7.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انتظار این همه پیام رو نداشتیم...
ماشاءالله به این همه استقبال 👏
خیلی خب!
بریم سراغ مطالبمون...😍
ان شاءالله کــه مطالـب بــرای
شما همراهان گرامی مفید و
اثـــرگـذار واقــع بشه.
#قدم_اول
🔸️اول باید مزاجتون مشخص بشه و طبق مزاجی که دارید تغذيه کنید. میتونید به متخصص طب مراجعه کنید و برنامه غذایی بگیرید.
🔹️باید از وضعیت قند و چربی و... مطلع بشید، پرهیز غذایی داشته باشید چون تو سیر و سلوک خیلی اهمیت داره که برخی توجه ندارند.
دیدم بعضی از دوستان عصبی هستند، یا زود رنج، یا خمودی زیادی دارن، یا بی حال هستن، یا افسرده یا پر خواب هستن. اولین توصیه اینه که به وضعیت جسمی برسید و درمان بشید و بعد به وضعیت روحی رسیدگی کنید.
خیلی از ناکامی ها، بخاطر این مسئله هست.
⚠️توجه:
عزیزان توجه داشته باشید؛ ما در زمینه طب و درمان، نمیتونیم پاسخگوی سوالات باشیم. درصورتی که نیاز باشه، باید به متخصص رجوع کنید.
#قدم_دوم
قدم دوم جبران حق الناس است، که نیاز به توضیح داره...
ادای قرض، به دست آوردن دلهای شکسته شده بخصوص پدر و مادر همسایه و خویشان، با مردم مدارا کردن، و حقوقی که طبیعت و مخلوقات خداوند به گردن ما دارن باید رعایت و جبران بشه، یکی از شاخصههایی که مکتب مارو(مکتب سنت گرایی) روبروی فرهنگِ مدرنیته قرار میده نگاه درست و توحیدی به طبیعت و مخلوقات خداوند هست.
زمانی که عارف روشن ضمیر، آیت الله حسنعلی نجابت شیرازی خدمت میرزا علی آقای قاضی زانو میزنن، جناب میرزا میفرمایند زمانی که در مکتبخانه تدریس میکردی (از روی دلسوزی) بچه ای رو تنبیه کردی و کف پاشو به ترکه بستی، اون بچه دلش از شما شکسته برگرد و پیداش کن و دلش رو به دست بیار و در ادامه فرمودن تا حقی رو که به گردنت باشه ادا نکنی در های معنویت به رویت باز نمیشه.
جداً خیلی از ناکامی ها و عدم توفیق بخاطر این موضوع هست، اثر وضعی داره.
#قدم_سوم
قدم بعدی پاک کردن جان از طریق عقاید نادرست و افکار منفی و ناپاک.
پاک کردن زندگی از اموال حرام و شبهه ناک.
پاک کردن و آب کردن جسم از گوشت حرام به واسطه روزه و اندوه، یکی از اساتید میفرمود انسان ها نمیدونن چه آتیشی سوزوندن باید به اندازه وزنشون اشک بریزن.
رد مظالم، و توبه ای خاص.
گام های اولیه سلوک تلاش برای رسیدن به اوج حال یقظه(بیداری) و توفیق درک تهجد هستش.
#قدم_چهارم
خارج شدن از دینداری تقلیدی به دینداری تحقیقی، یعنی باید از دین شناسنامه ای یا وراثتی خارج شد، دین و شریعت رو باید با تحقیق بهش رسید، باید تاریخ و... خوند، حضرت سلمان پیر مردی بود که تمام ادیان رو شخم زده بود، میفهمید داره چیکار میکنه، رد حضرت رسول اکرم رو توی ادیان و مکاتب دیگه زده بود، میشناخت اصلا حضرتو ، عقیده یعنی معرفتی که با جان انسان گره بخوره، همه چی از یاد انسان میره در لحظات سخت جز عقیده ای که با جان انسان گره بخوره، حتی یک شبهه نباید برای سالک باقی بمونه، تحقیق کنید سبک سنگین کنید، قوی بشید در دین.
اگر این ظرائف و نکات رعایت نشه سالک ریشه نداره و هر لحظه ممکنه بار سلوک رو به زمین بذاره، پس نباید بخاطر یه داغ شدن و جوّ گرفتن دست به اعمال و ریاضات خاص زد، خود ریاضت غرور میاره از خدا طلب کار میشه سالکی که قوی نشده تنه و ريشش، و این سمِ برای سالک راه حق.
بخشی از دین تقلیدی هست(فروع) بخشی از دین تحقیقی(اصول)
در هر دو بخش قوی بشید.
مرجعی رو انتخاب کنید که طبع عرفانی داره مثلا حضرت آیت الله العظمی بهجت، عوام همیشه میگفتن که سخت هست رسالشون دنبال مرجعی بودن که جواز بده به شنیدن ترانه های مبتذل و...
در رساله مرجعتون عمیق بشید، چه بهتر که سالک خودش فقیه باشه البته این نظر جناب ملاصدرا و عرفای دیگر هم هست، و در مراحل بالا نیاز به استادی هست که فقیه باشه چون هر عالمی برای خودش احکام مخصوصی داره که وارد بحثش نمیشیم، بدون استاد تا مراحلی رو یقیناً میشه سلوک کرد و زمانش که برسه حتماً استاد میرسه، پس در اول راه ضروری نیست، شاید دلیل اینکه عرفای بزرگ معاصر مثل آیت الله بهجت میفرماید نیاز به استاد نیست همین باشه.
شرایط سلوک در هر عصر فرق میکنه، شیخ نخودکی هم در کتاب نشان از بی نشان ها اشاراتی دارن، ما تو اوج دوره فطرت قرار داریم. البته استاد اخلاق فرق میکنه بحثش، همیشه لازمه.
خدمت شما مثالی بزنم، یکی از شاگردان میرزا علی آقای قاضی در زمان دفاع مقدس میفرمودند من در این جوانان رزمنده حالات میرزا علی آقای قاضی رو میبینم، دقت کنید ایشون خیلی درست گفتن.
خود بنده با عزیزانی آشنا شدم که در سن کم به حالاتی رسیدن که مثلاً علامه حسن زاده آملی در کتاب انسان در عرف عرفان نقل میکنن، حالا شما علم حضرت علامه رو در نظر بگیرید، زحماتی که کشیدن، اساتید کم نظیری که داشتن و خیلی چیزای دیگه.
یا به کشف و شهود انوار رحمانیه میرسن نوجوان های ما، که عضو مجموعه هم هستن و یقین دارم به گفتشون چون با آثار برای بنده شرح دادن
ما در زمانی هستیم که به مدد مولا صاحب الزمان جوانان ما به احوالاتی میرسن که جناب ملا صدرا با اون همه علم در آخر عمر رسیدن.
یک استادی با زبان شکایت میفرمون :
هندو ها رسیدن، شرق و غرب رسیدن، شما که امام زمان دارید چرا حرکت نمیکنید چرا اینقدر بی عرضه اید.
بنده به خصوصیات این افراد(پیروان مکاتب معنوی) دقت کردم زندگی نامه هاشونو خوندم، اراده قوی دارن تمام فکر و ذکرشون رو میزارن پای هدفشون، تو راهشون مصمم هستن. کتاب ارمغان هند و پاک رو اگر خونده باشید وقتی که آیت الله لنگرودی میرن پیش مرتاضان هندی خیلی نکات جالبی داره در مورد مرتاضان ، بعضی وقتا پیش خودم میگم در غربت اهل بیت(ع) همین بس که شیعیانی مثل ما دارن...