلایل مختلف از ادعای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عقبنشینی کرد.
روزنامه اصلاحطلب دنیای اقتصاد در بررسی علت بیمیلی و عقبنشینی اروپا نوشت: نشست اخیر شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا در حالی برگزار شد که برخلاف اعمال برخی فشارها در بسته تحریمی پنجم این اتحادیه علیه ایران، خبری از قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست تروریستی نیست.
در تاریخ پنجشنبه 29 دیماه برای اولینبار پارلمان اروپا یک قطعنامه ضدایرانی را به تصویب رساند و خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا شد. قطعنامهای که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران آن را احساسی، تند و غیرحرفهای و در تعارض با عقلانیت سیاسی و مدنیت توصیف کرد. البته قطعنامههای پارلمان اروپا الزامآور نیست و برای عملی شدن آن شورای اروپا باید تصمیمگیری کند. شورای اروپا درخواست کرد که با چنین تصمیمی موافقت کند.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ازجمله چهرههایی است که معتقد است باید برای قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی ادله و مدارک کافی وجود داشــته باشـد. بورل در این رابطه گفته بـود: «نظرات جالبتوجهی در اینباره وجود دارد و موضوعی است که نمیتوان بدون تصمیمی حقوقی، کاری درباره آن کرد. نمیتوانیم بگوییم ما شما را تروریست میدانیم، چون از شما خوشمان نمیآید. درباره موضوع تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران باز هم میگویم که این کار زمانی انجامپذیر است که دادگاهی در یکی از کشورهای عضو، حکمی حقوقی در این زمینه صادر کننـد.»
وزیر امور خارجه آلمان هم پس از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا گفت که مبنایی قانونی برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اروپا وجود ندارد.
چرا اتحادیه اروپا از تروریستی اعلام کردن سپاه امتناع میکند؟ شاید یک دلیل آن به واکنش احتمالی ایران بازمیگردد و دلیل دیگر آن نیز بسته شدن فضای احتمالی مذاکرات است.
همچنان که از همان ابتدا که بحث تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط اتحادیه اروپا مطرح شـد، بارهـا مقامات ایرانی در مورد عواقب آن به بروکسـل هشدار دادند. لذا برخی کشورهای اروپایی نسبت به این موضوع آگاه شدهاند که تحریم سپاه، تصاعد بحران را در روابط تهران و بروکسل بهدنبال خواهد داشت. همچنین نگرانی بعدی کشورهای اروپایی این است که اگر بخواهند سپاه را در فهرست تروریستی قرار دهند این احتمال بهصورت
قوی وجود دارد که روزنه مذاکرات در آینده بسته شود. زیرا سپاه بخشی از ارگانهای رسمی و نظامی کشور است و قرار گرفتن آن در لیست تروریستی با واکنش ایران مواجه خواهد شد. همچنین با این کار چشمانداز هرگونه مذاکره احتمالی حتی بهگونهای کـه طرفهای غربی بتوانند پیشنویس مردادماه بورل را بهروزرسانی کنند، از بین خواهد رفت. در نهایت اتحادیه اروپا نمیخواهد تمامی کانالهـای تعاملی با ایران را مسدود کند.
در این میان، علت دیگری که روزنامه دنیای اقتصاد بدان نپرداخته، خویشتنداری فعلی ایران در قبال جنگ اوکراین است اما بدیهی و قطعی است که در صورت اقدام احمقانه اتحادیه اروپا، ایران ناچار است این موضع بیطرفانه را کنار بگذارد و اروپاییها بهتر از هرکسی میدانند که نقشآفرینی موثرتر ایران چقدر میتواند برای آنها در ماجرای جنگ اوکراین، دردناک و پرخسارت باشد.
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95