🔻تبلیغات انتخاباتی
در فرایند انتخابات، تبلیغات لازمهی مبارزه و رقابت است و بدون وجود تبلیغات، مبارزه معنا ندارد، اما تبلیغات هم هزار روش دارد. همانقدر که «زنده باد» تبلیغ است، «مرده باد» هم تبلیغ است. خرج کردن، هدیه دادن، پوستر زدن و… هم تبلیغات اند، اما آنچه در کشورهای جهان سوم وجود دارد، روشهای بسیار ساده و ابتدایی اند که در دنیای مدرن کهنه شده، زیرا در این کشورها معنا ندارد که نامزدها خیابانها را با عکسهای خود تزیین کنند. زیرا وسایل و امکانات دنیای جدید ایجاب میکند که یک کاندیدا بهجای تبلیغات کاغذی و پارچهای، روی به تبلیغات الکترونیکی آورد که هم هزینهی کمتری دارد و هم پوشش نامحدودی دارد و هم بیشتر جلب توجه میکند
🔻اصل اولیهی تبلیغات
🔹️اصل اولیه در تبلیغات، معرفی و مثبت نشان دادن یک قالب است و در انتخابات جلب نظر مردم به سوی یک چهرهی سیاسی، اولین هدف تبلیغات میباشد. دومین اصل در تبلیغات، جذب مردم به سوی فرد مورد نظر است و آنچه که در این قسمت ارزش دارد، فهماندن این نکته به مردم است که کاندیدای مورد نظر هم ایدهآلترین و مناسبترین شخصیت برای قرار گرفتن در موقعیت مورد نظر است و هم بهترین فرد برای تضمین منافع مردم یا سرمایهداران یا اقوام و گروههای خاص که تبلیغ آنان را هدف قرار داده است.
در تبلیغ اهمیتی ندارد که یک ستاد چگونه به این هدف دست مییابد؛ آنچه که اهمیت دارد، رسیدن به این مرحله است که بسیار ارزش دارد و البته این در کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه معنا دارد که رای فردی است و هرکس با توجه به درک و فهم خود یا منافع شخصی و فردی خودش به کسی رای میدهد. در این کشورهاست که ممکن است زن به یکی و مرد به دیگری و فرزند دختر به نامزد دیگر و فرزند پسر به یکی دیگر رای دهد. در این نوع کشورها جلب نظر و اقناع افکار عمومی مهم و حیاتی است، اما در کشورهای بدوی که حاکمیت با قوم و قبیله است، مردم تابع ارادهی رییس قبیله اند و او با منافع قومی یا مادی خود گلهاش را به یک سمت هدایت میکند و نتیجهای هم که از قبیله او به دست میآید، نشانهی ارادهی فردی یک ریشسفید و رییس قبیله است و نه ارادهی مسلم اشخاص و منافع کلان آنها.
🔹️طبیعی است، وقتی در این نوع کشورها جلب نظر رییس موجب میشود که رای قبیله به دست آید، دیگر نیازی به تبلیغ نیست و تبلیغ کاغذی در جوامع قبیلهای ارزشی ندارد، زیرا انجام آن موجب جلب رای نمیشود و عدم آن هم باعث از دست رفتن آرا نخواهد شد.
تبلیغ یا جلب رای در این نوع کشورها سهل و ممتنع است. سهل از آن جهت که جلب مشارکت یک ریشسفید موجب میشود تا رای قبیلهی او به دست آید، اما ممتنع از آن جهت که برای جلب رییس قبایل، انگیزههای زیادی لازم است که انگیزهی مادی کمترین آن به حساب میآید. قبیله وابسته به افکار قدیمی و بدوی است که پیوند قومی، نژادی، خونی و… برخی از اساسات دیگر آن را تشکیل میدهند و این نوع مسایل است که به ریشسفید انگیزه میدهد تا رای قبیله را سازماندهی کند.