🔻 ولایتمداری به لب و دهان نیست به عمل است
🔹عاشق رنگ و بوی معشوق را میگیرد،مثل او می اندیشد،مثل او زندگی میکند،مثل او فکر میکند، مثل او میخندد و میگرید و خلاصه مثل او میشود .
لیك از لیلی وجود من پُر است
این صدف پُر از صفات آن دُر است
داند آن عقلی كه او دل روشنیست
در میان لیلی و من فرق نیست
من کیم؟ لیلی و، لیلی کیست؟ من
ما یکی روحیم اندر دو بدن
🔸 ولی واکسن میزند و در باب کرونا میگوید: "بایستی حتما اصل را بر رعایت شیوهنامهها قرار داد و فاصلهای که باید وجود داشته باشد و ماسکی که باید زده بشود و بقیه جهاتی که لازم است رعایت بکنند." اما عده ای در قالب ولایتمداری منکر کرونا میشوند!! بر علیهش داستان سرائی میکنند!! پروتکلها را زیر سوال میبرند و ...
🔹 ولی مجلس را انقلابی میخواند و میگوید:"بحمدالله مجلس در یک سالی که گذشت نشان داد که هم پُرتلاش است، هم دارای همّت بلند است، هم کارآمد است. بحمدالله حضور نیروهای جوان و پُرتوان در کنار نیروهایی که یا سوابقِ تقنینی دارند یا سوابق اجرائی دارند، موجب شده است که این مجلس بحمدالله توفیقات خوبی را به دست بیاورد؛ هم در زمینهی تصویب تعداد معتنابهی از لوایح و طرحها در موضوعات مهم و هم در زمینهی حضور مردمی" اما عده ای در قالب ولایتمداری بلکل مجلس را انقلابی که نمیدانند هیچ بلکه خائن و بی عرضه و بدون عملکرد خاصی به مردم معرفی میکنند!!!...
🔸 ولی راه و شیوه نقد را در بیان و عمل ترویج میکنند و از تخریب باز میدارد و میگوید: "سیاهنمایی هنر نیست؛ اینکه برداریم همینطوری بیهوا، این دستگاه را، آن دستگاه را، این قوّه را، آن قوّه را بدون هیچ تمییزی محکوم کنیم؛ خب هر کسی، هر بچّهای هم میتواند سنگ دستش بگیرد شیشهها را بشکند، اینکه هنر نیست." اما عده ای در قالب ولایتمداری جز سیاه نمایی و تخریب و ناامید کردن مردم از کلیت نظام کاری نمیکنند...
🔹 ولی همیشه بر حفظ آرامش و امنیت کشور تاکید فرموده اند و بارها گفته اند : "هر هدفی را که این ملت بخواهد به آن برسد، در سایهی آرامش و امنیت خواهد رسید.: اما عده ای در قالب ولایتمداری بر سر هر موضوعی افکار عمومی را مشوش نموده و به امنیت روانی جامعه خدشه وار کرده اند . روزی به بهانه خطرات واکسن زدن رهبری، روزی قطع برق ، روزی خشکسالی، روزی طالبان،روزی استیضاح روحانی،روزی احتمال فتنه و اغتشاش و ... خلاصه هر روز یک بهانه ای را عَلَم کرده و بر علیه آرامش و امنیت عمومی اقدام میکنند...
🔸 مخلص کلام؛ ولایتمداری و انقلابیگری و مطالبه گری به حرف و ادعا نیست بلکه به فهم و درک و بصیرت و عمل بر مبنای منویات ولایت هست. یادمان باشد سرباز بی بصیرت از صفین به نهروان میرود نه کربلا...
#سیداحمدرضوی
@s_a_razavi
سلام علیکم
برخی از دوستان ما در مسائل خوزستان، خیلی تند وتیز برخورد میکنن... البته اعتراض اصلی رو متوجه دولت و مسئولین بی کفایت میدونن و البته که میدونن باید مراقب حرکات دشمن باشن...
با این شرایط بهترین عملکرد چی هست.. بین برخی افراد مذهبی در محافل گروهی و.. بحث است.اما اختلاف نظراتی وجود داره. ممنون میشم راهنمایی کنید.
سید احمد رضوی | صراط
🔻 برای غدیر چکار کنیم؟ 🔹 تو بندگی چو گدایان به شرط مزد نکن که خواجه خود صفت بنده پروری داند 🔸 از ح
553.9K
🔻 توی هر دیگ بقدر یک نخود مشارکت کنید اما خودتون هم یک فعالیتی داشته باشید
🔻 سوال
🔹 چگونه نقد کنیم که سیاه نمایی و تخریب نباشد؟
🔹 آیا میشود مجلس را با توجه به انقلابی خطاب کردن مقام معظم رهبری نقد کرد؟
🔻 شاخصه یک نقد منصفانه
1️⃣ علل و بسترهای مختلف به وجود آمدن موضوع مورد نقد
🔸 چه عوامل طبیعی مثل سیل ، خشکسالی،زلزله و ... در به وجود آمدن این اشکال دخیل بوده اند
🔸 نقش عملکرد مدیران گذشته در این موضوع چقدر است
🔸 شرایط موجود از قبیل تحریم،کسری بودجه،فقدان راهکار قانونی،تداخل قوانین موضوعه و ... چقدر در بوجود آمدن مشکل مورد نظر دخیل هستند
🔸 چه میزان بی تدبیری و اشتباهات مدیران فعلی در موضوع مورد نقد دخیل بوده است
2️⃣ ارائه راهکارهای منطقی و موثر برای برطرف شدن موضوع مورد نقد
🔸 چگونه موانع قانونی برای حل مشکل برطرف شود
🔸 مدیران فعلی باید چه تدابیری را اتخاذ کنند
🔸 برای آینده چه برنامه ریزی های انجام شود
🔸 راهکارهای کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت برای رفع موضوع نقد چیست
🔻 اگر موضوع مورد بررسی درست شناسایی شود و از ابعاد مختلف واکاوی شود میتوان به یک شناخت درست از موضوع رسید. آنگاه میتوان با ارائه راهکارهای منطقی و عملیاتی با توجه به ظرفیتهای موجود بر اساس یک زمان بندی مدون نقد و بررسی را تکمیل کرد .
🔻 اگر در نقد عملکرد یک مجموعه یا شخص در کنار بررسی اشکالات، محاسن آن را نیز بیان کنیم و سپس راهکارهای رفع اشکال را منطقی تشریح کنیم چند دستاورد را همراه نقد حاصل کردیم:
🔹 در ذهنیت آن مجموعه و شخص شائبه تخریب و غرض ورزی بوجود نمیآید لذا با نگاه مثبت به نقد مینگرد و بررسی میکند.
🔸در افکار عمومی سیاه نمایی نشده لذا مورد پذیرش عامه افراد قرار میگیرد
🔹افراد جامعه دچار ناامیدی و یاس نمیشوند چرا که همراه با ذکر مشکل راهکارهای رفع آن نیز بیان شده است
🔻 نقد منصفانه نیاز به آگاهی و اشراف نسبی پیرامون ابعاد مختلف موضوع مورد نقد دارد تا بتوان با بررسی تمام علل پیدایش آن و نیز ارایه راهکارهای رفع نقایض به یک جمع بندی قابل قبول رسید.
🔸 گرفتاری نقد هم همین نکته هست چون بسیاری از نقادان یا اشراف و آگاهی لازم در آن موضوع را ندارند و یا راهکاری برای رفع آن ندارند نقدشان تبدیل به تخریب ، غرض ورزانه ، ناقص و ناامید کنندگی در نگاه مخاطب میشود.
🔻 آیا مجلس یازدهم یک مجلس انقلابی هست؟
🔹 مقام معظم رهبری در 22 تیر 99 در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس یازدهم فرمودند: خوشبختانه مجلسِ تشکیلشده یکی از قویترین و انقلابیترین مجالس دوران انقلاب هم هست. بحمدالله سرشار است از نیروهای پُرانگیزه و پُرایمان، نیروهای پُرتوان، نیروهای جوان.بنابراین، مجلس، مجلس بسیار خوبی است...
🔹مقام معظم رهبری در 6تیر 1400 در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس یازدهم فرمودند: بحمدالله مجلس در یک سالی که گذشت نشان داد که هم پُرتلاش است، هم دارای همّت بلند است، هم کارآمد است. مواردی که رئیس محترم مجلس در این نطق گویا و پُرمطلب بیان کردند، حقیقتاً انسان را خرسند میکند؛بحمدالله حضور نیروهای جوان و پُرتوان در کنار نیروهایی که یا سوابقِ تقنینی دارند یا سوابق اجرائی دارند، موجب شده است که این مجلس بحمدالله توفیقات خوبی را به دست بیاورد؛ هم در زمینهی تصویب تعداد معتنابهی از لوایح و طرحها در موضوعات مهم و هم در زمینهی حضور مردمی؛...
🔸 با توجه به تعابیر بسیار دقیق و نکته سنجی های مقام معظم رهبری در خصوص مجلس یازدهم بر هر انسان منصفی مسلم میشود که شالکه مجلس یازدهم یک مجلس انقلابی هست که رهبر معظم انقلاب نیز از عملکرد آن ابزار رضایت و خشنودی نموده اند.
🔻 آیا میتوان مجلس انقلابی را نقد کرد؟
🔹 قطعا بله ؛ انقلابی بودن شاکله مجلس منافاتی با داشتن ایرادات عملکردی ندارد و هر نقادی میتواند در چهارچوب نقد منصفانه نقایص و ایرادات مجلس را بیان کند.
🔸 یکی از جدی ترین انتقاداتی که میتوان به مجلس یازدهم گرفت در حوزه روابط عمومی و کار رسانه ای هست چرا که عامه مردم از عملکرد یکساله مجلس اطلاع دقیقی ندارند . اگر به هر ایرانی گفته شود 5 اقدام شاخص مجلس را نام ببر صرفا از قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران نام میبرد و دیگر هیچ!!! این نشان میدهد روابط عمومی مجلس در حوزه کار رسانه ای برای معرفی و اطلاع رسانی مجلس اقدام مناسبی انجام نداده است.
🔸 یکی دیگر از انتقادات جدی بحث عدم تصویب طرح شفافیت آرا نمایندگان است که با وجود گذشت بیش از یکسال از تشکیل مجلس یازدهم هنوز به سرانجام مشخصی نرسیده است.
🔸 میتوان دهها نقد اصولی دیگر هم از عملکرد مجلس نام برد که در حوصله این مقال نمیگنجد. اما نباید نقد کردن مجلس تبدیل به تخریب و سیاه نمایی و در مجموع غیر انقلابی نشان دادن شاکله آن شود .
🔸 نقدها باید مشخص باشد. علل محتلف به وجود آمدن آن ایراد را منصفانه بیان کند. محاسن و نقاط قوت مجلس در آن حوزه را بیان کند و در نهایت راهکارهای برطرف شدن آن را بصورت واقع بینانه و عملیاتی بیان کند.
#سیداحمدرضوی
@s_a_razavi
🔻 بحث عدم استیضاح روحانی و برخی از وزرا در طول یکسال اخیر یک بحث پیچیده،چند وجهی و متصل به منافع بلندمدت و امنیت کشور بوده که نمیشود براحتی به عنوان یک نقد بر مجلس بیان کرد. هر چند یقینا پس از پایان دولت دوازدهم برخی از محدودیت ها و معذوریت های استیضاح رسانه ای خواهد شد . لذا عموم نقدهایی که در این زمینه به مجلس میشود غیر دقیق ، غیرکارشناسانه و بعضا مغرضانه هست...
🔻 نقد در دیدگاه مقام معظم رهبری:
🔹 انتقاد کردن ضرر و ایرادی ندارد، منتها انتقادِ منصفانه باید باشد. انتقاد، به معنای ارائهی نقاط مشکل و راه حلّ آن نقاط و گشودن آن گرهها [است].
🔸 انتقاد معنایش چیست؟ انتقاد اگر معنایش عیبجویی است، این نه چیز خوبی است، نه خیلی هنر زیادی میخواهد، نه خیلی اطّلاعات میخواهد؛ بلکه انسان با بیاطّلاعی، بهتر هم میتواند انتقاد کند... انتقاد به معنای عیبجویی، اصلاً هیچ لطفی ندارد. شما بنشین از بنده عیبجویی کن، من هم از شما عیبجویی کنم؛ چه فایدهای دارد؟ نقد، یعنی عیارسنجی؛ یعنی یک چیز خوب را آدم ببیند که خوب است، یک چیز بد را ببیند که بد است. اگر این شد، آن وقت نقاط خوب را که دید، با نقاط بد جمعبندی میکند، آنگاه از جمعبندی باید دید چه حاصل میشود.
🔹 دو جور میشود انتقاد کرد: یک انتقادی که وقت شنیدن، شنونده آن را فحش و دشنام تلقّی میکند؛ یک انتقادی که همان مطلب است امّا وقتی که شنونده آن را میشنود، آن را نصیحت تلقّی میکند؛ دو جور میشود حرف زد؛ سعی کنید آن نوع اوّل نباشد یعنی گرایش به سمت آن نوع اوّل نباشد.
🔸 انتقاد دو گونه است. علامتِ دلسوزانه بودن انتقاد این است که وقتی انسان انتقاد را بیان میکند، نقطهی قوّت را هم در کنار او بیان کند تا معلوم بشود که بنای نظر شخصی، بنای انتقامگیری و بنای اذیت کردن ندارد؛ والّا اگر ما یک مجموعهای داشته باشیم که نقاط قوّت و نقاط ضعفی هم دارد، آن وقت در بیان انتقاد، نقاط قوّتش را اصلاً در نظر نگیریم و به زبان نیاوریم، بعد یک یا دو یا دهتا از نقاط ضعف را همین طور بنا کنیم گفتن؛ معلوم است که تضعیف خواهد شد. علامت این که نمیخواهیم تضعیف کنیم، این است که نقاط قوت را هم بیان کنیم.
🔹 از افراط و تفریط در بیان بپرهیزید. شما ملاحظه کنید در قرآن وقتی دربارهی مثلاً فرض کنید کفّار و مخالفین پیغمبر یک مطلبی را بیان میکند، بعد میگوید: وَلٰکِنَّ اَکثَرَهُم یَجهَلون؛ نمیگوید «و لٰکنّهم یجهلون»، میگوید: اَکثَرَهُم یَجهَلون، یعنی یک عدّهای هم در بینشان هستند که محکوم به این حکم نیستند. این جور نباشد که شما به طور قاطع یک مجموعه را نفی کنید یا اِشکالی بر آنها وارد کنید؛ در حالی که ممکن است بعضی از اینها مشمول این اِشکال شماها نباشند.