🔻 ادویهها در طب سنتی هند
🔹️ در طب سنتی هند ادویهها نیز تقسیمبندی شده هستند و هندوها مانند تمام دنیا دو نوع ادویه دارند:
ادویهی میوه: مانند گرد انجیر کال و گرد غوره
ادویهی دانهای: مانند فلفل سیاه، فلفل سبز، فلفل قرمز و هل
اما ادویههای مناطق مختلف شبه قارهی هند مخصوص به خود هستند مانند ادویهی کشمیری، ادویهی هند (مدرس) و ادویهی گرم ماسالا (شامل شش نوع ادویهی گرم شامل زیره، دارچین، زنجفیل، فلفل قرمز، فلفل سیاه و هل)
🔻 انواع درمانهای سنتی هند
انواع درمانهای سنتی هند عبارتند از:
🔹️ آب درمانی
🔹️ سکوت درمانی (دوری از سر و صدا و تکنولوژی)
🔹️ گیاهخواری، خوراک درمانی، خامخواری
🔹️ یوگا و مدیتیشن
🔹️ عدم خشونت (آهیسما)
🔹️ رایحه درمانی (آروماتراپی)
🔹️ شندرمانی (کیسههایی از شن گرم شده را روی نقاط دردناک بدن میگذارند)
🔹️ ادویه درمانی
🔹️ ماساژ درمانی
🔹️ روزه درمانی
🔹️ سنگ درمانی
🔹️ روغن درمانی.
🔻 طب هندی
🔹️ طب هندی که یکی از زیر شاخه های طب مکمل است، بیش از پنج هزار سال پیش توسط گروهی از مردان مقدس هندی به نام ریشی ها (بینندگان حقیقت) تاسیس شد، متونی به نام ودا تالیف کردند که متون فلسفی و روحانی هندوهای باستان محسوب شده و مشتمل بر دانش مبسوطی از علوم مختلف و به ویژه مفاهیم حیاتی هستند. علوم مذکور شامل چهار شاخه به نام ودیک می باشند که عبارتند از #خودشناسی، #یوگا، #طالع بینی_ودیک و #آیورودا، در این میان آیورودا علمی است که با شفای جسمی، تغذیه، گیاه درمانی و ماساژ سر و کار دارد و هدف آن محافظت و حمایت از بدن به منظور فراهم کردن محلی برای تکامل روحانی فرد می باشد تا سیر تعالی وی به علت مشکلات جسمانی دچار اختلال نشود.
🔹️ در جوامع امروزی استفاده از تعالیم آیورودا واضحا تنها به منظور استخراج درمان های مکمل برای بیماری های رایج صورت می گیرد. البته این برخورد سطحی با آیورودا مخالف مدرسان و بانیان این شاخه از علم هندی قرار نمی گیرد که علت آن نیز تعامل این افراد به جلب اقبال عمومی به آیورودا است. این افراد معتقدند با این که در نظر گرفتن آیورودا تنها به عنوان یک روش درمانی بسیاری از منظورهای آن را برای دستیابی به یک زندگی مطلوب برآورده نمی کند، اما به تدریج موجب آشنایی مردم با فلسفه عمیق آیورودا و در نتیجه منجر به استفاده اصول آن برای ارتقای سلامت و کیفیت زندگی می شود.
🔻قدیمی ترین سیستم درمان طبیعی
🔹️طب آیورودا، قدیمی ترین سیستم درمان طبیعی در تاریخ بشر بوده و ریشه مشترک بسیاری از سنت های درمانی در دنیای امروز است. روش های آن نیز کاملا غیر تهاجمی و غیر سمی بوده و در عین حال برای اثربخشی نیاز به همکاری بیمار دارد.
طب آیورودا در حال حاضر در هند در هشت رشته اصلی پزشکی اعم از طب اطفال، طب زنان و زایمان، چشم پزشکی، گوش و حلق و بینی، طب سالخوردگی و همچنین جراحی و طب عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع با وجود طب مدرن در سیستم های بهداشتی هند، 80 درصد مردم از طب آیورودا استفاده می کنند و این طب در تمامی بیمارستان های هند به کار برده می شود. از سوی دیگر آیورودا به مدد موفقیت های درمانی اعجاب انگیز افرادی مانند دیپاک چوپرا در کشورهایی همچون آمریکا در حال گسترش است.
🔻مفاهیم کلیدی طب هندی یا آیورودا !
-انرژی حیاتی (پرانا)
پرانا در واقع انرژی حیات بخش به جسم و جان فرد است که بدن و ذهن را فعال می کند. پرانا مسئول وظایف عالی تر مخچه ای و فعالیت های حرکتی و حسی است. پرانا مانند چی در طب چینی نیرویی نادیدنی است که اساس کلی روندهای دخیل در حیات و شفا می باشد. پرانا از طریق تنفس وارد بدن می شود، بخاطر همین آموزه های آیورودا تمرین های بسیاری برای ارتقای تنفس دارند.
-پنج عنصر
مفهوم دیگر آیورودا علاوه بر پرانا تشکیل یافتن حیات از پنج عنصر، اصل یا حالت پایه ای زمین، هوا، آتش، آب و اتر است. این عناصر بیش از آن که معرف عناصر آشنا در طبیعت باشند نماینگر اصول کنش ها و تداخلاتی هستند که تمامی حیات و موجودات زنده و غیر زنده روی زمین را هدایت می کنند. تمامی دانش آیورودا از ساختار فردی، سلامت، بیماری و چگونگی بازیابی و محافظت از توازن در بدن بر پایه کنش ها و تداخلات این پنج عنصر با هم دیگر می باشد.
-ساختار فردی
از دیدگاه آیورودا، به هریک از ما در زمان لقاح، ساختار خاصی اعطا شده است که در تمام طول عمر با ما همراه است. این ساختار طرحی بی همتا از ترکیب پنج عنصر ذکر شده در بدن (زمین، هوا، آتش، آب و اتر) و نحوه ظهور آن ها در طول حیات ماست. این پنج عنصر در بدن به سه صورت طرح کلی واتا (ترکیبی از هوا و اتر)، پیتا (ترکیبی از آب و آتش) و کافا (ترکیبی از زمین و آب) هستند که این واتاها باعث تعیین اعمال فیزیولوژیک، تیپ شخصیتی و حالات روانی فرد می شوند.
سلامت و بیماری
در آیورودا سلامتی، حاصل توازن و تعادل میان نیروهای موجود در بدن و بین نیروهای درونی و بیرونی فرد است. در آیورودا طبقه بندی بیماری ها بر اساس منشا روحی – روانی و یا فیزیکی آن ها و همچنین با توجه به دوشاهای درگیر صورت می گیرد. تغذیه درمانی در آیورودا نیز بر برقراری توازن بین دوشاهای فرد تمرکز دارد. یکی از مهمترین روش های حفظ تعادل دوشاهای سه گانه در بدن، دفع سموم و مواد زائد می باشد که از سه راه عرق، ادرار و مدفوع صورت می گیرد.
هر یک از این سه طریق یک مالا نامیده می شود و تولید و دفع هر یک از آن ها برای حفظ سلامتی حیاتی است. کیفیت و مشخصات این مالاها نیز در ارزیابی سلامت فرد و تشخیص بیماری های وی نقش به سزایی دارد. بر خلاف طب مدرن تمرکز درمان های آیورودا بر مبارزه با عامل بیماری زا نبوده، بلکه مداخلات درمانی در جهت تقویت مقاومت درونی فرد صورت می گیرد که این امر نتیجه ی توازن نیروهای درونی (دوشاهای فرد) می باشد.
🔻 آیورودا یک واژه سانسکریت به معنی” علم زندگی” و شاید یکی از قدیمی ترین سیستمهای درمانی در دنیا است که از بیش از ۵۰۰۰ سال قبل بطور سـنتی از استاد به شاگرد منتقل می شده و ریشه در متون مقدس آریائی ها ی باستان دارد.
حدود ۳۰۰۰ سال قبل ( ۹۰۰ سال قبل از میلاد ) سه دانشمند بزرگ به نامهای Charaka ، Sushruta ، Vagbhata اصول آن را از منابعی که وجود داشت، جمع آوری نمودند . کتابهای بر جای مانده از آنان هنوز هم توسط دانشجویان، اساتید و درمانگران این رشته استفاده می شود. بسیاری از صاحبنظران، سیستم آیورودا را بعنوان مادر تمامی روشهای شفابخشی می شناسند
🔻شاخه های آیورودا کدامند ؟
🔹️آیورودا شامل هشت شاخه اصلی ( طب اطفال، طب زنان و زایمان، چشم پزشکی، طب سالمندان، گوش و حلق و بینی، مسمومیت شناسی، طب عمومی و جراحی) می باشد. بسیاری از روشهای شفابخشی مدرن ( ماساژ، رژیم درمانی، گیاهان، پولاریتی تراپی، کینزیولوژی، شیاتسو، طب سوزنی، طب فشاری، سنگ درمانی، رنگ درمانی، مراقبه ) در اصل شاخه هایی از فلسفه آیورودا می باشند .
🔻 فلسفه آیورودا چیست ؟
آیورودا هنر هماهنگی موجود زنده با قوانین طبیعت است . هدف آن حفظ سلامت در فرد سالم و شفا در فرد بیمار است . آیورودا ریشه در این اعتقاد دارد که سلامتی نتیجه تعادل بین ذهن ، بدن و روح است . به بیان بهتر ، سلامتی ، تعادل کامل بین سه انرژی اساسی بدن یا سه دوشا ( واتا _ پیتا_ کافا) و یک تعادل بین جسم _ ذهن _ روح (یا آگاهی) است.
بر طبق آیورودا ، هرشخص مقداری از ۵ عنصر اصلی عالم (خاک، آب ، آتش ، هوا ، اتر ) را در خود دارد و ترکیب این عناصر با یکدیگر به سه نوع متابولیسم بدن یا سه نوع دوشا منجر می شود .
دوشاها انواع متابولیک بدن هستند که هر کدام ساختار و طرح زمینه ای افراد از قبیل ساختار بدنی ، شخصیت، عکس العمل ها و تمایلات غذایی را تشکیل می دهند. این دوشاها ، به عنوان واتا ، پیتا و کافا شناخته می شوند .
واتا شامـل اتر و هواست و با حـرکات بدن مرتبط می شود( انرژی حرکت یا کاتابولیک) . پیتا از آتش وآب درست شده ، و به سـوخت و سـاز بدن مربوط است که اساس هضم و تغییر ماده به انرژی ( انرژی متابولیک ) است .
کافا شامل خاک و آب است که با ساختار بدن و ثبات و پایداری مرتبط است.( انرژی ساختار ی و آنابولیک)
هرچند که هر سه نوع دوشا در همه افراد وجود دارد ، در هر فرد خاص ، یکی از این دوشاها غالب است .
دوشای واتا : تمامی حرکات بدن را کنترل می کند ( اتر + هوا )
دوشای پیتا : کنترل سوخت و ساز را بعهده دارد( آتش + آب)
دوشای کافا : مسئول کنترل ساختار بدن است( آب+ خاک)
🔻تیپهای بدنی- شخصیتی معروف آیورودا کدامها هستند ؟
🔹️در لحظه لقاح ، واتا ، پیتا و کافای والدین مهمترین عامل تعیین کننده دوشای مزاجی فرزند یا پراکریتی (Prakriti)می باشد. اگر چه پراکریتی واقعیت اصلی وثابت هر فرد است اما توسط نیروهای مختلف مورد تهاجم قرارمی گیردکه از آن جمله فاکتورهای محیطی، فصل،زمان،موقعیتهای احساسی، هیجانات و کیفیت ارتباطات ، عقاید و نیز غذاهایی که می خوریم، می باشند.
با شناخـت نوع بدن هر فرد پزشک آیورودائی قادراست نوع رژیم غذائی و تمرینات بدنی و شیوه های درمانی را که به او کمک خواهند کرد تعیین کند و هر آنچه را که سودمند نبوده و حتی زیان آور است به وی گوشزد نماید.
🔸️واتا ( Vata ) : بدن لاغر ، سبک با استخوان های کوچک به راحتی چاق نمی شود و به سختی غذا را هضم می کند. به عنوان فردی خلاق، ذهن باز، کنجکاو و پرانرژی شناخته شده اما همچنین ترس، استرس و در برخی مواقع پراکندگی مغز دارد. انرژی واتا نقش مهمی در عملکرد های اساسی دارد ؛ از جمله پویایی، جنب و جوش، گردش خون و تنفس. واتاها مستعد مشکلات روحی از جمله ترس، غم، مشکلات سلامتی مانند اختلالات عصبی، بی خوابی، آرتریت و بیماری قلبی هستند.
🔸️ پیتا ( Pitta ) : بدن متوسط، ورزشکار و تطبیق پذیر از لحاظ وزن یا عضله پیتاها باهوش هستند، به سختی تلاش می کنند و جاه طلبی و رقابت را دوست دارند. برخی مواقع عصبانی و پرخاشگر هستند. انرژی پیتا نقش مهمی در عملکرد متابولیک، هضم، جذب مواد مغذی و دمای بدن دارد. پیتاها در مقابل مشکلاتی نظیر کار بیش از حد، فشار خون بالا، مشکلات قلبی، بیماری های عفونی و شرایط گوارشی آسیب پذیر هستند.
🔸️ کافا ( Kapha ) : با افزایش وزن مبارزه می کند. ساختمان بدنی بزرگ، محکم و پرقدرت دارد. به عنوان فردی عاشق، بخشنده و حامی شناخته شده است اما تنبل، سست، حسود و برخی مواقع غمگین نیز می باشد. انرژی کافا نقش مهمی در استراحت، تغذیه، آرامش، مراقبت از دیگران، تولید مثل و ایجاد سیستم ایمنی قوی دارد. مشکلات سلامتی که کافاها ممکن است با آنها مواجه شوند، عبارتند از : دیابت، سرطان، چاقی، احتباس مایعات و بیماری های تنفسی.
دوست داشتن " تو "
نصب العین من است
برای عبور از
کوچه پس کوچه های زندگی
در هبوط زمین
ای غریب ترین حاضرِ زمان ...
😭
#دفتر_اشعار_عطش_عشق
#سیداحمدرضوی
@s_a_razavi
🔻 مهم نیست این تصاویر، تصویر خونه کدوم مسلمون در کدوم شهر کشور هست؛مهم اینه که صدها مورد مشابه این خونه در تمام شهرهای کشور هست😓
🔻 نمیدونم باید به فکر معیشت این قشر بود یا کسب و کار و یا ترمیم خونه این بندگان خدا؟!!! نمیدونم کیا مسئول هستن در قبال این افراد و کیا نیستن!!! ولی فقط میدونم در همجواری همه ماها این افراد دارن گذران امور میکنن و ما از دردها و غمهاشون غافلیم😓
🔻 من دنبال این نیستم که پول تامین کنم برای شخصی که این تصاویر منزلش هست؛دنبال یک راهکارم،یک راه حل،یک ابتکار که تک تک مردم برای تک تک همسایه هاشون در جهت رفع مشکلاتشون قدمی بردارن
🔻 به خدا زشته و باعث شرمندگی ما هست که هزاران کاشانه مثل این در شیعه خانه امام زمان باشه و ما دم از مرام علی بزنیم😓 آخه ما چطور میتونیم خودمون رو سرباز آقا بدونیم ولی از این شیعیان مظلوم و محروم غافل باشیم😓😓
🔻 اینم بگم که وقتی میگیم مسئولیت سامان دادن به این خانواده ها به عهده دولت و کمیته امداد و بهزیستی و آستانقدس و خیریه ها هست قبلش یک نگاه به آینه کنیم و بگیم پس مسئولیت منه شیعه و منتظر ظهور چیه؟!!😓🤔
🇮🇷 کلکمْ راعٍ، وَ کلکمْ مَسْؤُولٌ عَنْ رَعِیتِهِ
#سیداحمدرضوی
@s_a_razavi